DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cep telefonları 18 umumi tuvalletten daha kirli!

Cep telefonları 18 umumi tuvalletten daha kirli!

Cep telefonları 18 umumi tuvalletten daha kirli!

Ülkemizde yaklaşık olarak 45 milyon’a yakın kişi akıllı telefon kullanıyor. Yapılan hijyen testindeki karşılaştırma bir akıllı telefondaki bakteri sayısı, hemen hemen 18 umumi telefondaki bakteri sayısına eşit.

Telefon, internet, kısa mesaj ve oyun derken o kadar çok akıllı telefonlarla oynuyoruz ki! Elimizin tüm kirliliği ve ortamdaki değişik bakterileri de barındıran akıllı telefonlar, ne yazık ki gün boyu elimizde.

Bunun sebeplerinden biri de bakterilere çok uygun bir ev olarak yaşam sürmeleridir. Çünkü devamlı sıcak yerlerde duran telefonlar, kılıfla beraber tam bir bakteri şatosu haline geliyor. Yeni bir sektör doğabilir. İsmi de telefon bakteri temizleme solüsyonu, yada mendili yada spreyi.

Cep telefonları 18 umumi tuvalletten daha kirli! | Dokunmatik ekrandaki bakteriler

18 tane genel kullanılan şehir tuvaletlerinden kirli olan bu telefonları temizlemenin bir yolu yok mu?

Bu sorunun cevabı için 3 seçenekli evet var ama sadece 1 tanesi akıllı telefona hiç zarar vermiyor.

  1. Kuru bir bezle temizlik.Birinci seçenek en ucuzu ama bu yöntem bakterileri öldürmüyor.
  2. izpropil alkol yada etil alkol ve su karışımı bir sıvı yapıp akıllı telefonu komple temizlik. Fakat bu temizlik ise dokunmatik ekrana zarar veriyor. Fakat ekranda eğer koruyucu cam kullanıyorsanız sorun yok. Ufak bir pamuk ile en azından tüm ön yüzeyi temizleyebilirsiniz. Kulaklık ve mikrofon kısmına çok dikkat edilmeli.
  3. En iyi seçenek bu ama pahallı. İsraillilerin bulduğu Mor ötesi ışıklı hijyen cihazlar. Mor ışıklar bakterileri yok ediyor. ABD’de 59 dolara satılıyor. Türkiye’de yok. Ama ebay yada amazondan satın alabilirsiniz.

Eğer  2. seçeneği yapmakta üşeniyorsanız, aynı zamanda hijyen sağlamak istiyorsanız, telefonu kulakla yada bluetooth ile kullanın ve gün boyu elinizi ağzınıza götürmeyin. Elinizi yıkamadan yiyecekleri tüketmeyin.

Telefon kılıflarınızı devamlı temiz tutun ve yırtık deforme olmuş kılıfları kullanmayın.

Sadece cep telefonları değil, tabletlerde de aynı tehlike söz konusu. Gün boyu kullanılan telefonlarınızı, çocuklara verirken çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Cep telefonları kullanım sonrası çocukların el temizliklerine önem verin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.