DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Siyah çayın Sağlık, Saç ve Cilt üzerinde bilinen 31 harika faydası nedir?

Siyah çayın Sağlık, Saç ve Cilt üzerinde bilinen 31 harika faydası nedir?

Sağlıklı kalmak isteniyorsa, güne başlarken bir fincan siyah çay içebilirsiniz. Siyah çay, neredeyse 4 bin yıl önce, Çin’de keşfedildi, şimdilerde ise dünyada en çok tüketilen içeceklerden biridir. Özellikle Türkiye’de en çok tüketilen ve üretilen Rize Çayıdır. Peki bu kadar çok içilen bu çayın, sağlık için faydalarını biliyor musunuz? Aşırı kullanılmadığı takdirde, Toksik maddelerin dışarı atılmasına ve vücudun iyileşmesine yardımcı olabilecek antioksidanlar gibi önemli besin maddeleri barındıran siyah çay, kahve ile karşılaştırıldığında düşük kafein içeriğine sahiptir. Bu yazımızda cildinize, saçınıza ve sağlığınıza etki edecek, Siyah çayın Sağlık, Saç ve Cilt üzerinde bilinen 31 harika faydası nedir? Siyah çayın insan sağlığına avantajı nelerdir? Siyah çay Nedir? Siyah çay nasıl tüketilmeli? Siyah çayın Sağlık yönünden faydaları nelerdir? Cilt İçin Siyah çayın Faydaları nelerdir? Saç İçin Siyah çayın faydaları nelerdir? Siyah çayın zararları nelerdir? Siyah Çayın yan etkileri nelerdir? Siyah çay nasıl alınmalı ve nasıl saklanır? sorularının da cevabını bulabileceksiniz.


Sağlık, Saç ve Cilt için Siyah çayın 31 harika faydası nedir?

Siyah çay, Camellia sinensis bitkisinin yaprağının oksitleme işlemiyle üretilir. “Siyah çay” ismi, çayın rengine atfedilebilir. Bununla birlikte teknik olarak koyu kehribar veya turuncu rengidir. Dolayısıyla Çinliler ona kırmızı çay demişlerdir.

Siyah çay üretim yöntemi, yeşil çay yada beyaz çay gibi değildir. Çay yapraklarının toplandıktan sonra içindeki nemden kurtulmak için kurutulmuştur. Çay yaprakları elle ya da makinelerin yardımıyla toplanıp yüksek sıcaklığa maruz bırakılarak fırınlanır. Yapraklar tamamen okside edildiğinde, boyutlarıda bayağı düşmektedir.

Çaydaki kafein içeriği, uzmanlarca. Siyah çay söz konusu olduğunda, bir fincan çay, bir fincan kahvede bulunan kafeinin miktarının yaklaşık yarısına sahiptir.

Siyah çay çoğunlukla polifenoller olarak bilinen antioksidan bakımından zengindir ve az miktarda sodyum, protein ve karbonhidrat içeriğine sahiptir. 100 gram çayın kalori değeri 1’dir. Size 100 gram siyah çayın içinde neler olduğunu listeleyelim.

Siyah çayın içinde, Theaflavin-3 3′-digallat (siyah çay antioksidanı) 0,06-4,96mg, Omega-3 yağlı asitler 3 mg, Omega-6-Yağ asitleri 1 mg, Sodyum 5 mg, Potasyum 37 mg ve florür 373 mcg miktarında bulunmaktadır.

Şimdi cilt, saç ve sağlık için siyah çay içmenin tüm faydalarına geçelim.


Siyah Çayın Sağlık Faydaları

Siyah çay sağlık yararları, kalp sağlığını, diyare, sindirim problemlerini, yüksek tansiyonu artırmada, Tip 2 diyabet ve astım riskini azaltma gibi bir çok faydalı etkilere sahiptir. Ayrıca yararlarından gerçekten faydalanmak için süt veya şeker gibi herhangi bir katkı maddesi olmaksızın tüketmeniz gerektiğini unutmayın. Çok fazla demli çay tüketmemeli, şekerli alımına alışmamalı, alınan çayın günlük limiti olmalıdır.


