DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

2017 yılında Türkiye’de hangi filmler vizyona girdi?

2017 yılında Türkiye’de hangi filmler vizyona girdi?

Sinemaseverler için her hafta Cuma günü değerlendirdiğimiz 2017 filmlerini bir sayfada topladık. Vizyona girmiş bu filmlerin kısa özetlerini de yazımızda bulabileceksiniz. 2017 yılında Türkiye’de hangi filmler vizyona girdi?

2017 yılında Türkiye’de hangi filmler vizyona girdi?

1.Olanlar Oldu

Yönetmenliğini Hakan Algül’ün yapmış olduğu ve başrollerinde Ata Demirer, Tuvana Türkay, Salih Kalyon ve Ülkü Duru’nun oynadığı film seyircileri ile buluşacak. Senaryosunu Ata Demirer’in kaleme aldığı filmin konusu;

“Zafer ve annesi Döndü Hanım, Ege’nin kıyı kasabasında beraber yaşamaktadırlar. Evlenme yaşı geçmiş olan oğlunun kasabadaki en güzel kız olan Mehtap’tan ayrılmış olması ve hala evlenmemiş olmasına üzülen Döndü Hanım, bu gidişata dur demek için harekete geçer. Zafer ise bu sırada mütevazı olan teknesinin sorunlarıyla boğuşmaktadır. Zafer sonrasında yaptığı mavi turda birisiyle tanışır ve olayların gidişatı değişmeye başlar.”

2.Kötü Çocuk

Yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın’ın yaptığı filmde Tolga Sarıtaş, Afra Saraçoğlu, Sarp Akkaya, Tülin Özen, Can Sipahi, Aytaç Şaşmaz, Buçe Buse Kahraman, Işık Naz Özedgü, İpek Soral, Yiğitcan Ergin ve Demir Parscan’ın oynadığı film “Kötü Çocuk” seyircileri ile buluşacak. Film, Büşra Küçük’ün “Kötü Çocuk” adlı hikayesinden aynı isimle uyarlanmış bir gençlik filminin konusu;

“Kendisini doğduğu gün sebepsiz yere terk eden babasının ortaya çıkmasıyla hayatı tamamen değişen Kayla adındaki bir genç kızın “kötü çocuk” Meriç ile tanıştığı gün başlayan aşk ve macera dolu hikayesi anlatılmaktadır.”

3.Jackie

Yönetmenliğini Ramin Bahrani’nin yaptığı filmin başrollerinde Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwin ile Billy Crudup oynamaktadır. Natalie Portman’ın Amerika Birleşik Devletleri’nin First Lady’si Jacquwline Kennedy’i canlandırdığı filmin konusu;

“John F. Kennedy suikastinin sonrasından bahsediliyor. Başkan Kennedy, Dallas’ta konvoyun geçişi sırasında ölmektedir. Kennedy’nin eşi olan Jackie, tüm ulusun gözlerinin önünde geçirdiği travmayı atlatmaya çalışacaktır. Bir yandan da kocasının mirasını yaşatarak çocuklarına emin bir duruş sergilemek zorundadır.”

4.Bu Da Nereden Çıktı

Yönetmenliğini John Hamburg’un yaptığı filmin başrollerinde Zoey Deutch, Bryan Cranston, James Franco ve Tangie Ambrose oynamaktadır. Kızının sevgilisinin evlenme teklifi yapacağını duyunca bunu durdurmaya çalışan bir babanın hikayesini anlatan filmin konusu;

“Ned sevecen bir babadır. Ve tatil günlerinde Stanford’da yaşayan kızını ziyaret etmektedir. Burada en büyük kabuslardan birisi olacak olan, Silikon Vadisi milyarderlerinden birisi olan Laird ile tanışmaktadır. Ned, kendisini teknoloji dünyasında kaybetmiş hisseder ve Laird’in kızına evlenme teklifi edeceğini öğrenince de panik yapmaya başlar.”

5.Moana

Moana, Walt Disney stüdyolarının hazırlamış olduğu eğlenceli bir animasyon filmidir. Yönetmenliğini Ron Clements ve John Musker yapmıştır. Filmdeki seslendirmeleri Dwayne Johnson, Alan Tudyk, Auli’i Cravalho ve Philipa Soo yapmıştır. Filmin kısaca konusu;

“Kendini usta bir kaşif olarak ispatlamak için ve atalarının yarım kalmış olan arayışlarını tamamlamak için cüretkar bir göreve yelken açmış olan cesur bir gencin hikayesini anlatmaktadır.”

6.Minik Kahramanlar Macera Peşinde

Yönetmenliğini Eduardo Schuldt’ın yaptığı animasyon filmidir. Filmin konusu kısaca;

“Özel güçlere sahip olan bir grup gencin ve onların güvenilir köpeğinin, devlet tarafından zamanının en büyük sanatçılarından biri olan Leonardo Da Vinci ile ilgili bir görev için zamanın gerisine yollanmasının ardından yaşanan maceraları anlatmaktadır.”

7.Pepee: Birlik Zamanı

Yönetmenliğini Hüseyin Emre Konyalı’nın üstlendiği filmin seslendirmelerini Yağız Alp Şimşek, Iraz Elif Kıraç, Çağrı Manas Kıraç ve Meryem Atmaca yapmıştır. Bir animasyon filmi olan Pepee, televizyonlardan tanınmış ünlü bir çizgi film karakteridir. Yeni maceraları ile seyircisiyle buluşacak.

8.Satıcı

Filmin yönetmenliğini Asghar Farhadi üstlenirken, başrollerini Taraneh Alidosti ve Shanab Hosseini paylaşmaktadır. Film bir Iran ve Fransa ortak yapımıdır. Dram ve gerilim türündedir. Filmin konusu ise;

“Emad ve Rana çifti Arthur Miller’ın Bir Satıcının Ölümü ismindeki oyunu için prova yapmaktadır. Ev sahibi de bu sırada yaşadıkları evin çökmekte olduğunu söyleyerek onları çıkarmaktadır. Buldukları ev, tiyatrocular arasından birinin boşaltmış olduğu ve çatı katında bulunan bir dairedir. Daireyi tutan çift ise başına geleceklerden tamamen habersizdir. Onları gerilim dolu dakikalar beklemektedir.”

9.Yeni Nesil Ajan Cage’in Dönüşü

Filmin yönetmenliğini D.J. Caruso üstlenmiştir. Oyuncuları ise Vin Diesel, Donnie Yen ve Deepika Padukone’dir. Filmin konusuna gelecek olursak;

“Pandora’nın Kutusu denilen cihazın, bir uygunun çökmesi ile ortaya çıkmış olan bir tehdit sonrasında ele geçirilmesi gerekmektedir. Bu cihaz savaş başlıklarını harekete geçirmektedir. Cihazı bulma görevi ise sahte ölümü sonrasında yeniden aktif göreve getirilmesi gereken Xander Cage’e verilecektir. Cage kendi ekibini kurtarmak şartı ile görevi kabul eder ve olaylar bu şekilde gelişir.”

10.Vezir Parmağı

Yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül’ün üstlendiği Vezir Parmağı adlı filmin başrollerini Mahsun Kırmızıgül, Gülben Ergen ve Ali Sürmeli paylaşmaktadır. Film dram ve komedi türündedir. Filmin konusu ise;

“3 kıtaya yayılmış olan, farklı coğrafyalardan ve kültürlerden olan insanları bünyesinde barındıran Osmanlı Imparatorluğu’nun uzun yıllar boyunca bitmeyen savaşlarına bir yenisi daha ekleniyor. Dört bir yandan eli silah tutan erkeklerin tümü asker olarak orduya alınmaktadır. Farklı kültürlere sahip olan hamallar ise savaşa giden ordunun neferleri olacaktır.”

11.Cesur Kahraman Ejderha Büyüsü

Yönetmenliğini Deppoyan Manuk ve Viktor Andrienko birlikte paylaşmıştır. Film bir animasyon yapımıdır. Konusu ise;

“Animasyon olan filmde, kahraman babasına özenen ve cesaretini kanıtlamak isteyen bir çocuğun, kötü ejderhanın bulunduğu sihirli dünyaya gitmesi ile başlayan eğlenceli maceraları konu edinmiştir.”

12.Içerde

Yönetmenliğini Farren Blackburn’un yaptığı filmde başrolleri, Naomi Watts, Jacob Tremblay ve Oliver Platt paylaşmaktadır. Film dram ve gerilim türündedir. Filmin konusu ise;

“Dul bir çocuk psikoloğu olan Mary Portman, kırsal bir bölgede oturmakta ve izole bir yaşam sürdürmektedir. Mary, araba kazası sonucu beyin hasarı alan oğlu ile ilgilenmekte olup oğlunun hayati tüm ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bir gün Mary’nin bir çocuk hastası olan Tom kaybolur. Kar fırtınasının ortasında kalan Tom’un kurtuluşu psikoloğunun onu bulmasına bağlıdır.”

13.Yaşamın Kıyısında

Lee Chandler; Quincy kentinde kapıcılık yaparak hayatını kazanmaktadır. Boşanmış ve kendi halinde bir adamdır. Bir gün abisinin kalp krizi geçirdiği haberini alınca memleketi olan Manchester-by-the-Sea isimli deniz kenarındaki küçük kasabaya gider. Hastaneye gittiğinde abisi ölmüştür. En büyük şoku ise abisinin 16 yaşındaki oğlu Patrick’in varisi olduğunu öğrenmesi olacaktır. Çocuğa bakması için de bu kasabaya taşınması gerekmektedir. Lee’nin yaşadığı tramvatik olayları izlemeye devam edeceğiz.

14.Gecenin Kanunu

Film Amerika Birleşik Devletleri’nde alkolün yasak olduğu 1920’li yıllarda geçmektedir. Bir polis şefinin oğlu olan Joe Coughlin (Ben Affleck), babasının tersine olarak kanunları çiğneyerek yaşamaktadır. Ve Florida’ya taşınmıştır. Taşındıktan sonra suç dünyasında hızla yükselmeye devam etmiştir. Ve bu tip tehlikeli işlerin içerisine girmekten vazgeçmeyecektir.

15.Fırıldak Ailesi

Varol Yaşaroğlu’nun yaptığı Fırıldak Ailesi, önceden televizyonlarda gösterilen eğlenceli ailenin maceralarını bu sefer de beyaz perde üzerine taşımıştır. Animasyon türünde olan bu filmin yapımcılığını ise BKM üstlenmektedir.

16.Toni Erdmann

Bir danışmanlık şirketi için Bükreş’te çalışan Ines (Sandra Hüller) işi ve kariyerinden başka birşey düşünmeyen hırslı bir kadındır. Almanya’ya doğum günü için gittiğinde uzun süredir görmediği babası ile karşılaşacaktır. Babası, ilerlemiş yaşına rağmen yersiz espri ve çocuk gibi davranışlara sahiptir. Baba, kızı ile daha fazla zaman geçirebilmek adına Bükreş’e döner. Bu küçük bir ziyaret olarak başlasa da, kızının yaşadığı manasız hayattan endişe duymaktadır. Baba Winfrield, kızının hem hayatını neşelendirmek hem de kaybettiklerini hatırlatmak adına daha fazla kalmaya karar verir. Bunların peşini birçok olaylar zinciri takip edecektir.

17.Lion

Saroo 5 yaşındadır. Ve Hindistan’da yaşadığı ailesiyle fakir ancak mutludur. Abisinin gelmesini beklediği tren istasyonunda birtakım kötü olaylar yaşar. Ve kendisini dilini dahi bilmediği Kalküta’da yalnız olarak bulur. Sokaklarda zor bir hayat yaşayan Saroo, Avustralyalı Brierley ailesi tarafından evlat edinilir. Artık Tazmanya’da yaşıyor ve zengin bir gençlik geçirmekteydi. Aradan 25 yıl geçtikten sonra kaybettiği ailesini bulmak için harekete geçer ve Hindistan’a geri döner. Film gerçek bir hikayeden filme uyarlanmış olup, 6 dalda Oscar adaylığı kazanmıştır.

18.Altın

Kelly Wells (Matthew McConaughey), aynı babası gibi dağlarda altın arayarak kısa yolda zengin olmaya çalışmaktadır. Ancak bütün denemelerinde başarısız olmuştur. Son şansını denemek için de Endonezya’nın balta girmemiş ormanlarında deneyecektir. Yanına jeolog olan Michael Acosta(Edgar Ramirez)’i de alacaktır. Ve birlikte altın arayacaklar. Filmde 1990’lı yıllarda Kanada’yı sarsmış olan Bre-X olayı anlatılmaktadır.

19.Halka 3

Halka seçilmiş en iyi korku filmlerine arasına girmiş bir filmdir. Halka 1 ve 2’yi izleyenler zaten filmi beklemektedir. Serinin devamı olan muhteşem korku filminde, bakalım neler olacak?

20.Swiss Army Man

Film 2016 yapımı olup başrollerini Paul Dano ve Daniel Radcliffe üstlenmiştir. Swiss Army Man isimli yapım dram ve macera türünden bir film. Issız bir adada ve intihar etmek üzereyken bulunan bir ceset ile yeniden hayata tutunacak olan Hank’ın hikayesi anlatılıyor.

21.Karanlığın Elli Tonu

Film 2017 yapımı olup dram türündedir. Konusuna gelecek olursak, Christian Grey yara almıştır. Tedbirli davranmakta ve Ana Steele’in yeniden hayata dönmesini sağlamaktadır. Ana Steele ise ona bir şans vermek adına bir anlaşma yapmak ister. Christian’ın geçmişindeki karanlık figürler, çiftin birlikte gelecek kurma umutlarını yok edecek şekilde etraflarını saracaktır.

22.Lego Batman Filmi

2017 yapımı olup bir animasyon türüdür. Konusuna değinecek olursak, Gotham şehrinde büyük değişimler söz konusudur. Batman ise Joker’in şehri ele geçirmesine engel olacaksa yalnız başına takılan kahraman savaşçı rolünü bir kenara bırakması gerekecek.

23.Isra ve Sihirli Kitap

Film 2016 yapımı ve fantastik kategorisinde bir filmdir. Konusuna gelecek olursak, Isra 9 yaşındadır. Ve okul gezisi ile bir kütüphaneyi ziyaret eder. Burada da kütüphanenin gizemli bir bölümüne ulaşır. Buradaki bazı kitapların kendine özel bir hayat yaşadığını keşfeder.

24.John Wick 2

John Wick, ilk filmin devamı bir yapımdır. Film bol aksiyondur. John Wick 2’de ilk filmde intikam alevi ile yanıp tutuşuyordu. Emekli olmuş ve tetikçilikten uzak bir hayat kurmuştur. Ancak karanlıklar arkasında işlerini yürüten suikastçi birliğinin tehditi altında olması ile yeniden tetikçiye dönüşür.

25.Recep Ivedik 5

Şahan Gökbakar’ın yazdığı ve aynı zamanda da başrol oynadığı serinin devam filmidir. Serinin beşinci halkası olan bu filmde Recep Ivedik’in maceraları devam ediyor.

26.Ay Işığı

Yönetmenliğini Barry Jenkins’in üstlendiği filmin başrol oyuncuları Shariff Earp, Janelle Monae ve Naomie Harris’tir. Film ene iyiler dalında Altın Küre ödülünü kazanmış. Ayrıca en iyi yönetmen ödülü dahil olmak üzere 8 dalda Oscar almıştır. Ay Işığı isimli film şu ana kadar almış olduğu 100 adetin üzerinde ödül ile yılın en çok beklenen yapımı. Filmin arkasında Brad Pitt’in yapım şirketi olan Pan B bulunuyor. Filmde, zaman ve mekanla sınırlandırılmayacak olan bir büyüme anlatılıyor. Hikaye Miami’de yoksul bir mahallede büyüyen Chiron adındaki bir çocuğun hayatının üç farklı dönemi anlatılmaktadır. The Hollywood Reporter da filmi oldukça övüyor ve şu sözlere yer veriyor. “Kimliği yüzünden dışlanmış, dünyada yalnız bırakılmış herkesin yüreğini titretecek.” Son olarak film, eleştiri veri tabanında 100 üzerinden 99 puan alarak bugüne kadarki en yüksek puanlı dördüncü film konumuna gelmiştir.

27.Parçalanmış

Filmin yönetmenliğini M.Night Shyamalan üstlenmiştir. Filmin başrollerini James McAvoy, Anya – Taylor – Joy, Haley Lu Richardson, Betty Buckley ve Jessica Sula paylaşmaktadır. Filmin konusuna değinecek olur isek, Kevin 23 adet kişiliğe sahip bir adamdır. Bunu güvenilir psikiyatr Dr. Fletcher kanıtlamış ve hala yüzeye çıkmamış ama herkese hükmetmek için çıkmaya hazır bir kişiliği daha vardır. Kevin, Casey yüzünden üç genç kızı kaçırmak zorunda kalmıştır. Kevin da sonrasında zihnindeki odacıklar arasında duvarları parçalamaya başlamıştır. Hem de içindeki kişilikleri ve etrafındakiler arasında hayatta kalmak için bir savaş başlatacaktır.

28.Resident Evil: Son Bölüm

Filmin yönetmenliğini Paul W.S Anderson üstlenmiştir. Birçok bilgisayar oyun severin bildiği gibi, popüler olan video oyunundan uyarlanan filmde, dünyada toplam 1 milyar dolar hasılata ulaşmış olan serinin altıncı ve son bölümünde Alice’i yine Milla Jovovich canlandırmaktadır.

29.Paterson

Dram türüne sahip olan filmde, Paterson isimli bir kasabada yaşayan sessiz bir adam ele alınmış. Bu adamın ismi de Paterson’dur. Kendisi bir otobüs şoförüdür. Karısı ve köpeği ile birlikte mütevazı bir hayat yaşar. Ancak Paterson’un her günü birbirine benzemektedir. Ancak Paterson harika şiirler yazan bir şairdir. Ancak otobüs şoförlüğünden vazgeçmiyor ve şiirlerin kimse ile paylaşılmaması gereken özel günlükler olduğunu düşünüyor.

30.Karlar Kraliçesi 3: Ateş ve Buz

Film animasyon türündedir. Karlar Kraliçesi, Karlar Kral’ını alt etmiştir ancak yine de Gerda aradığı huzuru bulamamıştır. Hayali ise anne ve babasını bulmak ve ailesini tekrar bir araya getirmektir. Gerda ve arkadaşları bu amaç için zorlu bir yolculuğa çıkacaklar. Ve karşılarına birçok engel çıkacak.

31.Gizli Sayılar

Dram türünde bir yapım olan Gizli Sayılar’ın konusu, genç ve hırslı bir idarecinin gizemli olan iyileştirme merkezinden, çalıştığı şirketin CEO’sunu geri getirmesi için görevlendirilir. Spa merkezindeki tedavinin göründüğü gibi olmadığından şüphelenir. Ve dehşet verici gizemleri açığa çıkarır. Ve bunu yaptıkça da akıl sağlığının sınırları zorlanmaktadır. Filmin yönetmenliğini Halka filminin yaratıcı olan Gore Verbinski üstlenmiştir. Bu psikolojik gerilimi mutlaka izlemelisiniz.

32.Cereyan

Filmin türü gerilimdir. Konusu ise, psikoloji öğrencisi olan Aylin, geceleri tanımadığı insanlara online terapi yapmaktadır. Ve bunun kendisini geliştireceğini düşünmektedir. Bir gece Cavit Demir isimli tuhaf adam onu arar. Adam 7 yaşındaki oğlunun ölümüne sebep olduğunu ve depresyondan kurtulamadığını söyler. Adamın gizlediği birçok gerçek bulunmaktadır.

