DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Su sebili temizliği yaptırmazsak ne olur? Su sebili hijyeni nasıl yapılır?

Su sebili temizliği yaptırmazsak ne olur? Su sebili hijyeni nasıl yapılır?

Evde yada iş yerinde, yaz kış demeden kolaylık sağlamaya başlayan yeni yardımcımız su sebili temizliği yapılmadığında çok tehlikeli olabiliyor. Bu yazımızda neden su sebili temizliğine dikkat etmemiz gerektiğini anlatacağız. Yazımızda Su sebili temizliği yaptırmazsak ne olur? Profesyonel su sebili temizliği nasıl yapılır? Kötü kokan su zararlı mı? Pis kokulu su zararlı mı? sorularının cevabını bulabileceksiniz.


Su sebili temizliği yaptırmazsak ne olur?

Su sebilleri sıcak ve soğuk su ihtiyacını, kısa sürede çözen ve hayatımıza kolaylık katan makinelerdir. Sebiller kullanım amacına bağlı olarak sürekli steril olması gerekir.

Temizlenmeyen su sebilleri coliform (Koliform) bakterisi üreterek, sağlığımızı risk altında bırakabilir.

Coliform direk bağırsak sistemini tutan bakterilerin başında gelir.

İshal ve enfeksiyonlar başlıca belirtileridir.

İshal, amel veya diyare dediğimiz hepimizin bildiği sulu dışkının çıkma durumudur. Yılda 1,5 milyon kadar bebek ve  5 yaş altındaki çocukların ölümünün ikinci büyük sebebidir. Temiz suyun olmadığı, atık suların karıştığı sular ve artık dünyada giderek kullanımı artan, temizlenmeyen su sebili ishali tetikler.


Koliform bakterisi nedir?

Koliform bakterileri gıdalarda ve sularda sıhhi durumunu anlatan göstergeç bakterilerdir.

Tanım olarak çubuksu, Gram-negatif olup 35-37 °C’de laktoz fermante ederek asit ve gaz üretirler.

Koliform bakterileri sıcak kanlı hayvanlardaki dışkılarında bolca bulunurlar, ama sulak ortamlarda, toprakta ve pissubitkilerde de bulunurlar.

Koliform bakterileri diğer bakterilerle kolayca etkileşime gireceğinden diğer bakterilerin çoğalacağı nedenlerden biridir.

Koliform bakterileri, Citrobacter, Enterobacter, Escherichia, Hafnia, Klebsiella, Serratia ve Yersinia türlerinin çoğalmasına önayak olur.

İçlerinden suların dışkının karışmasıyla ünlü olan e. coli (Escherichia coli) bakterisi çok tehlikelidir.

Koliform bakterisi hakkında daha çok bilgi için yazımızın altındaki kaynağı okuyabilirsiniz. )

Su sebili temizliği yaptırmazsak ne olur? Su sebili hijyeni nasıl yapılır? | Temizlenmeyen su sebili pis koku üretmeye başlar ve tadı da bayatlaşmaya başlar

Su sebili temizliği yaptırmazsak ne olur? Su sebili hijyeni nasıl yapılır? | Temizlenmeyen su sebili pis koku üretmeye başlar ve tadı da bayatlaşmaya başlar


Profesyonel su sebili temizliği nasıl yapılır?

Halk arasında yaygın olarak bilinen su sebil temizliğinde çamaşır suyu yada çeşitli dezenfekte maddelerinin kullanılması çok yanlıştır.

Eğer ben bu işi yapamam diyenlerden olabilirsiniz yada su sebili temizleyecek yer ve zamanınız olmayabilir. O zaman bu işi yapan profesyonellerden destek alınabilir.

Hizmet verecek kurumun Ozonlama CE belgesi, iş güvenliği belgeleri, İSG ve hekim sözleşmeleri, İSO 9001 belgeleri, yetki belgeleri mutlaka talep edilmelidir.

Personellerin ise portör muayene kayıtları, İSG sertifikaları, hijyen ve mesleki yeterlilik belgeleri sorgulanmalıdır.

Şimdi profesyoneller su temizliği yaparken hangi adımları yapıyor bir bakalım.

  1. Su sebili temizliğinde ozon hariç hiçbir dezenfektan kullanılmaz ve asla kendi başımıza yapmamız gereken bir işlemdir.
  2. Sebil temizliği hizmetinde üst hazne ve hazne yatakları sökülür.
  3. Haznelerden ve sıcak soğuk su musluklarından 5-12 dakika arası ozonlama yapılması gerekir. Daha sonra bu ozonlu su sebilden komple atılmalıdır.
  4. Ozon doğada bulunan ve jeneratörler ile elde edilen çok kuvvetli okside ve dezenfekte edici gazdır.İçme suyu depolarının ve su sebilleri dezenfektesinde kullanılır.Yetkili kurum ve kuruluşlar dışında asla kullanılmamalıdır
  5. Su sebili temizliği her 3 ayda bir ve devamında periyodik olarak yaptırılması gereken bir hizmettir.
  6. Su sebili temizliği hizmeti uzman, yetki ve kalite belgelerine sahip kuruluşlara yaptırılmalıdır.

Tavsiye edilen Firmalar;

Tekdez Dezenfekte İzolasyon Arıtma Temizlik ve Ticaret Ltd. Şti konusunda uzman kadrosu , yetki kalite belgeleriyle başta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Edirne olmak üzere tüm Türkiye genelinde hizmet vermektedir.

İletişim: (0212) 554 0 555 – (0212) 554 0 556

Detaylı bilgi için aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz;

http://www.tekdez.com/sebil-temizligi.html 

www.tekdez.com


Ayrıca Bakınız


Kaynaklar ve Dış Bağlantılar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.