1. Siyah çay içerek, Kalp Sağlığını arttırabilirsiniz

Kalp en hayati organlardan biridir. Oksijenli kanı pompalayarak organları ve hücreleri oksijen haline getirir ve organlardan ve hücrelerden karbondioksit çıkarmasına yardımcı olur. Dolayısıyla, sağlık komplikasyonlarını önlemek için kalp sağlıklı kalmalıdır. Siyahın özellikleri, özellikle siyah çayda bulunan flavonlardan dolayı kalp sağlığını iyileştirdiği bulunmuştur.

Bilim adamları günde 3 fincan veya daha fazla çay içmenin koroner kalp hastalığı riskini azaltabileceğini doğruladı. Dahası, siyah çay, azalmış miyokard enfarktüsü, iskemi ve kardiyovasküler mortaliteyle de ilişkilidir.


2. Yumurtalık Kanseri Riskini Düşürür

Kanser, milyonlarca insanın ölümüne neden olan bir hastalıktır. Kanser riskini azaltmak için, özellikle kadınların yumurtalık kanseri önlenmesinde, siyah çay içmeye başlaması gerekmektedir. Yeşil çaydaki kateşinler gibi, siyah çaydaki theaflavinler, yumurtalık kanseri hücrelerinin çoğalmasını inhibe edebilirler. Bunla ilgili ABD’li Roswell Park Kanser Enstitüsünde araştırmacılar tarafından yapılan bir araştırmada, günde iki fincan fazla siyah çay içen hastalarda yumurtalık kanseri riskinde % 30’luk bir düşüş gözlemlendiği açıklanmıştı.


3. Daha Düşük Diyabet Riski

ABD, en çok şekerli gıdaların tüketildiği yerdir ve 29 milyondan fazla kişi diyabetiktir . Ayrıca yaklaşık % 30 prediyabetik yani diyabet olabilir olan insanlarında beş yıl içinde Tip 2 diyabet eğilimli olduğu söylenmektedir.

Bu ciddi metabolik bozukluğun erken evrelerinde önlenmesi olabilir. Bilim adamları çay içerek, siyah çayın içindeki kateşinler ve theaflavinlerin, beta hücresi disfonksiyonu yani Tip 2 diyabet riskini düşürmeye yardımcı olabilir olduğunu söylemektedir.


4. Bağışıklığı Arttırır

Siyah çay, serbest radikallerinin temizlenmesine yardımcı olan antioksidan bakımından zengindir. Oksijen radikallerinin DNA’ya mutasyona girmesi normal hücre fonksiyonunu engelleme eğilimindedir. Olmaz ise, iltihaplanmaya yani enflamatuar olup, oksidadif stresin oluşmasına neden olur. Serbest radikaller, sağlam hücrelerin yapısını bozarak, hastalıklara neden olur. Siyah çay, serbest radikallerinin dışarı atılmasına yardımcı olur ve böylelikle normal hücreyi korur. Vücut fonksiyonlarının iyileştirilmesine yardımcı olur ve bağışıklığı artırır.


5. Kemik Sağlığını yararlıdır

Yaşlandıkça, kemiklerin direnci de azalmaya başlar. Bununla birlikte, bilim adamları, siyah çay içen insanların, kemik yoğunluğunun önemli ölçüde iyileştirebildiğini gözlemlediler. Bu nedenle siyah çay içmek, osteoporoz nedeniyle yaşlılarda en sık görülen kırık riskini de azaltabilmektedir. Bu nedenden, 30 yaş sonrası, yakın gelecekte, kemik yoğunluğunun azalması, osteoporozu ve kırık riskini önlemek için beslenmenin bir parçası olarak siyah çay içilebilir.


6. Parkinson Riskini azaltır

Parkinson, çoğunlukla yaşlı insanları etkileyen nörodejeneratif bir hastalıktır. Bununla birlikte, günümüzde gençler stres, sağlıksız yaşam tarzı, genetik vb. nedenlerden dolayı etkilenebilir. Araştırmaya göre, çay polifenollerinin beyinde nöroprotektif bir etkiye sahip olduğu iddia ediliyor. Singapur Ulusal Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada bilim adamları, siyah çaydaki kafeinin, Parkinson hastalığına yakalanma riskini düşürüyor.