33.Logan: Wolwerine

Filmin yönetmenliğini James Mangold üstlenmiştir. Başrolleri ise Hugh Jackman, Patrick Stewart ve Dafne Keen paylaşmaktadır. Film aksiyon, bilim kurgu ve macera türündedir. Konusu ise yakın gelecekte yaşlı ve yorgun olan Wolwerine ve Profesör X, Meksika sınırında saklanmaktadır. Ancak Logan’ın gizlenmesi, karanlık güçler tarafından gönderilmiş olan bir mutant sebebiyle sona erer. Filmde Hugh Jackman’ı son kez Wolwerine olarak göreceğiz.

34.Reis

Filmin yönetmenliğini Hüdaverdi Yavuz üstlenmiştir. Başrolleri de Reha Beyoğlu, Özlem Balcı ve Orhan Aydın paylaşmaktadır. Film dram ve biyografi türündedir. Filmin konusu; Adnan Menderes’in idam haberi ile başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocukluk dönemi ile belediye başkanlığına uzanan hayat hikayesini anlatmaktadır. Film Erdoğan’ın gençliğini de ele almaktadır. Son olarak filmin müziklerini de Yücel Arzen yapmıştır.

35.İstanbul Kırmızısı

Bu haftanın özellikle çok beklenen filmlerinden olan İstanbul Kırmızısı ‘nın yönetmenliğini Ferzan Özpetek üstlenmiştir. Başrolleri Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün, Nejat İşler ve Selim Bayraktar üstlenmiştir. Film dram türündedir. Konusu ise; Orhan travmatik bir olaydan dolayı her şeyini kaybetmiş ve vahşi bir yaşama yönelmiş olan eski bir yazardır. Her şeyini burada bırakarak Londra’ya yerleşir ve editör olarak çalışmaya başlamıştır. Yıllar sonra hayatını Berlin, Londra ve Paris’te geçirmiş olan ünlü yönetmen Deniz Soysal ile tanışmak için İstanbul’a geri döner. Deniz Soysal ise hem annesini taşımak hem de yeni filmi için hazırlık yapmak için buradadır. Ve doğup büyüdüğü yerdeki çocukluk anıları ile ilgili bir kitap yazmıştır. Orhan da İstanbul’da bu tür kitapların yayına girmeden önce düzeltmelerini yapmaktadır. Nihayet İstanbul’da buluşurlar ancak sonraki sabah Deniz Soysal ortadan kaybolur. Soruşturma başlatılır ve geri dönmeyeceği ile ilgili endişeler başlar. Ve Orhan, Deniz’in gizemli olan yaşamının kayboluşu ile birlikte aydınlatılmanın eşiğinde olduğunu fark edecektir.

36.Deli Aşk

Yönetmenliğini Murat Dündar ve Murat Emre Kaman’ın üstlendiği yapımda başrolleri, Emrah Kaman, Pelin Akil ve Şafak Pekdemir paylaşıyor. Filmin konusu, maraş dondurmacısı olan Ekrem’in sevdiği kız Neşe’nin kalbini kazanmaya çalışmaktadır. Ve bu sırada da başına gelecek komik olayları anlatmaktadır.

37.Kong: Kafatası Adası

Filmin yönetmenliğini Jordan Voqt-Roberts üstlenmiştir. Filmin başrollerini Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson ve Brie Larson paylaşıyor. Macera ve fantastik türde olan yapımın gelelim konusuna. Kong; King Kong efsanesinin köklerine inen bir yapım olarak karşımıza çıkmaktadır. Efsanevi gorilin tarihine genel bir bakış sağlamaktadır.

38.Neruda

Filmin yönetmenliğini Pablo Larrain üstlenmiştir. Filmin başrollerini Luis Gnecco, Gael Garcia Bernal, Mercedes Moran paylaşmıştır. Filmin konusuna gelecek olursak; Neruda, 1940’lı yıllarda Komünist Parti’ye katılmak için kendi ülkesinde bir kaçak haline gelmiştir. Ve aynı zamanda Nobel ödüllü ünlü bir şair olan Pablo Neruda’nın peşine düşmüş olan müfettişi konu edinmektedir. Aralarındaki kovalamaca da şairane bir dille anlatılmaktadır.

39.Neşeli Dalgalar: Dalgamanya

Yönetmenliğini Henry Yu’nun üstlendiği yapımda seslendirmeleri Uğur Arslanoğlu, Oğuz Toydemir ve Erhan Türkmen yapmıştır. Film animasyon bir yapımdır. Konusu ise; Cody ve arkadaşları, sörf dünyasının en iyi ve çılgın olan takımı Hang Five ile dünyanın en iyi sör mekanına doğru bir yolculuğa çıkarlar. Bu takım ile birlikte çıktıkları yolculukta birbirinden ilginç maceralara atılacaklar. En güzeli de dostluğun değerini öğreneceklerdir.

40.Perde Ayn-ı Cin

Yönetmenliğini Ediz Günay’ın yapmış olduğu yapım bir korkudur. Orhan Özen, Uğur Dönmez ve Burcu Ayhan filmin başrollerini paylaşmaktadır. Konusuna gelecek olursak, Okan, korku türünde kitaplar yazan tanınmış bir yazardır. Son kitabını yazmak için de memleketi olan Antalya’ya gider. Gözlük kullanmaya da alışamamıştır. Bu sebeple göz doktoru bir arkadaşı olan Levent’in teklifi ile ameliyat olmayı kabul eder. Ameliyat gözlerinde değişik durumların yaşanmasına sebep olur. Bu durum kısa zaman sonra görünmeyen varlıkları görmesine sebep olacaktır. Cinler ve ruhlar alemini gören Okan, bu durumdan kurtulmak için bir sürü yollar deneyecektir.

41.Süper Yetenek

Animasyon türünde olan yapımın yönetmenliğini Ash Brannon üstlenmiştir. Konusu ise, Kar Dağ’ında yaşayan Tibet mastiflerinin yapması gereken tek bir görev vardır. O da koyunların yaşadığı küçük köyü korumaktır. Birçok macera yaşayacaklardır.

42.Kuyu

Film korku ve gerilim türündedir. Yönetmenliğini Serdar Bardakçı üstlenmiştir. Başrollerini Murat Ercanlı, Oğuzhan Yücel, Dilara Duman ve Neman Asgari paylaşmaktadır. Filmin konusuna gelelim. Mehmet efendi genç yaşta hayatını kaybeder. Ardında da bir erkek evlat ve hem genç hem de güzel bir eş bırakmıştır. Melahat Hanım ise eşi öldükten sonra hayatını oğluna adar. Oğlu Ömer, babasını erken yaşta kaybetmenin acısını yaşamaktadır. Bu arada köyde yaşanan gizemli olaylar dilden dile konuşulmaya başlanır. Ömer de bu gizemi merak etmeye başlar. Köyün delisinin gizemli hayatını öğrenmek için iş başına geçer. Ömer’i yaşayacağı büyük korkular beklemektedir.

43.Güzel ve Çirkin

Yönetmenliğini Bill Condon üstlenmiştir. Filmin başrolünü Emma Watson  Güzel ve çirkin Disney’in klasik animasyon uyarlamasıdır. Filmde bir canavar tarafından bir kaleye hapis edilen genç, özgür ve güzel olan Belle’nin hikayesine yer veriliyor. Belle, kısa zaman sonra kalede çalışanlar ile arkadaş olur. Zamanla da gerçek prensi keşfedecektir.

44.Ben Ölmeden Önce

Filmin yönetmenliğini Ry Russo- Young üstlenmiştir. Film tamamen Lauren Oliver’ın hayatından sinemaya uyarlanmıştır.

45.The Space Between Us

Film bilim kurgu türünde bir yapımdır. Yönetmenliğini ise Peter Chelsom üstlenmiştir. Oyuncuları BD Wong, Carla Gugino, Britt Robertson, Asa Butterfield, Gary Oldman oynamaktadır.

46.Yaşam Kürü

Filmin yönetmenliğini Gore Verbinski üstlenmiştir. Filmin konusu ise; genç ve hırslı bir idareci, çalıştığı şirketinin eski CEO’sunu geri getirmek için görevlendirilir. Ve spa merkezindeki tedavinin göründüğü gibi olmadığından şüphelenir. Bu gizemlerini açığa çıkardığında ise akıl sağlığının sınırları zorlanmaktadır. Tüm ziyaretçilerin de aynı hastalığa yakalandığı için orada kaldıklarını öğrenir. Yine bir psikolojik gerilim sizleri beklemektedir.

47.Aquarius

Filmin yönetmenliğini Kleber Mendonça Filho üstlenmiştir. Filmin konusu, Cannes festivalinde yarışan Aquarius, 60 yaşında yaşamaktan vazgeçmiş olan Clara ve yaşadığı toplum üzerinden fotoğraflar çekmektedir.

48.Kırmızı Kaplumbağa

Film animasyon ve fantastik türdedir. Yönetmenliğini Michael Dudok de Wit üstlenmiştir. Film; masal gibi bir animasyondur. Denizde geçirdiği kaza sonrasında kendisini kaplumbağa, yengeç ve kuşların yaşadığı sessiz bir adada bulan bir adamın hikayesi anlatılmaktadır.

49.Tatlım Tatlım

Yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan’ın üstlendiği yapımın başrollerini Büşra Pekin, Aylin Kontente, Fatih Artman, Gupse Özay, Şebnem Bozoklu, Bülent Emrah Parlak, Çağlar Çorumlu ve Serkan Kesin paylaşmaktadır. Filmin konusu ise; dört ayrı çiftin partide tanışması ve aralarında tatlım-tatlım bir ilişki başlamasıdır. Bu aynı zamanda gerçek üstü bir aşktır. Ayrıca ilişkilerin de her evresi bir durum komedisidir.

50.Sonsuz Aşk

Sonsuz Aşk filmi beklenen bir film. Yönetmenliğini Ahmet Katıksız üstlenmiştir. Başrollerini Fahriye Evcen, Murat Yıldırım ve Ege Aydan paylaşmaktadır. Romantik bir drama olan filmin konusu; Zeynep, küçük şeylerle mutlu olan ve kardeşi ile kurmuş olduğu düzeninde yaşayan bir kadındır. Can ise genç bir profesör ve işine bağlı olan bir cerrahtır. Ortak yönleri yokmuş gibi görünen Can ve Zeynep aniden birbirlerinin hayatlarına girerler. Ve sonsuz bir aşkın içine düşeceklerdir. Ancak aşk hep zorluk ya, aşılması zor engelleri beraberinde getirecektir.

51.Power Rangers

Çizgi filmlerinden hatırladığımız Power Rangers şimdi de Dean Israelite yönetmenliğinde sinema filmi olarak karşımıza çıkıyor. Film, yaşadıkları küçük kasabanın ve tüm dünyanın uzaylılar tarafından tehdit edilmektedir. Bunu öğrendiklerinde olağanüstü bir güç haline gelmeleri gereken beş genci anlatmaktadır. Onlar kader tarafından seçilmişlerdir. Ve kendilerinden başka kimse gezegeni kurtaramayacaktır. Son olarak Power Rangers olarak bir araya geleceklerdir.

52.Hayat

Bilimkurgu ve gerilim türünde olan filmin yönetmenliğini Daniel Espinosa üstlenmiştir. Konusuna gelecek olursak; uluslararası bir uzay istasyonunda görevli olan altı kişi, insanlık tarihinde çığır açacak bir keşif üzerinde çalışmaktadır. Bu ekip Mars üzerinde hayat olduğuna dair ip uçları bulmuştur. Ekip sürekli olarak araştırmalarını geliştirir. Ancak beklenmedik sonuçlar almaya başlayacaklardır.

53.Otoban

Filmin yönetmenliğini Eran Creevy üstlenmiştir. Gerilim ve aksiyon türünde olan filmin konusu; Casey Stein, kötü giden bir soygunun ardından kendini bir mafya babası olan Hagen’dan kaçarken bulmaktadır. Hagen elindeki kargoyu almak için her şeyi yapacaktır. Ancak kaçmaya çalışan Casey’in seçenekleri çok azdır. Ve çaresizlik içinde eski patronu ve uyuşturucu kaçakçısı olan Geran’ı arayacaktır. Ondan kız arkadaşını korumasını isteyecektir. Yüksek hızlı Köln otobanında hayatta kalma mücadelesi verecektir.

54.Beyaz Balina

Yönetmenliğini A.Uygur Öztürk üstlenmiştir. Film dram türündedir. Filmin konusu ise şöyle; Ali ve Vahap ismindeki iki çocuğun hayatları ücra bir köyde kesişmektedir. Ali, büyük şehirde dünyaya gelmiştir. Ancak anne ve babasının vefatından sonra köydeki dedesinin yanında kalmıştır. Ama buradaki hayata da kolay uyum sağlayamaz. Köydeki yaramaz çocuk Vahap bir anda onun düşmanı olur. Bu iki çocuk zamanla birbirini tanıdıkça düşmanlıkları, yerini dostluğa bırakacaktır.

55.Aşk Uykusu

Aşk Uykusu, dram türünde bir filmdir. Başrolleri Gökçe Bahadır, Hasan Küçükçetin ve Hande Subaşı paylaşmıştır. Filmin konusu, aldatılan bir kadının dağılan evliliğini toplamak ve eşini yeniden elde etme çabalarını ve aldatılmanın vermiş olduğu psikolojik savaşını izleyeceğiz.

56.Kabuktaki Hayalet

Film, bilim kurgu ve aksiyon türündedir. Yönetmenliğini Rupert Sanders üstlenmiştir. Başrollerde ise Scarlett Johansson, Michael Pitt, Takeshi Kitano, Michael Wincott, Juliette Binoche üstlenmiştir. Konusu ise, efsane 9. birlik özel görev gücünün başında yer alan ve özel operasyonlardan sorumlu benzersiz sayborg hibritin hikayesine yer verilmektedir. Ve teknolojik gelişmeleri yok etmek isteyen güçlere karşı savunma yapacaktır.

57.Biz Size Döneriz

Filmin yönetmenliğini Doğa Can Anafarta üstlenmiştir. Film, komedi türündedir. Başrollerini de Hande Soral, Çağlar Ertuğrul, Fırat Albayram, Bestemsu Özdemir, Tarık Ündüz, Ceyda Kasabalı, Osman Alkaş, Murat Eken, Tuğçe Kurşunoğlu ve Yetkin Dikinciler üstlenmiştir. Filmin konusu ise bir iş görüşmesi ile başlayan bir serüvendir. Bir iş görüşmeleri dizisine giden biri, kaç kez biz size döneriz cevabını alabilir? İşiniz bir çeşit aşk mıdır yoksa aşkınız bir iş midir? Film, bunun gibi kendimize sorduğumuz soruların cevaplarını aramaktadır.

58.Nocturama: Paris Yanıyor

Filmin yönetmenliğini Bertrand Bonello üstlenmiştir. Konusu gerilimdir. Filmin konusuna gelecek olursak, sıradan ve hareketli bir Paris sabahı ile başlıyor. Bunun yanında da yaşları 20 bile olmayan 10 tane genç var. Ancak onlar arkadaşları ya da sevgilileri ile buluşmak yerine Paris şehrinin dört bir yanına bomba döşemektedirler. Ve şehirdeki birçok yer bombalı saldırılar altındayken, tüm dünya olan biteni yalnızca izlemektedir. Hayat ta yaşamının kıymetini bilmeyen bu 10 gence ölümü gösterecektir.

59.Umut Bahçesi

Yönetmenliğini Niki Caro üstlenmiştir. Film, dram türündedir. Filmin konusu, Nazi istilası sırasında Varşova Hayvanat Bahçesi üzerinde yüzlerce hayvan ve insanın kurtarılmasını sağlayan bir çiftlik hikayesini anlatmaktadır.

60.Hizmetçi

Film bir Güney Kore yapımıdır. Yönetmenliğini de Park Chan-Wook üstlenmiştir. Film gerilim türündedir. Filmin konusu ise bir romandan beyaz perdeye uyarlanmıştır. Güney Kore üzerinde süre gelen tehlikeli bir planın içerisinde yaşanan tutku dolu aşkı konu edinmiştir.

61.Sarıkamış Çocukları

Filmin yönetmenliğini Can Ulkay ve Mutlu Karadoğan üstlenmiştir. Film 1915 yılını konu edinmiş. Yusuf ve Mehmet babalarının Sarıkamış’ta çeteciler tarafından öldürülmesi üzerine, Sarıkamış cephesinde savaşan abilerine ulaşmaya çalışırlar. Yaşadıkları köyden bir grup mehmetçiğin cepheye gittiklerini öğrenince de onlarla birlikte cepheye gitmeye karar verirler.

62.Patron Bebek

Bir Amerikan yapımı olan film komedi ve en önemlisi animasyon türündedir. Yönetmenliğini Tom McGrath üstlenmiştir. Filimin konusuna gelelim. Bu aile içerisinde patronun kim olduğu bellidir. 7 yaşındaki abisi onun çok konuşan ve çanta taşıyan bir bebek olup başa bela olduğunu biliyordur. Tim ailesinin sevgisini kazanmaya çalışırken işler sürekli karışır. Ve bunu yapan, kardeşinden başkası değildir. Şimdi onlar dünyadaki gücü sağlamak için birbirlerine sevgi aşılamalılar.

63.Aşkın Krallığı

Film dram ve romantik türündedir. Konusuna gelecek olursak, 1974 yılında Botsvana kralı, Londra’daki bir ofis çalışanı ile tanışır. İkisi de farklı kültürlerden gelmiştir ancak aralarında hemen bir aşk başlar. Savaş sonrası çıkan ayaklanmaları fırsat bilerek sistemi değiştirmeye çalışacaklardır. Ancak ne kadar birbirlerini severse sevsinler, aralarındaki tek engel aileleri değildir. İngiliz ve Güney Afrika devletleri de bu evliliğin karşısındadır.

64.Baraka

Film dram türündedir. Allen Philips, küçük kızının kaçırılmasının ardından öldüğünü düşünerek inzivaya çekilmiştir. Ve kalbi kırık bir adamdır. Bir gün herhangi bir mektup alır ve gönderenin Tanrı olduğundan şüphelenir. Mektupta küçük kızının öldüğü barakaya dönmesi istenmektedir. Bir süre düşünen adam, eşyalarını toplar ve yola koyulur. Orada bulacağı şey hayatını değiştirecektir.

65.Bordo Bereliler: Suriye

Film dram bir Türk yapımıdır. Filmin konusu 2015 yılının Eylül ayında geçmektedir. Hakkari’deki 16 askeri şehit eden teröristlerin yakalanması için seferberlik başlamıştır. Bu sebeple bölgeye bordo bereliler getirilir. Onlar bu işi bitirmeye kararlıdırlar. Sonrasında dön emri alırlar diye de telsizlerini kapatırlar. Bordo bereli ekibin amacı Suriye Türk sınırındaki bölgeyi teröristlerden arındırmaktır. Ancak FETÖ örgütünün “Çöl İmamı” lakaplı Ebu Salim’i yok etmek zor olacaktır.

66.Koca Dünya

Film dram türünde ve Türk bir yapımdır. Ali ve Zuhal yetimhanede büyütülen iki gençtir. Onlara, birbirlerinin kardeş olduğu öğretilmiştir. Öyle olmasalar bile birlikte geçirdikleri zaman içerisinde kardeş gibi olmuşlardır. Bir gün Zuhal’i ayırmaya karar verirler. Ali ise ne pahasına olursa olsun Zuhal’i kurtaracaktır. Peki, bu iki genç vahşi hayattan kendini kurtarabilecek mi?

67.Şeytani

Bu haftanın en çok ilgi çeken filmi olacağına inanıyoruz. Bir korku türü olan Şeytani’nin konusunu inceleyelim. Dört arkadaş Los Angeles’ta satanist ayinleri yapılan ve lanetli olduğuna inanılan bir mahalleden geçerken, bir kızı öldürmek üzereyken ayinden kurtarırlar. Kurtardıkları gizemli kız ile birlikte ruh çağırmaya karar verirler. Bundan sonra kendilerini çok garip olayların içerisinde bulacaklardır.

