DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Airbnb New York’u Dava Edebilir

Airbnb New York’u Dava Edebilir

Airbnb New York’u Dava Edebilir

New York şehrinde valinin imza atmasının ardından kullanımı engellenen Airbnb, New York‘a dava açmaya hazırlanıyor.

Airbnb-New-York'u-Dava-Edebilir |gelgez.net|

Airbnb-New-York’u-Dava-Edebilir |gelgez.net|

Olayın patlaması şöyle oldu. New York‘ta bulunan ev sahipleri evlerini normal yollarla kiralamayı bırakıp, Airbnb üzerinden kiralamaya başlamıştı. Kiracılar da ev bulamaz hale gelmişlerdi. Yani New York şehrinde kiraların uçuk rakamlara çıkmasına sebep olmuştu. Halk aylardır protesto ediyordu. Sonunda halkın isteğine vali, 30 günden daha az kiralamalara yasak getirdi.

Airbnb Yasaya Aykırı Düştü

Bu yasaya zaten aykırı olan Airbnb, New York şehrindeki 30 günden daha az ilanların yayınlanması Airbnb‘nin uygulamasının engellenmesine neden olacak. Airbnb ise, içerik servislerini, üçüncü parti kişilerin oluşturduğu içerik nedeniyle kendilerine bir zarar gelmemesi maddesini öne sürerek karşı dava açacak. New York şehir yönetiminin kararını iptal etmeye çalışacaklar.

Ayrıca ABD‘nin anayasasının birinci maddesindeki özgürlük haklarını da savunacak olan Airbnb, basın özgülüğü ve serbest piyasa şartlarını koruyan yasayı da öne atacak.

Sonuç olarak New York valisinin işi zorlaşmış durumda. Kiracıları savunmak isterken ev sahiplerini karşısına almış olacak. Ayrıca kiraları düşük tutmak istiyorsa, çok iyi bir yasal savaş vermeyi kabul etmesi gerekecek.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.