7. Sağlıklı Sindirim sistemi

Sağlıklı bir bağırsak, bağışıklık sisteminin en büyük silahıdır. Bu yüzden Siyah çay tüketmek, iyi bakteriler olan Probiyotiklerin sayısını ve çeşitliliğini arttırmaya yardımcı olabilir. Bilim adamları, çay polifenollerinin iyi bağırsak bakterilerini artırmaya yardımcı olan bir prebiyotik gibi davrandıklarına inanıyorlar. siyah çay içindeki bu polifenoller aynı zamanda bağırsaktaki diğer zararlı bakterilerin gelişmesini de engeller. Siyah çay ayrıca mide ülseri ve kolorektal, özofagus / mide kanserlerinin azaltılmasına yardımcı olabilir.

Siyah Çayın Sağlık, Saç ve Cilt üzerinde bilinen 31 harika faydası nedir? | Siyah çay içerek mide ve bağırsakları destekleyebilirsiniz

Siyah Çayın Sağlık, Saç ve Cilt üzerinde bilinen 31 harika faydası nedir? | Siyah çay içerek mide ve bağırsakları destekleyebilirsiniz


8. Kolestrolü düşürür

Sağlıksız yaşam şekli ve kötü beslenme alışkanlığı kandaki kötü kolestrol düzeylerini artırabilir. Yüksek LDL kolestrolü (kötü kolesterol) arteryel duvarlarda plak oluşumuna yol açarak kalp krizi, inme, iskemik atak vb. sorunlar oluşturup, kan akışını sınırlar. Bir çalışmada, siyah çayın % 11.1 oranında LDL kolestrolü düşürdüğü gösterilmiştir. Japon araştırmacılar, siyah çayın, obez ve kalp hastalığına yatkın insanlarda anti-hiperkolesterolemik etkisi olduğunu açıkladılar.


9. Zayıflamaya yardımcı olur, kilo kontrolü sağlar

Obezite hastalığı, diyabet, kalp rahatsızlığı, kalp rahatsızlığı, yüksek kolesterol vb. gibi çeşitli hastalıkların temel sebebidir. Yeşil çay gibi siyah çay da gerekli şekilde kullanıldığında kilo vermenize yardımcı olabilir.

David Geffen Tıp Fakültesi, Kaliforniya, ABD’li bilim adamları, siyah çayın, iltihabı indükleyen genleri azaltarak visseral yağın azalmasına yardımcı olduğunu buldular. Vücutta eğer iltihaplanma süresi artarsa, obeziteye yol açabileceğinden, siyah çayı içerek iltihabın azaltılmasına yardımcı olunabilir. Ayrıca, siyah çay trigliserid seviyelerinde de düşme sağlar.


10. Böbrek taşları

Böbrek taşları, yaygın olarak sancılı ve acı verici bir sağlık sorunudur. Okzalat, kalsiyum ve ürik asit gibi kristal oluşturucu maddelerin artan atılımından kaynaklanır. Siyah çay içerek, böbrek taşı oluşumunun riskini % 8 azaltabilir. Bununla birlikte, araştırmacılar bu konuda farklı görüşe sahiptir. Böbrek taşı sorunları olan kişilerin, siyah çayı içmeden önce kendi doktoruna sorması gerekir.


11. Astıma karşı etkilidir

Vücutta iltihaplanma ve havayoluyla bronş tüplerinin şişmesi, nefes almayı ve nefes kesmeyi zorlaştırması nedeniyle astıma neden olmaktadır. Çinliler, siyah çayın ve yeşil çayın içilmesinin astımı rahatlatmaya yardımcı olabileceğini söylüyor. Çaylarda mevcut olan kafeinin akciğer fonksiyonuna yardımcı olabileceğini gösteren çok az çalışma vardır. Dahası, çayda bulunan flavonoidlerin de astımlı insanlar üzerinde yararlı etkileri olduğu bulunmuştur.


12. Dış zararlı etkileri azaltır

Hava kirliliği, sigara gibi dış etkenler, serbest radikallerin aşırı yüklenmesine neden olmaktadır. Vücut için toksik olan serbest radikallerden kurtulmak gerekmektedir. Antioksidanların ana görevi, bu zararlı radikallerden arındırmaktır. Siyah çay antioksidanlar ile yüklüdür ve bu zehirli molekülleri boşaltmaya yardımcı olur. Eğer içine Limon atılıp içilirse, siyah çay etkisini arttırmaktadır.