68.Şirinler 3: Kayıp Köy

Meşhur Şirinler çizgi filminin beyaz perdeye konu edilmiş animasyon ve komedi filmidir. Filmin 3. kısmında yine bir göre için yola koyulurlar. Bir harita ortaya çıkmış ve gizli bir yeri işaret etmektedir. Bundan sonra o köyün güvenliği tamamen Şirinler’in elinde olacaktır. Ama kötü kalpli Gargamel’in de bundan haberi olur. O da gizemli köyün peşine düşer. Şirinler’in en önemli görevi ise gizemli köyü Gargamel’den önce bulabilmektir.

69.Sümela’nın Şifresi 3: Cünyor Temel

Filmin devamı olan seride Cünyor Temel, tıpkı babası gibi hayalperest ve kısmetsiz bir Trabzonlu’dur. Babasından kalan 10 milyon liralık borç için reddi miras hakkı varken, bari öbür tarafta alacaklılar ile boğuşmasın diyerek borcu üstlenir. Ancak beraber işe girdikleri Arap ortağı ile anlaştıkları Hamsiland Towers inşaatına karşı çıkmaktadır. Çünkü bu inşaat Trabzon şehri ve orada yaşayanlar için önemli bir sanat eserinin bulunduğu alana yapılacaktır. Cünyor Temel; şehrin geri kalanı gibi susmayıp inşaatı durdurmak için her şeyi yapacaktır.

70.Hızlı ve Öfkeli 8

Hızlı ve Öfkeli serisinin devam filmi olan bu bölümünde, tüm zor işlerin altından kalkan ekibimizi, engeller beklemektedir. Bu seferki engeller, çok kolay aşılamayacak. Dom emekli olduktan sonra gizemli bir suçlunun etkisi altına girer ve ekiplerine sırtını dönerler. Bu sefer tüm ekip Dom’u durdurmaya çalışacaktır.

71.Otopsi

Film korku türünde bir yapımdır. Filmin yönetmenliğini Andre Ovredal’ın üstlendiği filmin konusu, kimliği tespit edilemeyen bir cesedin otopsisini gerçekleştirecek olan iki adli tıp adamının başından geçen hikayeleri anlatmaktadır.

72.Mezeci Çırağı

Filmin yönetmenliğini Battal Karslıoğlu üstlenmiştir. Filmin konusuna geçecek olursak, Özkan henüz küçük yaşlarda iken, üç tekerlekli arabası ile seyyar mezecilik yapan babasının yanında ücretsiz olarak çalışmaktadır. O dönem içinde de herkesin işi ağır ve geçim çok zorlaşmıştır. Pirinç Hanı’nda da işler iyi gitmiyordur. Mezeci Çırağı Özkan da Pirinç Hanı içerisinde olup bitenleri kaydetmektedir. Aşk mı? Para mı? Çaresizlik mi?

73.Kartal Avcısı Kız

Film bir Amerikan yapımıdır. Yönetmenliğini de Otto Bell üstlenmiştir. Konusu ise kartal eğitimleri ile uğraşan Moğollar. Ölgii bölgesinde de bu işi çok iyi yapan kişiler yaşamaktadır. 13 yaşındaki göçebe bir kız da bu işe gönül vermiştir. Aynı zamanda da 12 yıldır babadan oğula geçen bu geleneğin ilk kadın mirasçısı olmasıdır. Kartalları eğitebilmek için ilk zorlu ve uzun macerasına atılacaktır.

74.Dehşet Odası

Bir gerilim ve suç filmi olan yapımda, yönetmenliği Jeremy Saulnier üstlenmiştir. Konusu ise, Punk Rock grubu bulunmakta. Ve Neo Nazilerin olduğu barda şarkı söylemeye gidiyorlar. Burada da bir cinayete tanık olacaklar. Kendilerini kurtarmak adına bir odaya kilitlerler ve onları korkunç bir gece beklemektedir.

75.Yaşamak Güzel Şey

Yönetmenliğini Müfit Can Saçıntı’nın üstlendiği film bir Türk yapımıdır. Kendisini Mandıra Filozofu filminin başrolünden hatırlayacaksınız. Bu yapımda ise kendisi yazıp yönetmiş. Müfit, yaşam koşullarına boyun eğen pısırık bir adamdır. Ve başına gelecek olaylar ile yaşamın güzelliklerini keşfedecektir.

76. Beden ve Ruh

Film bir dram türündedir. Uyku ve uyanıklık, zihin ve maddenin ikiliğini temel almış olan bir aşk hikayesidir. Aşırı derecede asosyal olan Maria, kendisi gibi olan müdürü ile yakınlaşır. Aynı rüyayı gördüklerini fark ettiklerinde de önce korkacaklar. Sonra da bu rüyayı gerçek hayata taşımaya çalışacaklar. Son olarak filmin Altın Ayı ödülünü kazandığını da belirtelim.

77. Blue

Film, belgesel türündedir. 1991 yılında Yavuz Çetin ve Batu Mutlugil tarafından kurulmuş olan sonrasında da aralarına Sunay Özgür’ün katılması ile birlikte efsane rock grubu olan Blue Blues Band hikayesini anlatmaktadır. Filmin yönetmenliğini Sertan Ünver üstlenmiştir.

78. Kapan

Bir Amerikan yapımı olan film gerilim türündedir. Filmin konusu ise, Chris siyahi bir gençtir. Sevgilisi ile de mutlu bir ilişkisi vardır. Bir gün sevgilisi Chris’i eve davet eder. Ailesi ile tanıştıktan sonra bir tuhaflık olduğunu far eden Chris, bir süre sonra evde kalan siyahi kişilerin ortadan kaybolduğunu fark eder. Bunun üzerine çok geç olmadan oradan gitmesini söyleyen bir siyahi adama denk gelir. Chris, olayların ters gittiğini anladığında kurtulması çok zor olacaktır.

79. Kayıp Şehir Z

Film, Amerikan yapımı bir macera filmidir. Kendini Amazon ormanlarına adamış bir kaşifin hikayesini konu alan filmde, kaşif bilinmeyen bir uygarlığa ait kalıntılar bulacaktır. Bilim insanlarına sunulduğunda ise, gülüp geçilir. Ailesinin desteği ile yeniden Amazon ormanlarına dönecektir. Kaşif, bir süre sonra esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolacaktır.

80. Kolonya Cumhuriyeti

Bir Türk yapımı olan film, komedi türündedir. Filmin konusu ise, dünyaya gelen uzaylılara karşılama yapılır. Uzaylılar, halkın büyük sevgisi ile karşılaşır. Ancak bir terslik olur ve uzak mekiği yerle bir olur. Bundan sonrasında uzaylıların, halkın arasındaki kahkaha dolu maceralarına tanık olacağız.

81. Maşa İle Koca Ayı

Film, bir Rus yapım olup animasyon türündedir. Ayrıca 3 yaş üzerindeki çocuklar için uygundur. Maşa adındaki bir kız çocuğu ve Mişka ismindeki ayı arasında geçen maceraları konu edinen film, çocuklar için özel olarak hazırlanmıştır. Rusya’da daha önce çizgi film olarak yayınlanmıştı. Ve büyük ilgi görmüştü. Şimdi de televizyon çizgi filminden yola çıkılarak Türkiye için özel olarak üretilmiş.

82. Max Steel

Amerikan ve aksiyon türünde bir yapımdır. Genç Max, her çocuk gibi ergenlik çağında normal bir şekilde büyümüştür. Ama bir gün Max, vücudunda en güçlü enerjiyi üretebildiğini fark eder. Bu enerjiyi yaşayabilmesi içinse yapması gereken Steel ismindeki organik madde ile birleşmesidir. Ve iki varlık birbirlerine ihtiyaç duydukları için birleşseler bile arkadaş olacaktır. Sonrasında uzaylı saldırganlara karşı ülkeyi korumaya ve gizemli sırları çözemeye başlayacaklardır.

83. Miraç

Bir Türk yapım olan film macera türündedir. Yönetmenliğini Enes Hakan Tokyay üstlenmiştir. Yusuf ile Ali küçük arkadaşlardır. Ve arkadaşları Ahmet’i kaybetmişlerdir. Onun cennete gittiğine inanmaktadırlar. Bu yüzden Ahmet’e ellerinden geldiği kadar seslerini duyurmaya çalışmaktadırlar. Film, Hz. Muhammed’in Miraç’a çıkışını çocukların gözünden göstermeyi hedeflemiş.

84. Moana

Film Amerikan yapımı bir animasyon filmidir. Moana, bir kabile kızının cesur kızıdır. Korkusuz Moana doğanın içerisinde büyümüştür. Ancak korkunç bir lanet kendi yaşadığı adaya ulaşacaktır. Moana Güney Pasifik’ten yola koyulacaktır. Boyun eğmemeye kararlıdır. Amacı ise laneti sonlandırmak ve çaldığı şeyi iade ettirmektir.

85. Silence

Film bir dram türüdür. 17. yüzyılda yaşanan iki rahibin karşılaşmış oldukları baskıyı konu edinmektedir. 17. yüzyılda iki papaz Japonya’da şiddet ve zulümle karşılaşmıştır. İnançları bu sebeple ciddi olarak sorgulanacaktır.

86. Son Macera

Film Amerikan yapımı bir komedi filmidir. 3 yaşlı dost olan Willie, Joe ve Al, hayatlarını bir arada yaşamaktadırlar. Ancak hayatları boyunca hep para sıkıntısı yaşamışlardır. Kurtulmalarının tek yolu da hızlı yoldan kıdem emekliliğidir. Hem para kazanabilmek hem de sevdikleri insanlara yardım etmek isteyen 3 yaşlı adam kafa kafaya verirler. Henüz silah tutmayı bilmeseler de bir banka soyarak zengin olmak için plan yaparlar.

87. Zer

Film Türk yapımı bir dram filmidir. Yönetmenliğini Kazım Öz üstlenmiştir. Filmin konusu ise, New York üzerinde yaşayan Jan’ın bir şarkıyı aramasının hikayesi anlatılıyor. Ancak kendisini bir katliamın içerisinde bulacaktır. Bu yolculukta babaannesi olan Zarife’nin de bir ömürlük sırrı açığa çıkacaktır.

88. Eski Sevgili

Filmin başrollerini Bade İşçil ve Tolgahan Sayışman paylaşmaktadır. 14 Şubat günü yolları tekrar kesişen çift için macera yeniden başlıyor! Barış ve Feride ilk gençlik yıllarında tanışmış bir çifttir. Bu süre zarfından pek çok kere ayrılıp barışmışlardır. En sonunda yıpranmalara dayanamayan çift birbirlerini sevseler de kendi yollarına giderler.

89. Gamba: Macera Çetesi

Bir animasyon türü olan yapımda, iki farenin metropoldeki öykülerini izleyeceğiz. Bir gün Gamba bir kutu etiketi üzerine basılan bir deniz görüntüsüyle büyülenir. Gamba hayatı boyunca şehirde büyüdüğü için, denizin ne olduğunu bilmiyordur. Mampuku ona denizin düşünülemez derecede büyük bir su birikintisi olduğunu söylediğinde, Gamba derhal gidip görmeye karar verir. Mampuku gönülsüzce onu takip eder.

90. Saplantı

Amerikan bir gerilim filmidir. Konusuna gelecek olursak, eşiyle boşanmış bir kadın olan Tessa Connover ayrılık  acısıyla zar zor baş edebilen kadının hayatı eski kocası David’in vurduğu bir darbeyle daha sallanır. David Julia Banks adında bir kadınla tanışmıştır ve onunla evlenme hayalleri kurmaktadır. Üstelik David Julia’yı eskiden Tessa’yla birlikte yaşadıkları eve getirmiş, küçük kızları Lilly ile de tanıştırmıştır. Nişanlılık ve üvey annelik rollerine adapte olmaya çalışan Julia her ne kadar hayatının aşkını bulduğunu ve onu çok güzel günlerin beklediğini düşünse de, tehlikeli saplantılar onu mahvedecektir.

91. Baş Belası

Yönetmenliğini Tolga Baş’ın üstlendiği film, bir komedi türüdür. Konusuna gelince, Asya’nın düğününe iki gün kalmıştır fakat babasının ricası üzerine Çanakkale’deki bir cenaze törenine katılmak zorunda kalır. İstanbul’a dönüşü ise hayatının en önemli yolculuğu haline gelmez üzeredir. Çünkü Asya tanıyabileceği en saf ve sakar insanla tanışır ve Çanakkale’den İstanbul’a birlikte çıkacakları macera dolu yolculuk her ikisi için de hayatlarında önemli değişikliklere sebep olacaktır.

92. Gerçeğin İki Yüzü

Bir Amerikan yapımı olan film dram türündedir. Yetenekli ve çekici bir doktor Afrika’nın çatışma bölgelerinden birinde görevini sürdürmektedir ve bu esnada aynı bölgede çalışan birine aşık olur. Aşk ikisi için de başlamış olsa da aşkı ile son derece tehlikeli olan ve ciddi mesai isteyen işini dengede tutmak bir hayli güç olacaktır.

93. T2: Trainspotting 2

Film İngiliz yapımı ve komedi türündedir. Mark hayatının en büyük vurgunu yapıp kendi payının yanı sıra “kankalarınınkini” de alıp kaçtıktan sonra 20 yıl geçmiştir. Attığı bu büyük kazıktan sonra kaçıp Amsterdam’a yerleşen Mark Renton’un inanması zor ama düzenli bir işi ve bir aile hayatı vardır! Peki şeytan mı dürter, neden kalkar gelir Mark 20 yıl sonra İskoçya’ya gidiyor?

94. Çam Yarması

Yönetmenliğini Sefa Özçelik’in üstlendiği yapım komedi türündedir. İstanbullu, hali vakti yerinde, zengin ve otuzlu yaşlarında bir çiftin çocukları olmamaktadır. Bu nedenle yetimhaneden evlat edinmeye karar verirler ancak gelişen sürpriz olaylar neticesinde bir yerine üç tane evlat edinmek zorunda kalırlar. Aradan otuz sene geçer ve adam iflar eder. Çünkü evlatları baba parası yemekten başka bir şey yapmamışlardır. Bu durum nihayetinde babanın canına tak eder ve çocuklarını iş bulmadan gelmeyin, diyerek evden kovar. Bu üçlünün hayat mücadelesi İstanbul’da başlar ve kendilerini büyük bir maceranın içinde bulurlar.

95.4N1K

Türk ve komedi türündeki filmin yönetmenliğini Deniz Coşkun üstlenmiştir. Konusuna gelecek olursak, Yaprak adındaki kız, yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen bir arkadaş grubunun arasındaki tek kızdır. Ali, Sinan, Gökhan ve Oğuz’un yanında adeta bir erkek gibi büyüyen genç kız Yaprak, Barış ile tanışınca bambaşka bir dünyaya adım atar. Yaşıtı genç kızların dünyasını ve kendisini daha iyi tanıması gerekmektedir ve bu nedenle Yaprak zor bir seçim yapma aşamasına gelecektir.

96.Ağustos Böcekleri ve Karıncalar

Türk ve bir dram filmi olan Ağustos Böcekleri ve Karıncalar’ın yönetmenliğini Erhan Tuncer üstlenmiştir. Filmin konusu; Ölümü yaklaşan Muzaffer İnan kendisine bakmakta olan gazeteci oğlu Kemal, her biri hayat mücadelesi ile dağılmış ağabeyleri Metin ve Aziz’le birlikte ablası Selma’yı muhtemel ‘son bir gece’ için eve çağırır. Gelmeyen tek kişi büyük ağabey ile kavgalı olduğu gerekçesi ile eve girmeyip, yakınlardaki bir kahvede haber bekleyen Aziz’dir. Babaları için oraya gelen kardeşler kısa sürede miras paylaşımı üzerine sohbet etmeye başlarlar. Eski defterler açıldıkça konu şiddetlenir. Ancak kapıdan gelen bir zil sesi her şeyi değiştirecektir.

97.Geri Döndü

Yine bir Türk yapımı ancak bu sefer korku türünde olan filmin yönetmenliğini Kamil Burak üstlenmiştir. Filmin konusu da etkileyici. 24 yaşında olan Melis, bir üniversite öğrencisidir. Arkadaşı Tülay, Melis’i alıp eski üniversite arkadaşlarının partisine götürür. Ancak partiyi yapan kişi hala Melis’e takıntılı olan eski sevgilisi Uğur’dur. Evde Uğur, Melis, Tülay ve Tülay’ın sevgilisi Burak’tan başka kimse yoktur. Kısa sürede aldığı sentetik maddelerin etkisiyle Uğur gecenin sonunda Melis’i öldürür. Aradan 1 ay geçtiğinde Melis’in ruhu bir hoca tarafından geri getirilir. Artık Melis’in kendisine zarar verenlerden intikam alma vakti gelmiştir.

98.Kaygı

Kaygı filmi bu haftaki 4. film ve o da bir Türk yapımıdır. Film gerilim türündedir. Yönetmenliğini ise Ceylan Özgün Özçelik üstlenmiştir. Konusuna gelecek olursak, Hasret bir televizyon kanalında belgesel kurgulamaktadır. Ve trafik kazasında kaybettiği anne babasından kalan evde tek başına yaşamaktadır. Her gece aynı kabusu gören Hasret’in aklına bir soru düşer; annesiyle babası trafik kazasında ölmemiş olabilir mi?

99.Kral Arthur: Kılıç Efsanesi

Kral Arthur, Amerikan yapımı ve fantastik, aksiyon türündedir. Yönetmenliğini de Guy Ritchie üstlenmiştir. Filmin konusuna gelince; Arthur henüz çocukken babası öldürüldüğünde, amcası Vortigern tahta geçer. Doğuştan kazanılan bu hakkı kendisinden çalınan ve kim olduğuna dair hiçbir fikri olmayan Arthur ise şehrin arka sokaklarında, ekmeğini taştan çıkaran biridir. Ama kılıcını taştan çektiği zaman her şey alt üst olacak. Ve mirasına sahip çıkmak zorunda kalacaktır.

100.Nane ile Limon: Kayıp Zaman Yolcusu

Türk yapımı ve bir aile filmi olan Nane ile Limon’un yönetmenliğini İffet Günay Koker üstlenmiştir. Filmin konusuna gelecek olursak, bir profesör birbirinden farklı güçlere sahip 3 tane çok akıllı oyuncak yapar. Bunlar Nane, Limon ve Biber’dir. Üç 3 oyuncağın da birbirinden farklı ve doğaüstü yetenekleri vardır. Ancak günün birinde Nane’nin zaman makinesi özelliği bozulur ve Profesör’le Biber zamanın içinde kaybolurlar. Onları kurtarıp günümüze geri getirmek Nane ve Limon’un ellerindedir. Nane ile Limon’un güçleri tükenip, sonsuza dek kapanmadan önce onları kurtarabilmek için yardım almaları şarttır.

101.Tuz ve Ateş

Bir Amerikan yapımı olan film gerilim türündedir. Tuz ve Ateş filminin yönetmenliğini Werner Herzog üstlenmiştir. Bir bilim adamı, büyük bir şirketi Güney Amerika’daki ekolojik felaketin sebebi olarak görür. Sonrasında da şirketin başkanını bu felaketlerden sorumlu tutar. Ancak volkan patlaması belirtileri başladığında bütün ideolojik farklılıklarına rağmen birlikte bir felaketi önlemeleri gerekecektir.

102.Yaratık: Covenant

Bir Amerikan yapımı olan Yaratık, gerilim ve korku türündedir. Yönetmenliğini de Ridly Scott yapmıştır. Covenant bir koloni gemisidir. Ve mürettebatı galaksinin oldukça uzak bir köşesinde, bir gezegene bağlı keşfedilmemiş cennet olarak varsaydıkları bölgenin aslında karanlık ve çok tehlikeli bir yer olduğunu anlarlar. Buradan kaçışın bir yolunu bulmalıdırlar. Gezegendeki yegane canlı lanetli Prometheus’un keşfinden sonra hayatta kalan sentetik David’dir.

