DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İkinci askeri uydumuz Göktürk-1 başarıyla uzaya gönderildi!

İkinci askeri uydumuz Göktürk-1 başarıyla uzaya gönderildi!

İkinci askeri uydumuz Göktürk-1 başarıyla uzaya gönderildi!

5 Aralık 2016 yılında, Türkiye saati ile 16:51:44’te fırlatıldı. Türk Silahlı Kuvvetlerine istihbarat sağlayacak olan Göktürk-1 uydumuz, Güney Amerika’nın kuzeydoğu kıyısında, Fransa’ya bağlı olan Fransız Guyanası’ndan ateşleme roketi Vega ile uzaya başarı ile gönderildi.

Dünyanın herhangi bir coğrafyasından hd kalitede yüksek çözünürlükte görüntü iletecek olan Göktürk-1, askeri uydumuz vatanımıza milletimize hayırlı olması dileğiyle başarı ile fırlatıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nın internet sitesinden aldığımız bilgilere göre, Göktürk-1 uydusu Türk Hava Kuvvetlerinin uzaydaki gözü olacak. Yüzde 20 Türk Malı olan uydumuz için ileride daha da yerli olması planlanıyor.

Daha önce gönderilen Göktürk-2’ye göre daha iyi çözünürlüğü ve kapasitesi olan Göktürk-1 yılda 60.000’den fazla fotoğraf gönderecek.

19:00 itibari ile ilk sinyaller alınmaya başlandı.

Göktürk-1 Projesi Türk Ortakları

Genelkurmay Başkanlığımızın açıkladığı bilgilere göre, GÖKTÜRK-1 projesi bir Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın projesidir. Bu projenin yapılmasına ortak olan , Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) (TAI – Turkish Aerospace Industries, Inc.), ASELSAN AŞ (ASELSAN açılımı: Askerî Elektronik Sanayii), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu kısaca TÜBİTAK, TÜBİTAK’ın bünyesinde bir enstitü olan Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE),  Roketsan Roket Sanayii ve Ticaret A.Ş. (ROKETSAN), TR TECNOLOGY gibi Türk ortakları bulunmaktadır. Thales Alenia Space  Fransız şirketi ise bu porjenin asıl sorumlusu.

18 Aralık 2012 tarihinde Çin’deki Jiuquan Fırlatma Üssü‘nden uzaya fırlatılan Göktürk-2’den sonra geliştirilen Göktürk-1 Askeri olarak 2.uydumuz olarak tarihe geçti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.