13. Virüslere karşı öldürücüdür

Kötü bakteriler yada virüsler enfeksiyonların sebebi olup, ölümcül olanları da bulunmaktadır.Bilim adamları, siyah çayda bulunan antioksidanların ve diğer bitki besleyicilerinin antibakteriyel özelliklere sahip olduklarını doğruladı . Hatta, çayların şarbon virüsüne, karşı bile etkili olabileceği konusunda bir araştırma yayınlandı.


14. Stresi azaltır

İngiliz, University College London tarafından yapılan araştırma da, çayın içindeki rahatlatıcı maddeler, vücuttaki stres hormonlarını azaltabilir ve sinirleri rahatlatabilme özelliği olduğu açıklanmıştır. Alkol ve tütün mamüllerini kullanmamak yerine bir fincan siyah çay için.


15. Alzheimer Hastalığına etkisi

Alzheimer, hafız (bellek) kaybına neden olan davranış ve düşünce sürecini etkileyen bir bunama (demans) tipidir. çeşididir. Bazı uzmanlara göre siyah çayın Alzheimer hastalığının riskini azaltabileceğine inanıyor, fakat bunu destekleyecek herhangi bir bilimsel araştırma yoktur. Fakat Yeşil çayın Alzheimer’ın iyileştirici özelliklerine sahip olduğunu doğrulayan bilimsel çalışmalar vardır.


16. Siyah çayın Ağız ve Diş  Sağlığına etkisi

Siyah çay içmek, diş plaklarını ve diş çürümesini engelleyip, nefesin taze kalmasını sağlar. Fakat burada yalnış bilinen çay tüketimi ile sigara kullanıldığında, diş temizliği yapılmazsa diş lekeleri oluşabilir.

Siyah çay, stafilokok enfeksiyonlarını önleyen antibakteriyel ve antioksidan özelliklere sahiptir. İçindeki florür ile diş sağlığına destek olabilirsiniz.

Siyah Çayın Sağlık, Saç ve Cilt üzerinde bilinen 31 harika faydası nedir? | Siyah çayın içinde doğal florür vardır

Siyah Çayın Sağlık, Saç ve Cilt üzerinde bilinen 31 harika faydası nedir? | Siyah çayın içinde doğal florür vardır


17. Siyah çay dikkati arttırır

Dikkatinizin alt tarafında bulunuyorsa, siyah çayın içilmesine çok şey yarayabilir. Hollanda araştırmacılarından, siyah çay içilen bir araştırmanın katılımcılarının bir kısmını çay içirerek, diğerlerine içirmeyerek, aldığı neticeye göre, çay içenlerin, en dikkatli, iyi işitebilen ve daha çok odaklı oldukları görüldü. Çaylarda bulunan L-teaninin, beyin fonksiyonlarını ve insan dikkatini modüle ettiği söylenmektedir.


18. Siyah çayın İshal Tedavisindeki etkisi

Siyah çay içmek ishal tedavisinde yardımcı olabilir . Siyah çay içildiğinde, % 20 oranında ishalin oluşumunu azaltabilir. Rahatlama için bir fincan siyah çay tüketmek ve sindirim sisteminizi yatıştırmayı düşünebilirsiniz.


19. Kan Basıncını Düşürür

Siyah çay tüketmek kan basıncını düşürmenize yardımcı olabilir . Hollanda, Almanya, İngiltere ve İtalya’daki bilim adamları, bir grup insana bir hafta siyah çay vererek, sistolik ve diyastolik kan basınçlarının kontrol edildiği bir deney gerçekleştirdi. Bu deneyin sonunda, siyah çay tüketen katılımcıların, kullanmayanlara göre, daha düşük kan basıncına sahip oldukları doğrulandı.


20. Mutluluğu arttırır

Siyah çay, LDL kolesterolü düşürmenize, kan basıncınızı düşürmenize, kanser riskini azaltmanıza, stres düşürerek rahatlamanıza yardımcı olabilir. Bunun anlamı, siyah çaydan içmenin mutluluk oranınızı yüz kat arttırabileceğidir. Bu nedenle, sağlık ve ruh halinizin genel bir iyileşmesi için siyah çay içmek iyi gelecektir.