103.Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı

Türk bir yapım ve dram filmi olan Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı’nın yönetmenliğini Burak Serbest üstlenmiştir. Filmin konusuna gelirsek, Kayra 20 yaşındadır. Ayrıca kız kardeşini, annesini ve babasını trafik kazasında kaybetmiştir. Geriye de yalnızca Datça’da yaşayan babaannesi kalır. Ancak onun da akli dengesi yerinde değildir. Hayatına son vermeyi bile düşünür. Ancak aklına Ezgi gelir. Ezgi onun platonik aşkıdır. Ona duygularını da açar ancak bir karşılık alamaz. Bu sefer yeniden hayatına son vermeyi daha ciddi bir biçimde düşünmeye başlar. Babaannesini görüp intihar etmeye karar verir. En yakın arkadaşı Sertaç’la bir karavan kiralayıp yollara düşer.

Bu Hafta Vizyona Girecek Filmler – 28 Nisan

Sizler için her hafta derlediğimiz bu hafta vizyona girecek filmler köşemizden merhabalar. Bu hafta havaların ısınması ile birlikte birçok yapım da beyaz perdede yerini alıyor. 2017 yılının Nisan ayının son haftası olan 28 Nisan cuma günü vizyona giren tam 10 adet film bulunmaktadır. Aralarında beklenen seri devam filmleri ve Türk yapımların bulunduğu filmlere fazla uzatmadan geçelim.

104. Aç Kapıyı Çok Fenayım

Yönetmenliğini Kenan Öztürk’ün yaptığı film dram ve komedi türündedir. Gelelim filmin konusuna; Oğuz karakteri çok başarılı bir senaristtir. Piyasanın aranan adamıyken radikal bir kararla senaristliği bırakmaya karar verir. Oğuz’un en yakın dostu ise üst komşusu eski ünlü bir yönetmen olan Ertem’dir. Oğuz ve arkadaşları, hayatlarında her şey kötü giderken hatırlamadıkları bir gün geçirirler ve aniden evde uyanırlar. Ancak hayatları değişmiştir ve her şey çok iyiye gitmeye başlamıştır. Peki hayatının değiştiği o gece neler olmuştur?

105. Bir Annenin Feryadı

Yönetmenliğini Attila Gökbörü’nün üstlendiği film bir dram türüdür. Filmin konusu ise şöyle; bir duvar ustası olarak inşaatlarda çalışan Tahir müteahhit olmaya karar verecektir. Ve o zamanki İstanbul’un en sosyetik ve zengin semti olan Şişli’ye taşınır. Eşi de sonrasında sosyeteye ayak uydurmaya çalışır. Fakat aile büyüğü ve gazi olan dede Hacı Arif bu değişikliğe ayak uyduramaz. Torunları İhsan ve Emine’nin dindar bir şekilde yetişmelerini istemektedir. Böyle bir aile ortamında büyüyen İhsan politik olaylara karışır, Fransa’ya kaçar ve başını derde sokar.

106. Çatışma

Filmin yönetmenliğini Mohamed Diab üstlenmiştir. Film bir Mısır yapımı dramdır. Filmin konusu ise çok enteresan ve adeta bir gerilim eseri. Şöyle ki; 30 Hazirandaki mısır devriminin sabahında, birbirlerinden tamamen farklı geçmişleri ve inançları olan otuz kişi bir gün boyunca polis aracında gözaltında tutulur. Hayatta kalmak için aralarındaki çatışmalara son vermek ve uzlaşmak zorundadırlar.

107. Dalida

Filmin yönetmenliğini Lisa Auzelos üstlenmiş olup, Fransa yapımı bir biyografi filmidir. Konusuna gelirsek; Youssef Chahine’in “Le Sixième Jour” adlı filminde oynayan, Fransızca, İspanyolca, Arapça, İbranice, Almanca ve İtalyanca şarkıları olan müzik ikonu Dalida’nın gerçek öyküsüne dayanıyor. 55 altın plak sahibi, tüm zamanların en ünlü şarkıcılarından Dalida’nın hayatının anlatıldığı filmde sadece Gigi L’amoroso ile uluslararası müzik dünyasında büyük üne, içsel bir arayışla çıktığı Hindistan yolculuğu, ve kendisinin trajik ölümüne yer verilmektedir.

108. Galaksinin Koruyucuları 2

Serinin ikinci filminde, hem uzayın noktalarına yolculuklar yapacak hem de galaksiyi korumak için maceralara atılacaklar.  Koruyucular, artık aileleri haline gelen ekipte birbirlerini düşmanlara karşı korumak için savaşırken, Starlord olan Peter Quill’in gizemli geçmişinin sırları da çözülmeye başlıyor.

109. Gelecek Günler

Bir Fransız ve Alman ortak yapımı olan filmin yönetmenliğini Mia Hansen-Love üstlenmiştir. Öğretmenlik yapan Nathalie, işi söz konusu olduğunda oldukça azimlidir. Evli ve iki çocuk sahibi olan Nathalie zamanını ailesi, eski öğrencileri ve oldukça sahiplenici olan annesi arasında bölüştürür. Bir gün kocası, Nathalie’ye başka bir kadın için onu terk ettiğini söyler. Şimdi hayatını yeniden keşfetmesi gerekecektir.

110. Lanet: Ervah Cinleri

Yönetmenliğini Teoman Gündüz’ün üstlendiği bir Türk korku yapımıdır. Filmin konusuna gelince; sinema okuyan dört öğrenci tamamen terk edilmiş bir köye gezi yaparlar. Köydeki tüm yaşananlar gençler tarafından tek bir kamera tarafından kaydedilir. İhbar üzerine olay yerine giden polise teslim edilen bu kamera tüm gerçekleri göz önüne serecektir.

111. Nereden Nereye

Yönetmenliğini Volkan Dönmez’in yapmış olduğu film komedi türündedir. Konusu ise şöyle; 25 yaşlarında olan Ejder Kalender’in en büyük hayali oyuncu olabilmek. Ve bunu gerçekleştirebilmek için Bodrum’da bir kablolu Tv bayisinde teknik servis elemanı olarak çalışmaktadır. İşini yalnızca hayallerini gerçekleştirmek için bir basamak olan gören Ejder, günün birinde beklediği haberi alır.

112. Ölümcül Deney: Dejavu

Film bir Amerikan yapımı ve korku, gerilim türündedir. Filmin konusuna gelince; bir grup üniversite öğrencisi klinik bir ilaç denemesinde yer alır. Deney beklenmedik bir yan etkisi ortaya çıkar ve kendilerine ölenlerin vahşi görüntülerini gösterir. Beklenmedik yan etki dolayısıyla nasıl öldürüleceklerini görmeleri de cabasıdır. Sonra ise bunlar gerçekleşmeye başlar. Kaderden kaçmak için zekice hamleler yapmaları gerekmektedir. Ama bir süre sonra katilin içlerinden biri olduğunu anlayacaklar.

113. The Circle

Film Amerikan yapımı bir dram türündedir. Yönetmenliğini James Ponsoldt üstlenmiştir. Filmin hemen konusuna bakalım. Mia dünyanın en büyük ve en güçlü sosyal medya şirketinde çalışmaya başlar. Ve bunu kendi hayatında bir fırsat olarak değerlendirir. Genç kadın bu fırsatı iyi değerlendirmeye kararlıdır. Şirkette azmi ve başarısı ile yükselirken şirketin kurucusu Eamon Bailey (Hanks) tarafından mahremiyet, etik ve nihayetinde kişisel özgürlüğünün sınırlarını zorlayan çığır açıcı bir deneye katılmaya teşvik edilir. Ancak deneye katılımı ve aldığı her karar, arkadaşlarının, ailesinin ve insanlığın hayatını ve geleceğini etkilemeye başlayacaktır.

Bu Hafta Vizyona Girecek Filmler – 19 Mayıs

Her hafta olduğu gibi bu hafta da vizyona girecek olan filmler ile sizinle birlikteyiz. Havaların artık iyice ısınmaya ve yazın başladığı bugünlerde stresinizden arınmanız için vizyondakilere filmlerden birine gitmenizi tavsiye ederiz. Bu vesile ile de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. Bu hafta tam 10 adet film vizyona giriyor. Filmlerin yönetmenlerine ve konularına hemen göz atalım.

114.Aşkın Çekimi

Filmin yönetmenliğini Lone Scherfig üstlenmiştir. Film bir dram komedi türündedir. Filmin konusundan bahsedelim: 2. Dünya Savaşı esnasında ABD ve İngiltere İstihbarat Bakanlıkları, millete moral vermek amacıyla Dunkirk Tahliyesi’nden kurtarılan askerlerin öykülerini anlatan bir film çekmektedirler. Sekreterlik pozisyonuna başvurduğunu düşünen Catrin ise işe alınınca birden kendini bu filmin senaryo ekibinde bulur. Catrin, senaryo ekibinin başındaki Tom’un sayesinde savaşın tüm zorluklarına ve kötülüklerine rağmen içindeki umudu ve sevgiyi keşfedecektir.

115.Bahtiyar Bahtıkara

Film bir Türk yapımıdır. Yönetmenliğini de Ergin Yılmazer üstlenmiştir. Kadir Çöpdemir ve Yeşim Salkım’ın rol aldığı filmin konusu; Annesi yüzünden 36 kez ‘evlenememiş’ olan Bahtiyar Hoca bir garip medyumdur. Fakat Bahtiyar Hoca, kaderine ve annesine karşı gelip, yeğenlerinin açtığı türlü sorunlara da rağmen, köye yeni taşınan, daha önce başından 2 başarısız evlilik geçen Dul Pakize ile evlenmeyi kafaya koyacaktır. Asla engel de tanımayacaktır.

116.Genç Karl Marx

Filmin yönetmenliğini Raoul Peck üstlenmiştir. Bir Fransa yapımı olan filim tarihi bir konuya sahiptir. Karl Marx, Friedrich Engels ve Jenny Marx’ın Paris, Brüksel ve Londra arasındaki ilk yıllarını konu edinir. Marx’ın 1844’te, 26 yaşındayken Paris’e sürgüne gitmesiyle başlayan film daha sonra yakın dostu ve çalışma arkadaşı olacak Friedrich Engels’le tanışmasını, beraberce komünizm ve işçi hareketinin temellerinin atıldığı anlatılıyor.

117.Herşey Mümkün

Film bir Türk yapımıdır. Yönetmenliğini Alper Babayağmur üstlenmiştir. Bir komedi ve macera türü olan filmin konusu; İbrahim, kendi küçük dünyasında yaşayıp giden bir tesisatçıdır. Bir gün piyangodan büyük ikramiyeyi kazanır. Uzun bir tatile çıkmaya karar verir. Kaldığı otelde kalan ünlü manken Pelin ile bir aşk yaşamaya başlar. Ancak gerçek göründüğü gibi değildir. İbrahim ünlü bir iş adamına ikizi kadar benzemektedir ve onun yerine geçmiştir. Her şey yolunda giderken Pelin ile İbrahim aşk yaşamaktadır.

118.Hızlı ve Tüplü

Film yine bir Türk yapımıdır. Yönetmenliğini de Yusuf Güven üstlenmiştir. Komedi türünde bir yapım olan filmin konusu ise; Ustalarına büyük saygı duyan genç çıraklar Gökhan ve Metin, çalışkan ve saygılı gençlerdir. Bu iki gencin en büyük hayalleri ise tutkunu oldukları Şahin marka bir araba almaktır. Hayallerindeki arabayı alabilmek için para biriktirmeye başlarlar ve nihayet Kayserili bir galericiden istedikleri sarı renkli Şahin’i alırlar. Ancak arabayı almakla birlikte hayalleri tamamlanmayacaktır, arabayı modifiye etmek isterler. Girdikleri bu modifiye işi ise adeta bir maceraya dönüşecektir.

119.Kahramanlar Takımı

Çin yapımı bir animasyon filmi olan yapımın yönetmenliğini Tian Xiaopeng üstlenmiştir. Maymun Kral cennet ve dünya arasında özgürce dolaşabilmektir. Ancak günün birinde tanrıları kızdıran güçlü karakterin güçleri elinden alınır ve Beş Element Dağı’nda bir buz kütlesinin içine hapsedilir. 500 yıl boyunca hapis kalan kralın varlığı artık bir efsaneye dönüşmüştür ve gerçekliğini kaybetmiştir. Küçük Liu ise masaldan oldukça etkilenen küçük bir çocuktur. Bir gün dağ canavarlarının kasabasına saldırması üzerine kasabadan küçük bir kızı da kurtararak kaçmayı başaran Liu tek çareyi Beş Element Dağı’na sığınmakta bulur.

120.Kanlı Oyun

Avustralya yapımı olan bir korku ve gerilim yapımıdır. Popüler şaka temalı TV şovu Scare Campaign, eski tarz korkutmaları ve gizli kamera eğlencesi ile son 5 yıldır izleyicileri eğlendirmektedir. Ancak, yeni bir çevrimiçi TV dönemine girdiğimizde, yapımcılar şovlarını antika gösteren yeni bir sert internet serisine karşı bulurlar. Antrenman zamanı gelmiştir. Peki takım bu sefer çok ileri gidebilecek midir? Yanlış adamı şaka mı yapmak istiyorlar?

121.New York Masalı

Bir Türk yapımı olan filmin yönetmenliğini Doğan Özmekik üstlenmiştir. Romantik komedi türünde olan filmin konusu; Genç ve başarılı iş kadını Deniz, geçirdiği ölümcül bir kaza sonrası hayatında radikal değişiklikler yapmaya başlar. İşinden, nişanlısından ve evinden ayrılıp, mutluluğu arayan Deniz’in kaderi, intihara teşebbüs eden Kerem’i kurtarmasıyla bir kez daha değişir. Kerem’i vazgeçirmek için ona yedi gün içinde hayatın yaşanmaya değer olduğunu kanıtlamaya çalışan Deniz, bir yandan Kerem’in sorunlarını çözerken, diğer yandan kendilerini köşe bucak takip eden, takıntılı eski nişanlısından kaçmaya çalışır.

122.Osmanlı Subayı

Film Amerikan yapımıdır. Dram ve tarihi türündedir. Yönetmenliğini Joseph Ruben üstlenmiştir. I. Dünya Savaşı yıllarında geçen film, idealist bir Amerikalı hemşire ile bir Türk subayının aşkını konu alıyor. Hemşire Lillie,Van’da tanıştığı Osmanlı subayı Jude ile tanışıp, altmış gün süren zorlu bir yolculuk ile önce İstanbul’a ardından Doğu Anadolu’ya gider. Melih Paşa onu İstanbul’dan yanında Türk Subay İsmail  ile birlikte Doğu’ya yollar. Yardım götürdüğü hastanenin başhekimi Woodruff ise Lillie’ye hastanenin de bulundukları coğrafyanın da bir kadına uygun olmadığını, geri dönmesini söyler. Komutan Halil Bey’in de farklı bir gerekçeyle Lillie’nin kalmasına itirazları vardır.

123.Saftrik Grig’in Günlüğü: Bende Bu Şans Varken!

Amerikan yapımı olan film, aile ve komedi türündedir. Greg, kendisinden beklenmeyecek biçimde büyük büyükannesinin 90. doğum günü partisine gitmek ister; ve ailesi bu uzun yolculuğa ikna olur. Yine oyunlar çeviren Greg’in asıl amacı bambaşkadır. Büyük büyükannenin yaşadığı şehirde bir bilgisayara oyunları fuarı vardır! Maceracı Greg ne yapıp edip bu fuara katılmanın bir yolunu arayacaktır.

Bu Hafta Vizyona Girecek Filmler – 26 Mayıs

Her hafta sizler için derlediğimiz bu hafta vizyona girecek filmler köşemizden yeniden merhaba diyerek başlayalım. Bu hafta yine bazı beklenen filmler vizyona giriyor. Özellikle serinin devamı olan Karayip Korsanları Salazar’ın İntikamı adlı film aylardır heyecanla beklenmekteydi. Film bugün itibariyle vizyondaki yerini aldı. Bununla beraber yine Türk yapımların fazla olduğunu görmekteyiz. Türk yapımların olduğu haftanın vizyona girecek filmleri tam dokuz adet. Dilerseniz filmlerin yönetmenleri, oyuncuları ve konularına kısaca bir göz atalım.

124.Karayip Korsanları Salazar’ın İntikamı

Serinin devamı olan filmde yine maceralar bizi beklemektedir. Jack Sparrow, sulardaki kötü rüzgarları hissedecektir. Korkunç Kaptan Salazar’ın yönetimindeki ölümcül hayalet korsanlar, denizdeki tüm korsanları öldürerek Şeytan Üçgeni’nden kaçmayı başarmıştır; hayatta kalan tek korsan kaptan ise Jack’tir. Jack, Salazar’ın gazabından ve intikamından kurtulmak için Poseidon Adası’nın peşine düşer. Bu efsanevi asayı bulmak içinse güzel ve zeki gökbilimci Carina Smyth ve Kraliyet Donanması’ndan  dik başlı, genç bir denizci olan Henry ile zorlu bir anlaşma yapar. Küçük ve külüstür gemisi Dying Gull’un dümenindeki Jack Sparrow, hem kötü kaderini tersine çevirmenin hem de şimdiye dek karşına çıkan en dişli ve korkunç düşmandan kurtulmanın yollarını arayacaktır.

125.Özgürlüğün Sesi Bilal

Hz. Muhammed’e ilk inanan siyahi bir köle olan Bilal-i Habeşi’nin hikayesi anlatılmaktadır. Film, animasyon türündedir. Yapım ekibi Walt Disney ve Pixar stüdyolarında Kung Fu Panda – Karayip Korsanları – Ejderhanı Nasıl Eğitirsin – Madagaskar ve Yüzüklerin Efendisi gibi yapımlarda çalışan uzmanlardan oluşan ” Özgürlüğün Sesi Bilal”, daha önce Türk izleyicisi ile Malcolm X – Bosna ve Minyeli Abdullah’ı buluşturan Khan Medya tarafından ülkemizde sunulmakta. Diyanet işleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tavsiyeli bu yapımın dublaj kadrosunda Engin Altan Düzyatan, Ayça Bingöl, Tamer Karadağlı, Volkan Severcan ve Hakan Vanlı gibi sanatçılar bulunuyor.

126.Sinsiran: Yasak Aşk

Yönetmenliğini Samet Çakırtaş’ın yaptığı film, korku türündedir. Evli bir kadın olan Nermin, sevgilisiyle yasak bir aşk yaşamaktadır. Sevgilisiyle birlikte olabilmek için onun yardımıyla bir büyü yaptırır. Ancak bu büyünün sonuçları çok ağır olur. Büyü yüzünden Nermin’in kız kardeşi Seher tecavüze uğrayarak öldürülür. Nermin’in eşi Bedri ise her gece korkunç kabuslarla boğuşmaktadır. Geri dönüşü çok zor olan ve cinlerin en tehlikelisi Sinsiran’la mücadele etmekte olduğunu bilmeyen Bedri’ye umut ışığı iş arkadaşı Murat’tan gelir.

127.Deha

Filmin yönetmenliğini Marc Webb üstlenmiştir. Amerikan yapımı bir dram filmidir. Hayatı başarısızlıklarla dolu olan Frank Adler karakterini canlandıracak olan Chris Evans, Florida kırsalında yeğeni Mary’yi büyütürken, Mary’nin okula başlamasıyla birlikte hemen yetenekli olarak yaftalanması sebebiyle Mary’nin annesi Evelyn ile kızı büyütme konusunda bir savaşa girecek.