Şimdi, siyah çay içmenin cildiniz için nasıl yararlı olabileceğini görelim.


Cilt İçin Siyah Çayın Faydaları

Siyah çay, sağlıklı bir cilt elde etmenize yardımcı olabilir. Cildiniz için siyah çay faydalarının içinde, cilt enfeksiyonlarına ve lekelere karşı mücadeleyi, yaşlanmayı geciktirme, cildi gençleştirme, göz altı şişikliklerini azaltmak, saç köklerini beslemek gibi bir çok yararı sayılabilir. Siyah çaydaki Polifenoller ve taninler, cilt hücresinin gençleşmesi ile bağlantılıdır. Çay, genellikle ev yapımı güzellik tariflerinde kullanılır.


21. Siyah Çay Cilt Enfeksiyonlarını Önler

Derimiz en büyük organımızdır. Sürekli çalışır, ancak zariftir ve uygun bakımı gerektirir. Çoğu cilt enfeksiyonu , mikrobik kolonizasyona bağlıdır. Çay kateşinleri ve flavonoidler cilt enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olabilir. Bu nedenle sık sık cilt enfeksiyonlarından şikayetçi iseniz, tedavinizin yanında, siyah çayın şifasından da yararlanabilirsiniz.


22. Göz altı şişliklerini azaltır

Göz altı şişliklikleri kadınlar ve erkekler için ciddi bir sorundur. Sizin yorgun görünmenizi ve sizi erken kırışıklıklara yatkın hale maruz bırakabilir. Hazır poşet ve sallama şeklinde olan Çay poşetlerini atmayın ve kullandıktan sonra, soğuk olarak, gözününüzün üstüne 20 dakika koyabilirsiniz. Yada demlediğiniz çayın kalan demine bir pamuğu bandırarak, gözlerinizin üstüne 20 dakika koyabilirsiniz. Demini çöpe atmayın ve  poşetlerini kullanmayı deneyin veya soğuk siyah çaydaki pamuğa daldırın ve onu her gün 20 dakika boyunca göz altında tutun. Gözlerdeki şişlik gözle görülür bir azalmayı sadece birkaç hafta içinde görebilirsiniz.


23. Siyah Çay erken yaşlanmayı önler

Siyah çayda bulunan antioksidanlar ve polifenoller cildinizi erken yaşlanmaya ve kırışık oluşumuna karşı koruyabilir . Saçsız laboratuar faresinde yapılan bir araştırmada, bilim adamları, siyah çayın, kollajeni indirgeyici bir enzimin sebebi olan genin etkilerini azaltmaktadır. Siyah çay diğer çaylarla karşılaştırıldığında daha etkili bir kırışık önleyicidir.


24. Siyah Çay Cilt Kanseriyle mücadele eder

Antioksidan bakımından zengin olan siyah çay, birçok kanser türü üzerinde etkilidir. Siyah çayın cilt kanserine karşı etkinliğini gösteren bir araştırma Lübnan’da yapılmıştır. Lübnanlı bilim adamları siyah çay içmenin laboratuvar fareleri üzerinde yaptıkları araştırmada, deri kanserini önlemeye yardımcı olabileceğini doğruladılar. Fakat bu bulgunun insan katılımcıları üzerinde doğrulayan önemli bir veri bulunmamaktadır.


25. UV ışınlarının zararlarından korur

UV ışınları, cilt pigmentasyonunun, cilt kanserinin ve diğer deri ile ilgili problemlerin bilinen nedenlerinden biridir. Araştırmacılar, siyah çay içerek, cildi korumaya yardımcı olabileceğini ve aşırı UV ışınlarının neden olduğu cilt problemlerini iyileştirebileceği bildirilmektedir. Cildin hasar görmesini önlemek için siyah çay içmenin yanı sıra, cildi rahatlatmak içinde topikal olarak da uygulayabilirsiniz.