128.Aşk ve Savaş

Sırp yapımı bir dram filmi olan yapımın yönetmenliğini Emir Kusturica üstlenmiştir. Filmin konusuna değinecek olursak; bir adamın hayatının 3 farklı dönemini değerlendirmektedir. Bosna Savaşı’nda sütçü olarak cepheye süt taşıdığı günler, gizemli İtalyan bir kadına aşık olduğu dönem ve keşiş olarak inzivaya çekilip hayatını düşündüğü dönem.

6.Toz

Filmin yönetmenliğini Gözde Kural üstlenmiştir. Türk yapımı olan film dram türündedir. Filmin konusu; Azra’nın, ailesinin sır dolu geçmişinin izini sürerken; savaşın insanların kaderi üzerindeki etkilerini ve Afganistan’da yalnız bir kadın olarak çıktığı yolculuğu anlatan dram filmi Toz’un çekimleri İstanbul ve Afganistan’da gerçekleştirildi.

7.Katre

Yine bir Türk yapımı olan filmin yönetmenliğini Berkay Berkman üstlenmiştir. Film, gerilim türündedir. Filmin konusu ise; Savaş, yaşadığı mahallenin insanları tarafından çok sevilen, saygı duyulan, güvenilir biridir. Fakat Savaş’ın kardeşi Umar ise, çocukken bir böcekten kaptığı hastalık sebebiyle havale geçirerek yatalak kalmıştır. Anne ve babasını da kaybetmiştir.Bu nedenle uzun yıllar yatalak kardeşine bakmak zorunda kalmıştır. Bu zor durumun suçlusu olarak da Allah’ı suçlamaktadır. Bu sebeple Savaş, yaşadığı mahalledeki inançlı insanlardan öç almayı ve onları Allah’ın yolundan döndürmeyi amaç edinecektir.

8.Yarının Adı Başka

Bu haftaki 3. Türk yapım olan filmin yönetmenliğini Mustafa Yıldız Delazy üstlenmiştir. Başrol oyuncuları Fırat Tanış, Zelal Dede ve Volkan Keskin’dir. Yaşlı ve Afgan bir bisikletçi olan Nesim’in oğlu uzun zaman önce İstanbul’a gelip yerleşmiştir. Yaşamını İstanbul’da sürdüren oğlu tam da düğün hazırlıkları esnasında ortadan kaybolur. Bu haberi alan Nesim, oğlunu bulmak için yollara düşer. Sınırda kaçak ve oldukça tehlikeli yollardan, başka mültecilerle geçerek Türkiye’ye girer. Fakat yol arkadaşlarını kaybedince bir sınır köyüne birine sığınır. Burada hayatta kalmanın bir yolunu ararken çobanlık yapan Mustafa ve onun yareni Zelal ile tanışır. Öte yandan Nesim’in peşine hiç beklenmedik adamlar düşecektir.

9.Karanlık Görev

Karanlık Görev, bir Güney Kore yapımı olarak karşımıza çıkmaktadır. Yönetmenliğini Jee- Woon Kim üstlenmiştir. Film, savaş filmidir. Filmin konusu ise; 1920’lerin sonunda geçen film, bağımsızlığını kazanmak için şiddete başvuran direnişçi bir örgütü ve onları durdurmaya çalışan Japon ajanları arasındaki kedi-fare oyunlarını anlatıyor.

Bu Hafta Vizyona Girecek Filmler – 2 Haziran

Sinema severler için hazırladığımız bu hafta vizyona girecek filmler köşemizden herkese merhaba. Bu hafta uzun zamandır merak ile beklenen bir film vizyona giriyor. Wonder Woman karakteri ile vizyona girecek film birçok kişinin beklediği film olarak karşımıza çıkıyor. Haziran ayına girdiğimiz bugünlerde evde sıkılırsanız bu hafta vizyona giren 7 adet filmden birine gidebilirsiniz. Bu 7 adet filmin konuları, yönetmenleri ve oyuncularına göz atalım.

1.Wonder Woman

Wonder Woman, Amerikan yapımı bir aksiyon ve macera filmidir. Yönetmenliğini Patty Jenkins üstlenmiştir. Filmin konusu; Amazon prensesi Diana Price, nam-ı diğer Wonder Woman dünyayı keşfetmek için tropik topraklarını geride bırakıp demir ve camın hüküm sürdüğü dünyamıza dalar. Birçok insanüstü yetenek ve kıvrak bir zekayla donatılmış olan güzel kahraman Cennet Adası’nın medeniyete açılan kapısı olacaktır.

2. Kaptan Düşükdon: Destansı İlk Film

Film Amerikan yapımı ve animasyon türündedir. Yönetmenliğini David Soren üstlenmiştir. İki yaratıcı ve muzip dördüncü sınıfa giden arkadaş, George Beard ve Harold Hutchins, kötü kalpli lise müdürleriyle bir anlaşmazlık yaşarlar. Müdür ikiliyi ayrı sınıflara koymakla tehdit edince iki arkadaş yanlışlıkla lise müdürlerini hipnotize eder. Hipnoz sonucu müdür bir çizgi roman karakteri olan iyi kalpli ve lastik donlu Kaptan Düşükdon’a dönüşür. Ancak süper kahramanlık sanıldığı kadar kolay olmayacaktır.

3. Sahil Güvenlik

Filmin yönetmenliğini Seth Gordon üstlenmiştir. Amerikan yapımı olan film macera ve aksiyon türündedir. Mitch Buchannon kendini işine adamış, cesur ve sorumluluk sahibi bir cankurtarandır. Sorumlu olduğu koyu korumak onun için her şeyden önce gelmektedir. Emerald körfezinde bir yerel kahramana dönüşmüştür. Onunla birlikte çalışan ekibiyle hiçbir sorunu yoktur ve ekip görevlerini mükemmel bir şekilde yerine getirmektedir. Ancak günün birinde aralarına yeni bir ekip üyesi daha katılır. Bu küstah yeni cankurtaran Mitch’in sinirlerini bir hayli zorlayacaktır.

4.Şeytanın Doğuşu

Filmin yönetmenliğini Nirpal Bhogal üstlenmiştir. Film Amerikan yapımı ve korku türündedir. Filmin konusuna gelince; Sıradan bir çift mutlu ilişkilerini bir bebekle taçlandırmaya hazırlanmaktadır. Bebeğin doğmasıyla birlikte her şeyin daha da iyiye gideceğini düşünmektedirler. Ancak bebeğin doğuşuyla birlikte bir şeyler ters gitmeye başlar. Kızlarının bir takım güçleri vardır. Kimsenin göremediği varlıkları görebilmekte ve kendine çekmektedir.

5.Nefrin

Bir Türk yapımı olan film, korku türündedir. Yönetmenliğini Gülşen Güner üstlenmiştir. Başrol oyuncuları ise Arda Kural, Tuğba Özay ve Metin Yüksel paylaşmıştır. Filmin konusu ise; Arda ve Enes isimli iki gencin başından geçen olaylar anlatılmaktadır. İkili babaları vefat edince hayatlarının tamamen değişeceğini düşünürler. Ancak Enes’in eşi babadan kalma mirasın ikiye bölünmesinden rahatsızdır. Tek derdi Araf’tan kurtulmaktır. Büyülere ve doğaüstü güçlere son derece bağlı olduğundan planlarını bu doğrultuda yapmaya başlar. Enes’i ikna etmesi çokta zor olmamıştır. Araf’a delirmesi için büyük bir büyü yapılır.

6.Bambaşka

Türk yapımı olan filmin yönetmenliğini Bahadır Abşin üstlenmiştir. Romantik duygusal bir film türüdür. Doğa, hayatı çok seven üniversiteli genç bir kadındır. Hayatı sıradan seyrinde devam eden genç kadının hayatı başına gelen trajik bir kaza sonucunda tamamen değişir. Bu travma sonrası Doğa hayata olan heyecanını kaybeder ve mutsuz bir hayat sürmeye başlar. Ancak Doğa günün birinde Yiğit ile tanışır. Bu tanışma hayatını değiştirecektir. Doğa onun sayesinde hayata tekrar tutunmaya çabalar.

7.Bir Damla Aşk

Bu haftanın son filmi olan Bir Damla Aşk ta bir Türk yapımıdır. Filmin yönetmenliğini Berk Aygül üstlenmiştir. Romantik komedi türündedir. Filmin konusu ise; 20 yaşlarında ve bir üniversite öğrencisi olan Hasan bir gün çocukluk aşkı olan Damla ile karşılaşır. Hobi olarak oyunculuk eğitimi aldığı atölyenin kamp organizasyonuna Damla’yı da davet eden Hasan’ın bilmediği şey Damla’nın Sarı lakaplı bir sapığı olduğudur. Sarı Hasan ile Damla’yı sevgili sanır ve Damla’yı kaçırarak herkese zehir eder. Polislerin müdahalesi ile durumların durulduğu sanılsa da Hasan artık büyük bir düşman kazanmıştır. Damla Hasan’ın yakın arkadaşı olan Batuhan’dan hoşlanmaya başlasa da umudunu kaybetmeyen Hasan Damla için bir doğum günü kutlaması düzenler.

Bu hafta Vizyona Girecek Filmler – 9 Haziran

Vizyona girecek filmler köşemizden herkese merhaba. Bu hafta da oldukça kaliteli filmler vizyonda yerini alacak. Filmleri sizlere konuları ile kısaca özetleyeceğiz. Yapımları, yönetmenleri ve oyuncuları sıralayacağız. Dilerseniz çok uzatmadan bu hafta vizyona girecek 9 adet filmi sizler için özetleyelim.

1. Mumya

Film Amerikan yapımı olup başrolde Tom Cruise bulunuyor. Filmin yönetmenliğini Alex Kurtzman üstlenmiştir. Sıkıca mühürlenmiş olan antik bir mezar yüzyıllardır unutulmuş bir çölde yatmaktadır. Ancak askeri bir operasyon sonucu keşfedilir ve açılır. Zamansız bir şekilde hayatı elinden alınan antik kraliçenin ruhu da uyanmış olur. Yüzyıllar boyunca büyüyen öfkesiyle günümüze uyanan kraliçe insanlığa boyun eğdirmeye ve kendisine yapılanları ödetmeye kararlıdır.

2. Salur Kazan: Zoraki Kahraman

Film, bir Türk yapımıdır. Başrolleri Mahir İpek, Devrim Yakut ve Onur Atilla paylaşmaktadır. Filmin yönetmenliğini Burak Aksak üstlenmiştir. Salur Kazan: Zoraki Kahraman’da hepimizin bildiği masallar mizahi ve modern bir dille yeniden karşımıza çıkıyor. Salur, kötü adamlar tarafından esir alınan sevdiklerini  kurtarabilecek mi? Peki esir alınan oba halkı kötü adamları alt edebilecek mi? Dede Korkut Hikayeleri, senarist ve yönetmen Burak Aksak yorumuyla yeniden hayat buluyor! Eski zaman masallarına bir yolculuk yapan filmde macera ve kahkaha hiç bitmiyor.

3. Dokuzuncu Hayat

Filmin yönetmenliğini Alexandre Aja üstlenmiştir. Amerikan yapımı film gerilim türündedir. Konusuna gelecek olursak; Liz Jensen’ın çok satan romanından beyaz perdeye uyarlanan yapım bilim kurgu ile fantastik türlerinin sınırlarını genişletiyor. 9 yaşındaki Louis Drax’ı temel alan filmde 9 yaşına dek 8 ölümcül kazayı atlatmış olan küçük çocuğun, 9. yaş gününde bir uçurumdan düşmesi konu ediniyor.

4. Prenses ve Kurbağa

Amerikan yapımı film, animasyon türündedir. Yönetmenliğini Richard Rich üstlenmiştir. Konusu ise; Prenses ve arkadaşlarının yaşadığı muhteşem krallığa yeni ziyaretçiler gelmiştir. Ancak bu ziyaretçilerin niyetleri kötüdür ve edindikleri misyon da bir hayli tehlikelidir. Prenses, kurbağa ve diğer hayvan arkadaşları krallığı kurtarmak için güçlerini birleştirirler. Ekip, olağanüstü yetenekleri ile yepyeni bir maceraya atılırlar.

5. Vampir Cehennemi: İstila

Film, Amerikan yapımı bir korku türüdür. Yönetmenlik koltuğunda Dan Berk ve Robert Olsen oturmaktadır. Vampir Cehennemi filminin konusu; Korku-aksiyon türü film, Martin’in hikayesini anlatıyor. Yeni Cennet adlı kurtarılmış bölgedeki evi yok edilen Martin Amerika’nın bataklıklarında yalnız başına kalmıştır. Evini yok edenler ise yeniden canlandırılmış bir vampir kardeşliği ve liderleridir. Martin’in hayatta kalabilmek için güvenebileceği tek şey akıl hocası ve efsanevi vampir avcısı Mister’ın uzak hatırasıdır.

6. 11

Türk yapımı olan film, gerilim türündedir. Yönetmenliğini Can Varol üstlenmiştir. Başrollerde; Zeynep Gülay, Anıl Can Yılar ve Osman Cavcı bulunmaktadır. Filmin konusu; Üniversitede son sınıf öğrencisi olan Zeynep, otoskopi rahatsızlığı bulunduğu için, ilaç tedavisi ve psikolojik tedavi almaktadır. Nişanlısının ölümünden kendisini sorumlu tutan Zeynep, zaman zaman kendisini dışarıdan izlediğini hissine kapılır ve çeşitli sanrılar yaşar. Zeynep’in bu durumundan; sevgilisi Barış ve en yakın arkadaşı İlke de etkilenmekte ve hayatları karmaşa içinde sürüp gitmektedir.

7. Çünkü Onu Çok Sevdim

Evet, bu hafta yine Türk yapımların oldukça fazla olduğuna dikkat ettik. Yine bir Türk yapım ile anlatıma devam edelim. Yönetmenliğini Erdoğan Koç’un üstlendiği filmin oyuncuları; Emre Kanat, Aysu Alev Aygün ve Ümit Sağlam’dır. Film romantik dram türündedir. Konusuna gelince; Kendini karakalem çizimlere adamış ve en büyük hayali İtalya’da resim eğitimi alıp kendini geliştirmek olan Emre, günün birinde hayatının aşkı ile tanışınca planları altüst oluyor. Arkadaş grubuyla gönüllü olarak katıldıkları bir motivasyon etkinliğinde Sema ile karşılaşan Emre bütün hayatını yeniden planlamaya başlıyor. Zira, Sema ile tanışması Emre’nin içinde gizli kalmış duyguları gün yüzüne çıkartır. Artık Sema’dan ayrı kalma düşüncesi bile acı vermektedir.

8. Kedi

Türk yapımı olan filmin yönetmenliğini Ceyda Torun üstlenmiştir. Bir belgesel olan filmin başrolünde İstanbul sokaklarındaki kediler oynamaktadır. Belgeselde, kedilerin yaşamış oldukları sıkıntılara ışık tutulmaktadır. Filmin en güzel tarafı ise; İstanbul’un en işlek yerlerinden alınmış olan doğal görüntülerden oluşuyor olmasıdır.

9. Bir Nefes

Yönetmenliğini Christian Zübert’in üstlendiği film bir Alman ve Yunan ortak yapımıdır. Elena, Yunanistan’daki ekonomik kriz yüzünden Frankfurt’a taşınmaya karar verir. Yunan sevgilisinden hamile kaldığını öğrenince, çocuğu aldırmak için ihtiyaç duyduğu parayı bulabilmek için Tessa ve Jan’ın evinde bakıcı olarak işe başlar. Başlarda zorluk çekse de zamanla Lotte bebekle iyi anlaşmaya başlar ve Tessa ile arkadaş olur. Dikkatsiz bir anında Tessa’yı kaybeden Elena Yunanistan’a kaçar.

Bu Hafta Vizyona Girecek Filmler – 16 Haziran 2017

Havaların ısınması ile birlikte vizyona giren filmler de her hafta düzenli şekilde artmaktadır. Bu hafta vizyona yine beklenen filmlerden “Arabalar 3” giriyor. Bu animasyon serisini izlemenizi tavsiye ediyoruz. Lafı fazla uzatmadan vizyona girecek filmleri sizler için sıralayalım. Bu hafta tam 7 adet film vizyona girmektedir.

1. Arabalar 3

Amerikan yapımı olan animasyon filminin yönetmenliğini Brian Fee üstlenmiştir. Devam filmi olan Arabalar 3’ün konusu ise; Şimşek McQueen’in yeni maceralarını göreceğimiz filmde sevimli arabayı kendisinden genç ve hızlı arabalar tarafından bozguna uğratılmış olarak görüyoruz. Şimşek pistlere geri dönmenin hayalini kurup kenara itildiğine içerlerken bir anda #95’in işinin henüz bitmediğini kanıtlamaya karar veriyor.

2.Deccal 2

Bir Türk yapımı olan Deccal’in devam filmi olan yapımda, yönetmenlik koltuğunda Özgür Bakar oturuyor. Başrol oyuncuları ise; Emel Karaköse, Aysan Sümercan ve Murat Porosçiler üstlenmiştir. Film devam yapımı olup, korku türündedir. Konusu ise; tüm dünyayı kötülüğe ve felaketlere sürükleyecek olan kehanetin temeli olan bebek 6.6.2016’da doğmuştur. Bebeğin annesi olan Duygu olanlara dayanamayarak intihar etmiştir ancak bebeği koruyan şeytani tarikat yılmamıştır. Kehanetin devam edebilmesi için Venüs tutulmasının olduğu gece annesiyle aynı kandan bir kadın tarafından emzirmek çocuğun kehaneti gerçekleştirmesi için yeterlidir. Bu yüzden Duygu’nun kardeşi Öznur şeytani güçlerin gözetimine alınmıştır. Bu ayinin önüne geçmek isteyen Türk ve Avrupalı gizli teşkilatlar bebeği aramaktadırlar ancak bebek çocukları olmayan bir çifte evlatlık verilmiştir. Şeytani tarikatların gözlediği bebek geldiği eve de lanetini getirecektir.

3.Sinyalciler

Bir Türk yapımı olan filmin yönetmenliğini Ahmet Kapucu üstlenmiştir. Başrolleri Ayhan Taş, Burak Satıbol ve Mahmut Tuncer paylaşmaktadır. Komedi filmi İstanbul’un güzide semtlerinden biri olan Hacıhüsrev’de yaşayan 3 elit sinyalciyi ve İsa’nın son akşam yemeği tablosunu bir araya getiriyor.

4.Sniper: Duvar

Film bir Amerikan yapımıdır. Filmin yönetmenliğini Doug Liman üstlenmiştir. Savaş türünde olan filmin konusu; Film, Irak’taki bir keskin nişancı tarafından tespit edilen iki askerin aralarındaki dağılmış bir duvarla başlıyor. Onların kavgası, ölümcül derecede nişancılık olduğu kadar, irade ve zeka savaşı haline de gelecektir.

5.Gençlik Başımda Duman

Film bir İzlanda yapımıdır. Yönetmenliğini de Gudmundur Amar Gudmundsson üstlenmiştir. Filmin konusu; İzlanda’da ücra bir balıkçı köyünde geçmektedir. Thor ve Christian’dan biri en iyi arkadaşına karşı yeni duygularını keşfederken diğeri ise bir kızın kalbini kazanmaya çalışır. Çalkantılı bir yaz geçirirler. Yaz sona erdiğinde, İzlanda’nın sert doğası haklarını geri aldığında, oyun alanından ayrılmanın ve yetişkinliğe adım atmanın zamanı gelir.

6.Eşik

Bu haftaki üçüncü Türk yapım olarak karşımıza çıkmaktadır. Yönetmenlik koltuğunda Ayhan Salar ve Erkan Tahhuşoğlu oturmaktadır. Ülkenin eşiğinde bir şehir, şehrin eşiğinde bir yol, yolun eşiğinde iki katlı bir ev. Bu evde yaşayan, kimi zaman deliliğin eşiğinde iki ayrı kuşak. Bu iki ayrı kuşağa ait, birbirinin aynası olan iki kadın ve bu iki kadının, birbirinin aynası olan hikayelerini anlatıyor. Eşik’in öyküsü beklemenin, özlemenin ve onun içerisinde yok olmanın, farklı kuşaklardan iki şizofren kadının öyküsüdür.

7.Sarı Sıcak

Bu haftanın dördüncü Türk yapımı olan filmin yönetmenlik koltuğunda Fikret Reyhan oturmaktadır. Filmin konusu ise; Üretim ilişkilerinin değişmesi ile birlikte sermayenin de el değiştirmesini ve bu değişimden etkilenen insanların hikâyelerini anlatmayı amaçlayan film bunu, büyük maddi sorunlarına rağmen geleneksel yöntemlerde direnip hayata tutunmaya çalışan göçmen bir ailenin en küçük oğul İbrahim’i merkeze alarak yapıyor. Bu bölgenin acımasız sisteminin ve feodal aile yapısının getirdikleri ile İbrahim’in hayallerini gerçekleştirmeye yönelik eylemleri hem kendisi hem de ailesi için beklenmeyen sonuçlar doğuracaktır.

Bu Hafta Vizyona Girecek Filmler – 23 Haziran 2017

Her hafta sizler için derlediğimiz vizyona girecek filmler köşemizden merhaba. Artık yazın tamamen geldiğini hissettiğimiz bu günlerde yine birçok seri ve yeni filmlerin vizyona girdiğini görüyoruz. Bu hafta vizyona girecek olan tam 9 adet yeni film bulunuyor. Dilerseniz filmlerin konu, oyuncu ve yönetmenlerini sizler için kısaca özetleyelim.

1. Transformers 5: Son Şövalye

Yönetmenliğini Michael Bay’in üstlendiği serinin devam filminde, yine aksiyonun dibine vurulacak. Sevilen Transformers serisinin devam filminin konusu; Son Şövalye, Transformers bu sefer serinin özündeki efsaneleri paramparça etme hedefini taşıyor. İnsanlar ve Transformerlar savaşta, Optimus Prime ise gitmiş. Geleceğimizi kurtarmanın yegane çıkar yolu geçmişin sırlarında ve Transformerların dünyadaki gizli geçmişinde yatıyor. Dünyayı kurtarma görevi Cade Yeager Bumblebee; bir İngiliz lordu  ve bir Oxford profesöründen oluşan sıradışı bir birliğe kalıyor.

2. Büyü 2

Bir Türk yapımı olan filmin yönetmenlik koltuğunda Adnan Güler oturmaktadır. Oyuncuları ise Gizem Salkım, Özgül Kavruk ve Can Arpacı’dır. Korku türündeki bu filmin konusu ise; üniversitede psikoloji okuyan bir grup gencin, hocaları tarafından doğa üstü varlıkların etkisi altındaki köy halkını ziyarete gitmeleriyle başlayan korku ve macera dolu hikayeyi anlatmaktadır.

3. Tavşan Okulu

Bir Alman yapımı olan film animasyon türündedir. Konusu, Yaramaz tavşan Max, macera dolu tatilini öğrencileri sihirli tavşanlar olan bir okulda geçirir. Okulun etrafı sinsi tilkilerle çevrilidir. Sihirli yumurtayı çalmaya çalışan tilkilerle savaşan Max, güzel tavşan Emmy ve  gizemli öğretmen Madam Hermione’den yardım ister.

4. Kara Gün

Filmin yönetmenliğini Peter Berg üstlenmiştir. Film, bir Amerikan yapımı ve dram gerilim türündedir. Konusuna gelince; gerçek bir hikayeden ilhamını alan film Boston Polis Komiseri Ed Davis üzerinden ilerliyor. Korkunç bir terör eyleminden hemen sonra komiser, hayatta kalanlar ile birlikte bir sonraki olası patlamayı önlemek için zamanla yarışacaktır. 2013 yılından Boston Maratonu bombalı saldırısına giden süreci anlatan yapım bombalamanın ardından bütün şehri kapsayan bir terörist avını ve o süreci konu alıyor.

5. Tatlı Şeyler

Yönetmenlik koltuğunda Uğur Uludağ’ın oturduğu film, komedi türündedir. Başrollerinde Cem Özer ve İlhan Şeşen yer almaktadır. Filmin konusu ise; İki modacı arkadaş; defilelerine yetişme telaşıyla yola çıkmaları sırasında, arabalarında sevimli mi sevimli bir bebekle beraber para dolu bir çanta bulurlar. Bu andan itibaren, yolculuğun seyri hem bebeğin ailesi hem de onları kovalayan mafya ile birlikte belalı bir şekilde değişecektir. Sürprizlerle dolu “Tatlı Şeyler” seyirciyi de komik, heyecanlı ve duygusal bir yol hikayesinin içine sürükler.

6. Berlin Sendromu

Film, bir Avustralya yapımı ve gerilim türündedir. Yönetmenliğini Cate Shortland oturmaktadır. Filmin konusu ise; Avusturyalı foto muhabiri olan Clare Almanya’daki Sovyet mimarisini fotoğraflayıp bir kitap yayınlamak için Berlin’e gelir. Berlin’de tatil yaparken bir beden eğitimi okulunda İngilizce öğretmeni olan karizmatik Andi tanışır. Kısa sürede birbirlerine karşı güçlü bir çekim hissetmeye başlarlar. Tutkulu bir gecenin ardından romantik bir başlangıç yaşanmış gibi görünmesine rağmen, Clare uyandığında kendini Andi’nin apartman dairesinde kilitli bulur.

7. 93 Yazı

Film dram türünde bir İspanya yapımıdır. Konusu ise; altı yaşındaki Frida, annesinin ölümü üzerine amcasının ailesinin yanına gönderilir. Yaşayacağı yeni evi, doğduğu yer olan Barselona’dan uzakta kırsal bir bölgededir. Frida, annesinin ölümüne ve yeni hayatına alışmakta oldukça zorlanır.

8. Dağların Ardında

Dağların ardında filminin yönetmenliğini Vatche Boulghourjian üstlenmiştir. Rabih, Lübnan kırsalında doğumuna dair kayıtların peşine düşmüş görme engelli bir müzisyendir. Toplumun ücra köşelerinden kendi hikâyelerini anlatan insanlarla tanışır ve bu insanlar onun kökenleriyle ilgili sorularının artmasını sağlar. Kendi varlığının kalbinde yatan boşluğa hızla düşmeye başlayan Rabih, kendilerinin ya da onun hikayesini anlatabilmekten aciz bir ulusla karşı karşıyadır.

9. Sarı Sıcak

Bir Türk yapımı ve dram türünde olan filmin yönetmenliğini Fikret Reyhan üstlenmiştir. Oyuncuları ise Mehmet Özgür, Cem Zeynel Kılıç ve Aytaç Uşun’dur. Filmin konusu ise; üretim ilişkilerinin değişmesi ile birlikte sermayenin de el değiştirmesini ve bu değişimden etkilenen insanların hikayelerini anlatmayı amaçlayan film bunu, büyük maddi sorunlarına rağmen geleneksel yöntemlerde direnip hayata tutunmaya çalışan göçmen bir ailenin en küçük oğul İbrahim’i merkeze alarak yapıyor.

Bu Hafta Vizyona Girecek Olan Filmler – 30 Haziran

Havaların adeta çöl sıcaklarına dönüştüğü bu günlerde, serin yerleri tercih etmekteyiz. Sinema salonları kapalı ancak serin ortamlardır. Hele de böyle aksiyon filmleri dolu olan bir hafta ise. Bu hafta birbirinden güzel tam 6 adet film vizyona girmektedir. Şimdi sizlere filmlerin konularını, yönetmen ve oyuncularını kısaca özetlemek istiyoruz.

1. Tam Gaz

Film İngiltere yapımı bir aksiyon ve macera filmidir. Yönetmenliğini Edgar Wright üstlenmiştir. Filmin konusu ise; genç yaşına rağmen çok iyi bir sürücü olan Baby ve maceralarını anlatmaktadır. Şöyle ki; Baby genç yaşına rağmen oldukça deneyimli bir sürücüdür. Genç görünümü yüzünden Baby lakabını alan adam banka soyguncuları için sürücülük hizmeti vermektedir. Banka soygununun ardından kaçış için sürücülük yapan adamın yolu bir gün bir suç lideri ile kesişir ve onun için çalışmak zorunda kalır. Ancak girdiği bu iş başarısız olmaya mahkum bir soygundur.

2.Katliam Günü

Bir Hollanda yapımı ve korku türündeki bu filmin yönetmenliğini Nick Jongerius üstlenmiştir. Film, geçmişten kurtulmaya çalışan Avustralyalı genç bir kızın öyküsünü anlatmaktadır. Bir gün bir turist grubu ile beraber Amsterdam’ın efsanevi yel değirmenlerini izlemek için bir tura katılır. Fakat otobüsün ıssız bir yerde kaza yapması sonucu Jennifer ve diğer yolcular burada sığınacak bir yer bulmak zorunda kalır. Mecburen terk edilmiş uğursuz bir yel değirmenine sığınırlar. Bu yel değirmeni bir değirmencinin eskiden şeytanla anlaşma yapıp tahıl yerine yerlilerin kemiklerini öğüttüğü değirmendir. Yolcular teker teker kaybolmaya başladığında Jennifer hepsinin ortak kaderi ve sırrı olduğunu fark edecektir.

3. 2:22

Bir Amerikan yapımı olan gerilim türündeki filmin yönetmenliğini, Paul Currie üstlenmiştir. Filmin konusu ise; New York’ta hava trafik merkezin çalışan bir elemanın yaşadığı sorunları anlatmaktadır. Bu arkadaşın adı da Grand’tır. Bir gün, saat 2:22’de bir ışık huzmesi yüzünden birkaç saniyeliğine kör olup kadar iki uçağın neredeyse havada çarpışmasına neden olmasıyla birlikte mükemmel kariyeri ve hayatı darmadağın olur. Ancak yaşanan olayın yankısı sona ermez. Her gün aynı dakikada yaşananlar tekrarlanmaya başlar. Bu durum onu en sonunda Grand Central Terminali’ne yönlendirir.Çarpışmak üzere olan uçaklardan birinin yolcusu olan Sarah ile de tanışınca, hayatının ve zamanının kontrolünü yeniden eline alması gerekecektir.

4. Bakıcı

Bir Amerikan ve gerilim türünde olan bu filmin yönetmenliğini Jonathan Baker üstlenmiştir. Başrollerinde Nicolas Cage’in de bulunduğu bu filmin konusu; Katie geçmişinden kaçmakta olan, gizemli ve genç bir kadındır. Yakın zamanda kızıyla beraber yeni bir kasabaya yerleşmiştir. Katie burada Angela ile tanışır ve sıkı bir arkadaşlık kurar. Angela da tıpkı kendisi gibi bir annedir. Bir anda aralarından su sızmamaya başlayan Katie ve Angela’nın arkadaşlığı, Angela ile eşi Brian’ın Katie’ye dadılık ve misafir evinde yaşama teklifi ile yön değiştirir. Katie’nin zaman içerisinde ortaya çıkan, Morganlar’ın kızlarına takıntısı dikkat çekmeye başlar. Asıl amacının ise aileyi dağıtmak olduğu ortaya çıkacaktır.

5. Hayalet Hikayesi

Fantastik türde bir Fransız yapımı olan bu filmin yönetmenliğini Olivier Assayas üstlenmiştir. Konusu ise; 20’li yaşlarında, içine kapanık bir kadın olan Maureen, Paris’te ünlü bir modelin özel alışveriş danışmanlığını yapmaktadır. Genç kadın, kısa zaman önce ikiz erkek kardeşini kaybetmiştir ve henüz yas sürecindedir. Bir gün cep telefonuna kardeşinin hayaletinden bir mesaj gelir.

6. Lady Macbeth

Dram türündeki bu filmin yönetmenliğini William Oldroyd üstlenmiştir. Film, İngiltere yapımıdır. Nikolai Leskov’un aynı “Lady Macbeth of the Mtsensk”  isimli romanından uyarlanan bu senaryoda 19. yüzyılda yaşayan genç bir kızın ‘gelin olarak’ orta yaşta bir adama satılması beyaz perdeye taşınıyor. Yönetmenliğini William Oldroyd’un üstlendiği yapımın uyarlama senaryosu Alice Birch’e ait. Kadroda ise Florence Pugh, Christopher Fairbank ve Cosmo Jarvis başı çeken isimler.

Bu Hafta Vizyona Girecek Olan Filmler – 7 Temmuz

Sizler için her hafta hazırlamış olduğumuz vizyona girecek filmler köşemizden bu hafta da merhaba. Temmuzun ilk haftasında yine harika filmler vizyona girmiş bulunuyor. Bu hafta da vizyona giren tam 8 adet film bulunuyor. Dilerseniz, lafı uzatmadan filmlerin başrolleri, yönetmenleri ve konularına değinelim.

1.Örümcek Adam: Eve Dönüş

Serinin devamı olan filmin yönetmenliğini John Watts üstlenmiştir. Amerikan yapımı olan film aksiyon ve macera türündedir. Konusu ise; yenilmezler ile yaşadığı maceranın büyüsüne kapılan genç Peter kendini kanıtlama isteğiyle dolup taşan bir gençtir. Ancak yaşı gereği birçok farklı sorumluluğu vardır. May halası ile yaşayan genç Peter bir yandan da ona göz kulak olan Demir Adam ile arkadaşlığını ilerletmiştir. Okul hayatına alışmaya ve sıradan bir genç gibi yaşamaya çalışan Peter’ın aklında ise suçla savaşmak ve dünyayı daha güvenli bir hale getirmek vardır. Vulture yepyeni bir düşmanı yaşadığı şehre gönderdiğinde ise Peter’ın kendini gösterme fırsatı çıkacak, ancak en değerli gördüğü herkes tehdit altında olacaktır.

2.Doru

Bir Türk yapımı olan Doru, animasyon türündedir. Yönetmenliğini de Can Soysal üstlenmiştir. Animasyon filminin konusu ise; Doru her şeyden habersiz sürüsüyle yaşayan bir attır. Sürüde tesadüfen eski bir İngiliz yarış atı olan Çenebaz’dan gerçekleri öğrenmesiyle birlikte Demirkır’la da tartışır. Yaşadıkları vadiden dışarı çıkan Doru’nun peşinden en yakın arkadaşı Karatay da gelir. İkili yolda Seyis Kardeşler ile karşılaşırlar. Ve kendilerini beklemedikleri bir maceranın tam ortasında bulurlar.

3.Spark: Bir Uzay Macerası

Amerikan yapımı olan bir animasyon türündedir. Yönetmenliğini Aaron Woodley üstlenmiştir. Bu animasyon yapımının konusu ise; güç delisi olan general Zhong 13 yıl önce Bana gezegeninin kontrolünü ele geçirmiştir. O günden beri gezegenin yönetimini elinde tutan kötü kalpli general bütün gezegeni lime lime etmekte ve gezegenin sakinlerini ağır bir boyunduruk altında yaşatmaktadır. Gezegende 3 arkadaş olan hareketli maymun Spark, hevesli tilki Vix ve teknoloji meraklısı domuz Chunk da yaşamaktadır. Üçlü bir şekilde generalin planının dünyayı ele geçirmek olduğunu öğrenir. General, kara delikler yaratma gücüne sahip olan Kraken’in peşindedir.

4.The Bye Bye Man

Film bir Amerikan yapımıdır. Korku ve gerilim türündedir. Yönetmenliğini de Stacy Title üstlenmiştir. Filmin konusu ise; Wisconsin’de üç üniversite öğrencisinin eski bir eve yerleşir. Bu dakikadan sonra başlayan olaylar zinciri, akla hayale gelmeyen aksiyonların başlangıcıdır. Önemli olan bu korkunç olaylara sebep olan şeyin ne olduğundan ziyade, kim olduğudur. The Bye Bye Man’in varlığından bir kere haberdar olmak, onun lanetiyle baş başa kalmak için yeterlidir.

5.Mine

Yönetmenliğini Fabio Resinaro’nun üstlenmiş olduğu film, Amerikan yapımı bir savaş ve gerilim filmidir. Keskin nişancı Mike Stevens’ın yeni görevi için mayınlarla dolu bir çölün ortasına gönderilir. Buradaki görevi, terörist liderini bulmak ve onu etkisiz hale getirmektir. Başarısız geçen görevinin ardından Stevan, terörist topraklarında yalnızdır, üstelik sol ayağı aktif bir mayının üzerindedir. Gündüz kavurucu sıcak, gece ise dondurucu soğuğun olduğu, zor çevre koşullarına sahip ve suyun bulunmadığı bu yerde sıkışıp kalan Mike savaşmalıdır.

6.3 Nesil

Amerikan yapımı olan komedi türündeki filmin yönetmenliğini Gaby Dellal üstlenmiştir. Filmin konusu ise; Kız olarak dünyaya gelen Ray, çocukluğundan beri erkeksi özellikler gösterir ve gençlik döneminde de cinsiyet değiştirmeye karar verir. Yıllardır erkek çocuğu gibi yaşayan Ray, artık  hormon tedavisi olmaya hazırdır. Ancak tedavinin başlaması için ailesinin yasal izni gerekmektedir. Ray’in bekar annesi Maggie, Ray’in biyolojik babasından yasal izin almak için onu bulmaya çalışır.

7.Keman Öğretmeni

Brezilya yapımı olan film, dram türündedir. Yönetmenliğini de Sergio Machado üstlenmiştir. Sao Paulo’nun en belalı mahallesinin lisesinde müzik öğretmenliği yapmaya başlayan keman virtüözünün aklında tek bir şey vardır; senfoni orkestrasına girmek! Yaşadığı başarısızlıklardan bunalan ve kendini lisede bulan öğretmen, başlarda her ne kadar imkansız gibi görünse de hem lisedekilerin hayatını, hem de kendi hayatını değiştirecektir.

8.Genco

Bir Türk yapımı olan fantastik bir filmdir. Yönetmenliğini de Ali Kemal Çınar üstlenmiştir. Filmin konusu; Ali Kemal, 5 yaşındayken başka dünyadan gelen biri ona süper güçler vermiştir. Fakat bu güçler sınırlıdır. Bu sınırlı güçlerle insanlara yardım eder. Kimliğini gizlemek için ise kostüm giyer ve kendisini Genco olarak tanıtır. Ancak Ali Kemal’in sınırlı güçleri kendisini zaman zaman gülünç duruma düşürmektedir. Bu durum Ali Kemal’i bunalıma sokar ve Ali Kemal bir süre evden çıkmaz. Bir gün daha önce yardım ettiği Salih Ali Kemal’den kız kardeşine yardım etmesini ister.

Bu Hafta Vizyona Girecek Filmler – 14 Temmuz

Temmuz ayının ortasına geldiğimiz bu günlerde yine beklenen birçok film vizyona giriyor. Bugün çok beklenen Maymunlar Cehennemi filmi ile haftanın filmleri başlıyor. Biz de her hafta olduğu gibi yine sinema filmlerinin yönetmenleri, oyuncuları ve konularını sizler için derlemeye çalıştık. Dilerseniz hemen filmlere geçelim. Bu hafta tam 9 adet film sizlerle buluşuyor.

1.Maymunlar Cehennemi: Savaş

Devam filmi olan Maymunlar Cehennemi filminin yönetmenliğini Matt Reeves üstlenmiştir. Film, bildiğiniz üzere bir Amerikan yapımı ve bilim kurgu, aksiyon filmidir. Filmin konusu; Şafak Vakti’nde Kobo’nun ihanetine uğrayarak, ırkından büyük kayıplar veren Sezar, insanlığın onları affetmeyeceğini bilerek savaşa hazırlanıyordu. 3 yıl sonra gelen devam filmi Maymunlar Cehennemi: Savaş, bizi bir önceki filmi bıraktığımız yerden alıyor ve savaşın ortasına götürüyor. Sezar her ne kadar savaşmak istemeyip, barışı seçse de, insanlık adına savaşan Albay, acımasızlığı ile nam salıyor ve maymunların kökünü kazımak için her türlü yolu deniyor.