26. Cildin yenilenme süresini hızlandırır

Cildin yaşadığı sorunları, kendi kendine iyileştirmesi gerekmektedir. Bu yenileme hızı sağlıklı ciltlerde daha hızlıdır. Bu durum bazı bilim insanlarının dikkati çekmiş ve araştırma yapmışlar. Malezya’daki bilim araştırmacıları, laboratuar farelerinin yaralı derisine siyah çay ekstraktı uygulayarak, yaraların daha çabuk iyileşdiğini gördüler. Buna ilave olarak, iltihaplanmanın azaltığını ve daha fazla kollajen üretildiği gözlemlendi. Fakat cilt yaralarına, çay sürmek hakkında bir bilgi yoktur, uygulamayınız. Daha çok siyah çay içerek bu etkilerden faydalanabilirsiniz.

Kollajen nedir?, Genç kalmak isteyenlerin en çok merak ettiği Kollajen, insan vücudunda en fazla bulunan bir protein türü olup, kas, kemik, tendon ve deri de bolca bulunmaktadır. Vücudun toplam proteinlerinin yüzde 33’ü Kollojenlerden meydana gelmekte, katı yapısıyla, çözünmeyen, lifli bir yapısı vardır. Uzun fibrillerle birbirine bağlıdır. Böylece sağlam bir yapı meydana getirirler. Özellikle, cilde dayanıklılık ve esneklik kazandırır.”


27. Cilt lekelerini azaltır

Kimyasal ilaçlar yada solüsyonlar kullanmak yerine, cilt lekelerinden kullanmak için doğal bitkileri kullanmak daha mantıklıdır. Bilim adamları, kahverengi laboratuvar farelerinin, siyah çay kullanarak cilt beyazlığı etkisini gördüler. Ayrıca, siyah çay içilerek başta lekelere neden olan toksinlerin atılmasına yardımcı olabilecek antioksidan özelliklere sahiptir. Birkaç hafta içinde istenilen sonuçları görmek için cilt lekelerinizi, soğuk çaya batırılmış temiz bir pamukla siliniz.


28. Saç sağlığı için siyah çay

Siyah çaydaki antioksidanların ve kafeinin yeterli miktarda  oluşu ile saç sağlığınıza etki edebilirsiniz. Siyah çay, saç büyümesini arttırmaya, doğal saç rengini korumaya ve parlaklığına etki eder.


28. Saç Dökülmesini Önler

Kadınlarda saç dökülmesi erkeklerde olduğu gibi o kadarda iyi bir görüntü değildir. Çay içindeki, Antioksidanlar, kadınlarda strese bağlı, erken saç dökülmesini önleyebilir.

Stres içermeyen bir hayat yaşamak ve saç dökülmesini önlemek için koyu siyah çay yerine, açık ve şekersiz siyah çay içmek iyi gelir.


29. Saç Büyümesini tetikler

Japon bilim insanları, siyah çayın 2 haftalık topikal uygulamadan sonra siyah çayın, saç büyümesini tetikleyebileceğini bildirdiler. Saç büyümesini hızlandırmak için, saç derisinin diplerine ve saçınızın tellerine, oda sıcaklığında siyah çay uygulayın.


30. Saça parlaklık verir

Siyah çay, donuk ve mat görünen cansız saçlarınıza parlaklık verebilir. Hafif bir bitkisel şampuanla saçlarınızı yıkadıktan sonra, durulayın ve kurutmayın. Ardından saçınızı siyah çay suyu (oda sıcaklığı) ile yıkayın. Bunu birkaç hafta tekrarını yapın ve sonunda saçlarınızın eskisinden daha yumuşak ve daha parlak olduğunu göreceksiniz.


31. Saçlarınız için doğal boya arıyorsanız Siyah çay iyi bir tercih

Siyah çayın kırmızı veya siyah renkleri özellikle esmer tenlilere, harika bir saç rengi verir. Bunun için hint kınasını, demlenmiş siyah çay suyu ile karıştırın. Sonrasında hazırladığınız karışımı saç diplerinden başlayarak, tüm saça uygulayın. 1 yada 2 saat boyunca saçınızda bırakın. Ardından hafif bir bitkisel şampuanla yıkayın. Sonucun ne kadar harika olduğunu gözlerinizle görün.



Sizlere siyah çayın faydaları hakkında bilgiler vermeye çalıştık.

Lütfen tecrübelerinizi, yazımıza yorum yaparak paylaşınız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.