2.Ayı Kardeşler 3: Sirkte Curcuna

Film, Çin yapımı bir animasyondur. Yönetmenliğini de Ding Liang üstlenmiştir. Konusu ise; Evinden koparılıp bir sirke hapsedilen Briar, goril Hugo’nun yardımıyla buraya çabucak uyum sağlar. Bramble ve Oduncu Vik, sirki yeniden eğlencenin merkezi popüler bir yer haline getiren Briar’ı bin bir güçlükten sonra bulurlar.

3.Durak

Bir Türk yapımı olan Durak filminin yönetmenliğini Serdar Gözelekli üstlenmiştir. Konusu ise; bir gazeteci olan Tahir’i, öğretmen Feride’yi ve Nizam’ı bir araya getiren şey, gizli bir tarikattan aldıkları özel bir davetiyedir. Üzerinde bir kartal amblemi olan bu zarflarda yazılı adresin dışında, sadece kendilerinin bildiğini sandıkları sırlarına dair ipuçları barındıran bir de fotoğraf vardır. Tahir, Feride ve Nizam, zarftaki adrese gittiklerinde bütün hayatlarının bu tarikat tarafından bilindiğini ve hayatları boyunca uzaktan bir takip, destek, yönlendirme ve kontrol altında yaşadıklarını öğrenirler. Yüzleştikleri bu gizli yapı onlardan hayatlarındaki bu gizli sırların ağırlığı altında yaşamalarındansa yapılan daveti kabul ederek yeni bir hayata başlamalarını ister.

4.İstisna

Film, Alman ve Amerikan yapımıdır. Yönetmenliğini de David Leveaux üstlenmiştir. Konusuna gelirsek; sürgünde olan Alman Kralı Kaiser Wilhelm II ve onu soruşturmaya giden Alman askeri Stefan Brandt birbirinin hayatlarını değiştireceklerinden habersiz iki adamdır. Kral Hollanda’da gözlerden uzak bir malikanede yaşıyordur ve Almanya Hollanda’ya egemen olurken, yetkililer Hollandalı casusların kralı izlediği kaygısını taşımaktadır. Brandt, Kral Kaiser’in hayatına girip ipucu ararken kendini onun hizmetçilerinden ve sonradan gizli bir yahudi olduğunu öğrendiği Mieke ile beklenmedik ve tutkulu bir şekilde bir aşkın içinde bulur.

5.Korku Tüneli

Bir Amerikan yapımı olan film, korku türündedir. Konusu ise şöyle; dört kadın yönetmen Karyn Kusama, Annie Clark, Roxanne Benjamin, Jovanka Vuckovic tarafından çekilen dört kısa filmi içeriyor. Film, kocasının ölü bulunmasının hemen ardından, oğluna eğlenceli bir doğum günü partisi hazırlayan annenin konu edildiği “The Birthday Party”; genç oğlu hakkındaki şüpheleri, dehşet verici şekilde doğru çıkan bir annenin hikayesinin anlatıldığı “Her Only Living Son”, Jack Ketchum’un bir hikayesinden uyarlanan, genç bir çocuğun metroda bir karşılaşma sonucunda yaşadığı olaylar anlatılmaktadır.

6.Planetarium

Fransa yapımı bir film olan Planetarium, hayaletlerle iletişime geçebildiklerine inanan iki kız kardeşin hikayesi anlatılır. 1930’lu yılların sonunda Paris’te, bir etkinlik sırasında Laura ve Kate’in yolları, öngörülü bir Fransız yapımcı olan Andre Korben ile kesişir. Fransa’daki en büyük sinema stüdyosu sahibi ve şirketinde en son Amerikan tekniklerini kullan Korben, iki kız kardeşi özel bir şenliğe davet eder.

7.Fırıldak Kedi Findus

Filmin yönetmenliğini Ali Samadi Ahadi üstlenmiştir. Alman yapımıdır. Konusu ise şöyle; yaşlı bir çift olan Petterson; hayvanları beslemek, eviyle ilgilenmek ve ufak tefek icatlar yapmak dışında hiçbir şey yapmaz. Rutin bir şekilde ilerleyen Petterson’un hayatı konuşkan komşusu Bayan Andersson’un, evsiz yavru kedi Findus’u bulmasıyla hızla değişir. Çünkü Findus konuşabiliyordur. Findus’un yalnız yaşayan çiftçinin yanında kalmaya başlaması ile harika bir arkadaşlığın temelleri atılır ve birlikte çılgınca şeyler yapmaya başlarlar.

8.Çırak

Boo Junfeng’in yönetmenliğini yapmış olduğu film, Singapur ve Alman filmidir. Filmin konusu ise; Aiman, 28 yaşında Malezyalı bir deniz subayıdır. Kısa bir süre önce bölgenin en büyük hapishanesine transfer olmuştur ve kız kardeşi Suhaila ile yaşamaktadır. Bu yeni iş yerinde Aiman, çavuş olarak görev yapan 65 yaşındaki Rahim’le yakından ilgilenmeye başlar. Kısa süre sonra karizmatik Rahim’in hapishanede uzun süredir görevde olan bir cellat olduğu anlaşılır.

9.Geçmiş

Çağdaş Çağrı’nın yönetmenliğini yapmış olduğu Türk yapımı film, dram türündedir. Konusu ise şöyle; Yusuf, ellili yaşlarında, dünya çapında tanınan idealist bir fotoğrafçıdır. Meslek hayatının ilk senelerinde Mardin-Nusaybin’de çektiği bir kadının fotoğrafı, hayatı boyunca karşısına çıkmaktadır ve hayatında olup bitenlere, hayatına giren tüm kadınlara rağmen bu kadının bakışlarının masumiyeti asla değişmemiştir.

Bu Hafta Vizyona Girecek Olan Filmler – 28 Temmuz

Her hafta olduğu gibi sizlere yine bu hafta da vizyona girecek filmler konusunda yardımcı olacağız. Ağustos ayına yaklaştığımız ve havaların oldukça ısındığı bu aylarda, kendimizi serin sinema salonlarına atabiliriz.

Bu hafta vizyona oldukça güzel filmler girmektedir. Vizyona giren tam 6 adet film bulunmaktadır. Lafı fazla uzatmadan dilerseniz, filmlere ve konularına geçelim.

1. Churchill

Filmin yönetmenliğini Jonathan Teplitzky üstlenmiştir. İngiliz ve Amerikan yapımı olan film dram türündedir. Filmin konusu ise şöyle;  Winston Churchill, 1944 yılının Haziran’ında bir milyon askere yakın müttefik kuvvetin gizlice İngiltere’nin güney kıyısında toplandığını öğrenir. Avrupa’yı istila etmeye ve Nazilerin sonunu getirmeye kararlıdırlar.

Önlerinde duran tek şey ise Churchill’dir. Churchill, 1915 yılında Gelibolu sahillerinde vermiş olduğu yanlış kararın sonuçlarının tekrarlanmasından korkmaktadır. Yıllarca süren çatışmalarla tükenen, kuşku ve depresyondan dolayı rahatsız olan Churchill, ülkesinin Blitz’e direnmesine yardımcı olan bir kahramandır.

2.Çılgın Kolej

Bu haftanın ilk Türk yapımı olan filmin yönetmenliğini Ahmet Kapucu üstlenmiştir. Başrollerini ise, Alper Rende, Serkan Kuru ve Mustafa Topaloğlu üstlenmiştir. Komedi türünde olan filmin konusu ise şöyle; özel bir kolejdeki öğrencilerin başarısızlığına çözüm olarak başarılı bir öğrenciyi koleje kabul ederler.

Anadolu’nun bağrından kopan ve burslu olarak koleje gelen Niyazi okuldaki diğer öğrencilerin dikkatini çeker. Öğrencilerin sürekli Niyazi ile dalga geçmeleri onun okulu bırakmasına neden olur. Kadınlar üzerine kitap çıkaran ünlü yazar Serdar ile karşılaşan Niyaz, çapkınlık ve kızların kontrolün sanatını öğrenir. Bundan sonra da kendilerini maceraların içerisinde bulurlar.

3.Cin Ayet-i Aşk

Filmin yönetmenliğini Ahmet Küçükkayalı üstlenmiştir. Başrollerini Funda Bostanlık, Emre Kıvılcım, Gülçin Tunçok üstlenmiştir. Filmin konusu ise şöyle;  mutlu bir evlilikleri olan Elif ve Selim çifti, hayallerini kurdukları köy evine doğru yola çıkarlar.

Güzel hayallerle çıktıkları yolculuk, köy yolunda yaşanan trafik kazası sonrası kabusa döner. Kaza sonrasında zor kararlar alan Selim tüm hayatını değiştirir. Hikaye köye yolu düşen Zeynep ile bambaşka bir hal alır.

4.Davud ve Calut: İnanç Savaşı

Filmin yönetmenliğini Wallace Brothers üstlenmiştir. Film Amerikan yapımı ve aksiyon türündedir.

Konusu ise şöyle; iki büyük ve antik imparatorluk karşı karşıya geldiğinde; sıradan bir çoban olan David muhteşem bir savaşçıya dönüşür ve korkutucu devi karşısına alır. Tarihin en efsanevi savaşlarından birinin, cesaretin kanlı hikayesinin ve kaderin anlatıldığı filmdir.

5.Düzensiz Düzenbazlar

Bu haftanın ikinci Türk yapımı olan filmin yönetmenliğini İbrahim Vurmaz üstlenmiştir. Başrolleri ise Ömer Gecü, Metin Keçeci ve İbrahim Vurmaz paylaşmıştır. Komedi türünde olan filmin konusu ise şöyle; girişimci ama bir o kadar da düzenbaz bir halk adamı olan Mümtaz, hayatı boyunca en kestirme yoldan köşeyi dönme peşinde koşmuş fakat her seferinde hayal kırıklığına uğramıştır.

Mümtaz’ın can dostu ve yardımcısı Ziya ise, Mümtaz’ın dediğinden çıkmayan saf ve temiz kişilikli bir delikanlıdır. İki kafadar bir gün her zaman yaptıkları gibi istedikleri hayata kavuşmanın yolunu ararlar.

6.Orman Çetesi

Yönetmenliğini David Alaux’un üstlendiği film Fransız yapımıdır. Komedi ve animasyon türünde olan filmin konusu ise şöyle; Maurice tam bir penguendir ama içinde bir kaplan yatmaktadır. Bir kaplan tarafından yetiştirilen bu Maurice, penguenden çok Kung Fu ustası haline gelmiştir.

Ormanda yaşayan arkadaşları olan Maurice, kendisinden önce annesinin yaptığı gibi emir vermeye ve adalete hükmetmeyi düşünmektedir. Fakat Koala Igor, çok şeytan olmayan babun bebekleriyle birlikte ormanı yok etmeyi planlamaktadır.

Bu Hafta Vizyona Girecek Olan Filmler – 4 Ağustos

Bir Cuma gününde daha sizler ile vizyona girecek filmler köşemizden merhabalar. Bu hafta gayet güzel filmler bulunuyor. Adeta bir aksiyon haftası diyebiliriz. BU hafta vizyona tam 9 adet film girmektedir. Dilerseniz hemen filmlere ve konularına geçelim.

1. Anne

Yönetmenliğini Luis Prieto’nun üstlendiği film bir Amerikan yapımıdır. Başrollerini ise Halle Berry, Dana Gourrier ve Christopher Berry paylaşmıştır. Filmin konusu ise şöyle; annesiyle parka yaptığı yolculuk için çok heyecanlı olan Frankie, parkta oynamaya başlar.

Sık sık annesiyle iletişim kuran çocuk bir anda ortadan kaybolunca, annesi için gerilimli dakikalar başlayacaktır. Telaşlı anne oğlunu bulmak için her şeyi yapmaya kararlıdır.

2.B Planı

Bir Alman yapımı olan ve aynı zamanda Türklerin oynadığı film, komedi ve dövüş türündedir. Yönetmenliğini Ufuk Genç ve Michael Popescu üstlenmiştir.

Filmin konusu şöyle; dövüş sanatlarında ustalaşmış üç kafadar, arkadaşlarını acımasız bir gangsterin pençesinden kurtarmaya çalışırlar. Bunun için amansız bir hazine avına çıkan grup kendilerini, Berlin yeraltı dünyasının liderini tahtından edecek karmaşık bir komplonun içinde bulur.

3.Balerin ve Afacan Mucit

Fransa yapımı ve bir animasyon türünde olan filmin yönetmenliğini Eric Summer ve Eric Warin üstlenmiştir. Bu animasyon filminin konusu ise şöyle; yetim olan Felicie Milliner sakin bir köyde yaşamakta olan küçük bir kızdır.

Ancak Felicie’nin büyük bir hayali vardır, o da bir balerin olabilmektir. Bunun yolunun köyde kalmaktan geçmediğini bilen küçük kız kırsal Brittany’i terk ederek Paris’e kaçar. Burada bir yanlışlık sonucu farklı biriyle karıştırılır. Ancak bu yanlışlık ona hayallerinin yolunu açacaktır.

4.Bırak Kendini

İtalyan yapımı olan film dram türündedir. Yönetmenliğini ise Francesco Amato üstlenmiştir. Konusu ise şöyle; tutucu bir psikolog olan Elia, ayrıldığı fakat hala sevdiği eski karısı Giovanna ile aynı binada yaşamaktadır. Yaşadığı ufak bir kaza sonucunda doktor, Elia’ya kilo vermesi için egzersiz yapması gerektiğini söyler. Elia, gittiği spor salonunda tanıştığı spor eğitmeni Claudia’dan yardım ister. Ancak fazlasıyla sportif ve sağlıklı olan Claudia’nın oynadığı oyunlar, onları içinden çıkılmaz bir olaylar zincirine sürükleyecektir.

5.Cumali Ceber: Allah Seni Alsın

Yönetmenliğini Gökhan Gök’ün üstlendiği Türk yapımın başrol oyuncuları Halil Söyletmez, Serkan Şengül ve Ferhat Göçer oluşturmaktadır. Filmin konusu ise; emekliliğine bir gün kala patronunu dövünce işten atılan Cumali, aynı zamanda çocuklarının kumar borcu olduğunu öğrenir.

Cumali çocuklarına sinirlenip onları okuldan almaya karar vermişken şans kapısını çalar ve ailece kendilerini güzel bir otelde tatil yaparken bulurlar. Tatilde müşterilerden birine aşık olan Cumali oteli cümbüş alanına çevirir. Tam da bu sırada otel ciddi bir denetimden geçmektedir.

6.Denizde Dehşet

İngiliz yapımı ve bir korku türünde olan filmin yönetmenliğini Johannes Roberts üstlenmiştir. Filmin konusu ise şöyle; genç kız kardeşler Kate ve Lisa, güneş, eğlence ve macera dolu bir tatil yapmak için Meksika’ya giderler. Macerasever Kate, kız kardeşine köpek balıklı sularda dalış yapmayı önerir.

Fakat Lisa, Kate kadar hevesli değildir. Kate’in ısrarına dayanamayan Lisa teklifi kabul eder ve dalış yapmaya giderler. Koruyucu kafesle güvenli bir şekilde suyun altına inen kardeşler oldukça heyecanlanır çünkü kafesin etrafını görkemli köpek balıkları sarmıştır. Fakat bir süre sonra heyecan yerini korkuya bırakır.

Koruyucu kafes, bağlı olduğu tekneden kopar ve suyun derinliklerine doğru inmeye başlar. Ancak oksijenleri tükenmekte olan kız arkadaşlar, suyun yüzüne çıkmak için çözümler arayacaklar.

7.İki

Türk yapımı olan filmin yönetmenliğini Fatih Gürler ve Ramazan Özer üstlenmiştir. Film, korku ve gerilim türündedir. Konusu ise şöyledir: bahçeli, iki katlı ve şehir dışındaki evlerinde yaşayan anne Meltem ve küçük kızı Beril mutlu bir hayat sürmektedir.

Onları tedirgin eden tek şey olur olmaz zamanlarda ortaya çıkan evin emektar bekçisidir. Gizemli bekçi Meltem’de huzursuzluk yaratırken, bu huzursuzluğa bir de anne kızın görmeye başladığı ortak kabuslar eklenir.

Bahçedeki gizemli mezar taşı da bunların üzerine tuz biber olur. Kendini savunmasız hisseden aile, eve geldikleri ilk günleri düşünmektedir. Bunun yanında korktuklarının, başlarına geldiğini anlamaları da işleri daha gizemli hale getirecektir.

8.İsmail’in Hayaletleri

Fransız yapımı olan film, dram ve gerilim türündedir. Yönetmenliğini Arnaud Desplechin üstlenmiştir. Filmin konusuna geçecek olursak; hayatına yeni girmiş olan Sylvia ile şehirden uzak, sakin bir hayat yaşayan İsmail, yeni filminin hazırlıklarıyla meşguldur. Düzenli ve sakin olan yaşamında bir süre sonra sorunlar oluşmaya başlar.

Yazılarında tıkanmaya başlayan İsmail’in hayatı, 20 yıl öncesinde bıraktığı bir hayaletin tekrar ortaya çıkmasıyla alt üst olur. Yıllar önce habersizce çekip giden karısı Carlotta, geri dönmüştür. İsmail iki kadının arasında gelgitler yaşarken, filmi de tamamlamanın yollarını aramaya başlayacaktır.

9.Kara Kule

Bir Amerikan yapımı olan film, macera türünde fantastik bir filmdir. Yönetmenliğini Nikolaj Arcel üstlenmiştir. Film, Stephen King’in romanından sinemaya uyarlanmıştır. Filmin konusu ise;

Roland Deschain, bütün evreni bir arada tutan Kara Kule’nin yok olmasını engellemek için, Siyah Giyen Adam olarak bilinen Walter O’dim’e karşı sürdürdüğü, sonsuz bir savaş içinde esir kalmıştır. Dünyanın kaderinin pamuk ipliğine bağlı olduğu, iyi ve kötünün ters düştüğü bu son savaşta Roland, kaleyi Siyah Giyen Adam’dan koruyacak tek kişidir.

Bu Hafta Vizyona Girecek Filmler – 11 Ağustos 2017

Her hafta olduğu gibi bu hafta da sizlere vizyona girecek olan filmler köşemizden bilgiler vereceğiz. Sıcak olan bu günlerde soğuk klimalı salonlarda film izlemek hiç fena olmuyor. Bu hafta adeta film dolu bir hafta olacak. Şöyle ki tam tamına 11 adet film vizyona girmektedir. Dilerseniz her zaman olduğu gibi, sizlere filmlerin yönetmenleri, oyuncuları ve konuları ile ilgili bilgi vermeye geçelim.

1.Amigos Meksika Hazinesi

Bu haftanın ilk filmi Türk yapım olan ve yönetmenliğini Çağatay Özkan’ın yaptığı film bulunuyor. Komedi türünde olan bu filmin konusu ise şöyle; Maya Tomartos hazinesini bulmak üzere Ege’nin ufak bir sahil kasabasına gelen Maria’nın yolu, Zigsonya köyünden gelen Mahmut ile çakışacaktır. Ama hazinenin peşinde olan birisi daha vardır. Hazinenin yerini gösteren 3 tabletten haberdar olan Kaptan Cevdet, hem Mafya Babası Hamza’nın altınlarının hemde kayıp tabletlerin peşinden hem kendisini hem de peşinden gelenleri Meksika’dan El Salvador’a sürecek bir maceranın içine çekecektir.

2.Bas Gaza

Film bir Fransız yapımıdır. Yönetmenliğini ise Antonio Negret üstlenmiştir. Filmin konusu ise şöyle; iki soyguncu kardeşin Fransa’nın güneyine yeni fırsatlar için arabayla yolculuk yapmasına ve orada bir suç şebekesinin patronuyla tanışmasına odaklanıyor. Andrew ve Garrett Foster üvey kardeş olan iki araba hırsızıdır. İşlerinde o kadar iyilerdir ki artık uluslararası ün yapmışlardır. Ancak günün birinde yanlış kişiden bir klasik araba çalarlar. Bunun sonucu olarak bedel ödemeleri gerekecektir. Yaptıkları hırsızlığa karşılık istenen şey ise çok özel bir arabadır.

3.Bilim Kurgu Bölüm 1: Son Savaşçı

Yönetmenliğini Shane Abbess’in yaptığı film bilim kurgu ve aksiyon türündedir. Bir Avusturya yapımı olan filmin konusu ise şöyle; tüm dünyanın yönetimini ele geçirmiş olan Exor adlı dev şirket gezegenler arası bir koloniyi yönetmektedir.

Biyogenetik deneylerle yarattığı mutasyon geçirmiş dev yaratıkları, artan insan popülasyonunu engellemek ve isyanları bastırmak için asker olarak kullanan şirketin pilotu Kane Sommerville ise geçmişte yaptığı hatalardan dolayı sürgüne gönderilmiştir. Ancak küresel kriz nedeniyle Exor’un bazı gezegenlerde nüfusu yok etmeyi planladığını öğrenir ve gezegenin başkentinde yaşayan 11 yaşındaki kızını kurtarmak için harekete geçer.

4.Çılgın Banka Soygunu

Yönetmenliğini Wolfgang Petersen üstlenmiştir. Film, Alman yapımı bir komedi ve polisiye filmidir. Filmin konusu ise şöyle;

Bir boksör olan Chris, eski aktör Peter  ve uçuk reklam uzmanı  hayalleri ve gelecekleri için yıllardır para biriktirmektedir. Ne yazık ki birikimlerini emanet ettikleri bankanın müdürü Schumacher takıntılı yatırım danışmanı Tobias’dan kurtulmak için yatırım hesaplarını bilerek sıfıra indirir. Birden dört adam da beş parasız kalır. Böylece dört adam paralarını geri alabilmek için çılgınca bir plan yaparlar.

5.Her Şey

Yönetmenliğini Stella Meghie’nin yaptığı film, Amerikan yapımı bir dram filmidir. Filmin konusu ise şöyle; Madeline Whittier’in  kapalı ve sürekli filtrelenmiş havalı alanlarda olmasını gerektiren nadir görülen bir hastalığı vardır.

Tüm hayatı kitapları, annesi ve hemşiresi Carla’dan ibarettir. Bir gün yan evlerine bir taşıma kamyonu gelir. Orada Olly’yi görür. Olly, Bright Maddy’nin yeni komşusudur. Emailler aracılığıyla birbirlerini tanırlar ve tanıdıkça da aşık olurlar. Olly sayesinde aslında yaşamadığını fark eden Maddy için maceralı yeni bir hayata başlamaktadır.

6.Hizmetçi

Bir Güney Kore filmi olan yapım, dram türündedir. Yönetmenliğini ise, Park Chan Wook üstlenmiştir. Filmin konusu ise şöyle; 1930’larda geçen hikayede kendisini Kont olarak tanıtan bir dolandırıcı, gizemli ve saf görünen Japon varis Leydi Hideko’nun zenginliğini ele geçirmek için onu kendisine aşık etmeyi planlar. Sook-hee’yi ise ona yardım etmesi için Leydi’ye hizmetçi olarak kiralar. Ancak bu hizmetçinin her şeyden habersiz hanımefendisine delicesine aşık olması işleri karıştıracaktır.

7.Manifesto

Filmin yönetmenliğini Julian Rosefeldt üstlenmiştir. Bir Alman yapımı olan film, dram türündedir. Konusu ise şu şekilde; 2 Oscar’lı yıldız Cate Blanchett’in 13 farklı karakteri canlandırdığı filmde; 21. yüzyılda sanat tarihine yön vermiş olan Pop Art, Fütürizm, Dadaizm, Dogma 95, Pop Art, Minimalizm gibi tüm dünyada kabul görmüş manifestolara yer veriliyor.

Bir haber spikerinden bir fabrika işçisine, bir borsacıdan bir öğretmene, evsiz bir adamdan bir kuklacıya kadar uzanan birbirinden farklı karakterlerin çarpıcı monologları üzerine ilerlemektedir.

8.Mezarcı

Yönetmenliğini Talip Karamahmutoğlu’nun yapmış olduğu film, bir Türk yapımıdır. Başrollerini Emre Altuğ, Nilay Erdönmez ve Turan Özdemir’in paylaştığı yapım, dram türündedir. Filmin konusuna gelecek olursak; Ejder yeni bir hayat kurmak için işçi olarak gittiği Almanya’da mezarcılık üzerine uzmanlaşmıştır. Hayatını bu meslek üzerinden kazanmaktadır.

Ancak Ejder’in Almanya’daki düzeni babasının vefatıyla sarsılır. Memleketi olan Dalaman Şerefler Köyü’ne dönen Ejder, köyündeki yerli ve yabancıların oluşturduğu milyon dolarlık yaşam alanlarıyla karşılaşınca mezarcılık konusundaki birikimlerini para kazanmak için kullanmaya karar verir. Ejder, “Aslan yattığı yerden bellidir” felsefesiyle vefat eden zenginlere köy mezarlığı yerine ölümsüzlüğü simgeleyen zeytin ağaçları altında bir istirahat yeri sunma yoluna baş koyar. “Yatay mezarcılık, öldükten sonra bile yanınızda olacak” sloganı ile kişiye özel mezarlar tasarlamaya başlayan Ejder’in işleri yolunda gitmeye başlarken, kasabaya sonradan yerleşen Bektaş’ın travmatik hikayesi Ejder’i derinden etkileyecektir.

9.Model

Yönetmenliğini Mads Matthiesen’in üstlendiği film, dram türünde ve Danimarka yapımıdır. Konusu ise şu şekildedir:

Emma, mankenlik kariyeri yeni başlayan genç ve güzel bir kızdır. Uluslararası ünlü bir model olmanın hayaline yaklaşmak için Danimarka’daki gündelik hayatını geride bırakıp Paris’e taşınır. Bir fotoğraf çekiminde tanıştığı fotoğrafçı  Shane White’a aşık olacaktır. Shane de Emma’ya aşık olur fakat bu ilişki Emma için tehlikeli bir takıntıya dönüşmek üzeredir ve kariyerini tehdit etmektedir.

10.Organik Aşk Hikayeleri

Filmin yönetmenliğini Alpgiray M. Uğurlu üstlenmiştir. Başrollerini ise; Özge Gürel, Gökhan Alkan ve Furkan Kızılay paylaşmaktadır. Dram türünde olan Türk yapımın konusu ise şöyle; aşkı görücü usulu arayan 8 çiftin birbirinden bağımsız 8 ayrı hikayesinin anlatılmaktadır.

11.Sevimli Emojiler

Filmin yönetmenliğini Alexander Romanetz üstlenmiştir. Aksiyon ve macera türünde olan film, Rus yapımıdır. Filmin konusu ise şöyle; internetin emojiler dolu, perde arkası sahnelerini anlatıyor.

Emojiler, e-postalarda ve mobil mesajlaşmada düzenli olarak kullandığımız sayısız ifadeler. İronik olarak bu kısaltılmış ifadelerin, Web’in nasıl çalıştığı hakkında fikri bile yok. Gizemli bir dijital kötü adam, @ simgesini çaldığında tüm elektronik yazışmaları durdurur. Emojiler, sistemi onarmak için korkutucu ve tehlikeli bir maceraya girişirler. Tabi keşke sistemin ne olduğunu bilselerdi. İnternet; tüm sırlarını emojilere açarken, hem emojilere hem de onları izleyen çocuklara heyecanlı anlar yaşatacak.

Bu Hafta Vizyona Girecek Filmler – 18 Ağustos 2017

Her hafta olduğu gibi bu hafta da vizyona girecek filmler köşemizde birlikteyiz. Artık Ağustos ayının da ortalarına geldiğimiz bugünlerde, hafta sonları biraz olsun stresten arınabilmek adına kendimizi sinema salonlarına atıyoruz. Bu hafta vizyona tam 9 adet film giriyor. Konuyu fazla uzatmadan filmlere ve konularına geçmek isterim. Bu hafta korku, aksiyon, biyografi ve animasyon olarak neredeyse tüm türler mevcut. Hemen ilk filmden anlatmaya başlayalım.

1.Açık Deniz: Kafes Dalışı

Filmin yönetmenliğini Gerald Rascionato üstlenmiştir. Bu tip filmleri artık sık görmeye başladık. Geçen hafta denizde dehşet ismi ile vizyona girmiş olan filmin aynısı. Tek farkı, orada iki kız arkadaştı. Bu filmde de 3 erkek arkadaşı konu alıyor. Avustralya yapımı olan filmin konusu; 3 maceracı arkadaşı konu almaktadır. Amaçları bir gösteri şovu yapabilmektir.

Bu sebeple akıllarına beyaz köpek balıkları ile birlikte dalma fikri gelecektir. Aralarında karar verdikten sonra hepsi birlikte kafes ile dalış yaparlar. Dalıştan kısa bir süre sonra, beyaz köpek balıklarının olduğu bir okyanusta baş başa kalacaklardır. Çekmek istedikleri video ise; onların ölüm kalım savaşını anlatmış gibi olacaktır.

2.Annabelle: Kötülüğün Doğuşu

Filmin yönetmenliğini David F. Sandberg üstlenmiştir. Korku türünde olan film; serinin ikinci filmidir. Ve Amerikan yapımıdır. Bir oyuncak bebek yapımı ile ilgilenen adam ve eşinin yaşamış olduğu trajediyi konu almaktadır. Aile, mutluluk içinde yaşarken, bir gün küçük kızlarını kaybedecektir. Aradan yıllar geçmesine rağmen, çift kızlarının acısını unutamayacaktır. Bunun üzerine kapanan bir yetimhaneden bir grup kızı ve rahibesini misafir olarak ağırlamaya karar vereceklerdir. Ancak grubun içerisindeki kızlardan bazıları, oyuncakçı adamın yaptığı Annabelle’nin adeta hedefi olacaktır.

3.Avcı’nın İntikamı

Filmin yönetmenliğini Jonathan Mostow üstlenmiştir. Aksiyon ve gerilim türünde olan film, Amerikan yapımıdır. Konusu ise şöyle; Lucas üst düzey bir kiralık katildir. Son aldığı işte ise; tüm ailesini kaybetmiş birini öldürmesi gerekmektedir. Ancak Lucas; kendi tercihi doğrultusunda çocuğu değil de ailesini öldürenlerin peşine düşmeye karar verecektir. Bundan sonrasında ikisinin de hayatı tehlikeye girecektir. Çocuğun tek kurtuluş yolu, ailesini öldürenleri adaletin karşısına çıkarmak olacaktır.

4.B Planı

Filmin yönetmenliğini Ufuk Genç ve Michael Popescu üstlenmiştir. Film, Alman yapımı bir aksiyon filmidir. Konusu ise şöyle; 3 samimi arkadaş dövüş sanatlarına oldukça hakimdir. Arkadaşlarını bir gangsterin elinden kurtarmaya çalışacaklardır. Bunu yapmak için de bir hazine avına çıkacaklardır. Ancak kendilerini Berlin yeraltı lideri ile karşı karşıya bulacaklar.

5.Belalı Tanık

Filmin yönetmenliğini Patrick Hughes üstlenmiştir. Komedi türündeki film, Amerikan yapımıdır. Filmin konusu da şöyle; Michael, dünyanın en başarılı güvenlik görevlisidir. Ancak bu sefer emanet edilen kişiyi koruması bir hayli zor olacaktır. Şimdi koruması gereken kişi, Adalet Divanı’nda yargılanacak olan bir tetikçidir. İkili her şeyi bir kenara bırakarak, mahkemeye sağ salim yetişebilmek için birlikte çalışacaklardır.

6.Dangal

Yönetmenliğini Nitesh Tawari’nin üstlendiği film, dram türünde ve bir Hint yapımıdır. Film aslında bir biyografi yapımdır. Mahavir’in hikayesini anlatmaktadır. Kendisi adeta bir güreş tutkunudur. Bu sebeple iki kızına da güreş öğretmeye karar verecektir. Kız çocukları büyüdüklerinde ise, isim yapmış güreşçiler haline geleceklerdir. Katıldıkları yarışmada biri altın biri de gümüş madalyanın sahibi olacaktır. Bu serüvende, toplumun baskısını da bir yandan idare etmeye çalışacaklardır.

7.Doraemon: Buz Devri Macerası

Filmin yönetmenliğini Atsushi Takahashi üstlenmiştir. Film, animasyon türünde ve bir Japon yapımıdır. Konusu ise şöyle; bir grup arkadaş, yazın serinlemek için dev bir buzulun üzerinde bir eğlence parkı kurmaya karar vereceklerdir. Burada kurdukları parkta eğlenirken, gizemli bir yüzük bulacaklardır. Bu yüzük 100 yıl öncesine aittir. Yani henüz insanların ayak basmadığı bir zamana. Hep birlikte yüzüğün sahibini bulmak adına Antartika’ya gideceklerdir. Burada da buzulun altında kalmış olan dev bir şehirden haberdar olurlar. Ve bütün dünyayı sular altında bırakacak olan bir tehlike ile karşı karşıya kalacaklardır.

8.Semur

Filmin yönetmenliğini Gökhan Aksu yapmıştır. Korku türündeki film, bir Türk yapımıdır. Konusu ise şöyle; Hasan ölüm döşeğinde olan iki kız babasıdır. Ölürkenki vasiyeti ise kızlarının birbirlerine destek olmasıdır. Ancak kardeşler arasındaki sorun başkadır. Birbirlerini kıskanmaktadırlar. O kadar ki; kardeşine kıskançlık büyüsü yaptırır. Bu adeta bir kabus olacaktır. Ancak kısa bir süre sonra hoca tarafından giderilecektir.

Aradan yıllar geçer ve büyük kardeşi evlenir. Ve eşi ile gayet mutludur. Annesinden, teyzesinin ölüm haberini aldığı gün yıkılmıştır. Ancak annesinin cenazeye gelmesi isteğini reddetmiştir. Bunun üzerine annesinin büyük tepkisi ile karşı karşıya kalacaktır. Artık iki seçeneği kalmıştır. Ya annesinden kopacak ya da teyzesinin cenazesine gidecektir.

9.Son Portre

Filmin yönetmenliğini Stanley Tucci üstlenmiştir. Dram ve biyografi türünde olan film, İngiliz yapımıdır. Konusu ise şöyle; İsviçreli bir ressam Paris’e gittiğinde Amerikalı arkadaşı ile görüşür. Arkadaşının da değişik bir yüzü olduğundan, portresini çizmek isteyecektir. O da çizimin kısa bir süre süreceğini düşünerek, gururu da okşanarak teklifi kabul edecektir.

Ancak çizimin başlamasının üzerinden haftalar geçecektir. Ve portre hala bitmeyecektir. Lord ise; yaşamını ele geçirdiklerini fark edecektir. En son hali ile de harika bir başyapıtı gözleri ile görmüş olacaklardır.

Bu Hafta Vizyona Girecek Filmler – 25 Ağustos 2017

Malum, Ağustos ayının son haftasına girerken yine güzel filmler bizleri beklemektedir. Ancak bu hafta, diğer haftalara göre biraz daha az film bulunuyor. Yaz aylarının bu son günlerini de sinemasız geçirmeyelim. Bu hafta vizyona girecek olan tam 6 tane film bulunmaktadır. Dilerseniz filmlere, yönetmenlerine ve konularına geçelim. Bu hafta gençleri heyecanlandıracak 2 tane de animasyon filmi vizyona giriyor. Hemen anlatmaya başlayalım;

1.Çılgın Hırsız 3

Çılgın Hırsız serisinin devamı olan animasyon filminin yönetmenlik koltuğunda Pierre Coffin oturuyor. Amerikan yapımı olan filmin konusu şöyle; önceki filmden bildiğiniz kadarı ile Gru, tüm insanlığı tehditi altında bulunduran kötüyü ele geçirememiştir. Bunun sonucunda da Anti Kötüler Birliği’nden kovulmuştur.

Sonrasında ise gizemli biri belirecektir. Gru’ya uzun zaman önce kaybetmiş olduğu ikiz kardeşinin müjdesini verecektir. O ikiz kardeşinin izlerini takip edecektir. Ancak bu sırada eski süper kötülerden biri de kötü olmanın ne kadar da iyi bir duygu olduğunu keşif edecektir.

2.Sadakat Yolunda

Filmin yönetmenliğini Gabriela Cowperthwaite üstlenmiştir. Bir dram ve savaş konulu film olan Sadakat Yolunda, Amerikan yapımıdır. Filmin konusu ise şöyle ilerlemektedir;

Megan, hayat çıkmazında kaybolmuştur. Ve istediği tek şey asker olmaktır. Onun bu duygulardan kurtulup hayata tutunmasını sağlayan ise, girdiği eğitim sürecinde bulunan köpek Rex olacaktır. Rex ise bir savaş köpeğidir. Ve bomba ekibinde yer almaktadır. İkisi savaş ortamında, ne kadar zorlasalar da çok başarılı bir ekip olurlar.

Ve bütün askerleri kurtarmayı başarırlar. Ayrıca yakın zaman içerisinde de iyi arkadaş olurlar. En sonunda da Megan, köpeği Rex için hayat dolu bir savaş verecektir.

3.Şansımı Seveyim

Ender Mıhlar’ın yönetmenlik koltuğunda oturduğu film, bir Türk yapımıdır. Komedi türündeki filmin konusu ise; Sebahattin, çevresinde çok şanssız biri olarak bilinmektedir. Birçok talihsiz olay yaşayacak ve sonrasında yaşadığı eski mahalleye geri dönecektir. Ancak bütün mahalle yeniden başlarına bir sürü iş geleceğini düşünür ve endişe duymaya başlarlar.

Sebahattin ise mahallede Yaprak ile tanışacaktır. Bundan sonra da şansının tamamen döndüğüne inanacaktır. Ancak yine hiçbir şey kolay olmayacaktır. Çünkü Yaprak, yıllar önce ahını almış olduğu bir adamın kardeşidir. Bu sebeple kabullenmek için ona bir şart sunacaktır. Kendisini abisine affettirmesini isteyecektir. Sebahattin de en yakın arkadaşı olan İzzet ile planlar yapmaya başlayacaktır.

4.Şanslı Logan

Yönetmenlik koltuğunda Steven Soderbergh oturmaktadır. Hem komedi hem polisiye türünde olan film Amerikan yapımıdır. Filmin konusu ise şöyle; Logan kardeşleri ile birlikte soygun yapmak için harika bir plan yapar. Logan paranın yeraltı sistemine dahil olabilmesi için yıkım uzmanı bir arkadaşı işe alacaktır.

Ekip yapılacak olan devasa Coca Cola 600 yarışını hedef almaktadır. Amaçları ise NASCAR yarışı sırasında soygun yapmaktır. Logan, kardeşleri ile birlikte planlarına devam ederken; bir FBI ajanı işi soruşturacak ve bu da son engelleri olarak karşısına çıkacaktır.

5.Senin Adın

Japon yapımı bir dram filmi olan Senin Adın; yönetmenliğini Makoto Shinkai üstlenmiştir. Filmin konusu ise şu şekilde; Mitsuha, hayatından pek te memnun olmayan biridir. Ve dağlarla çevrili bir yerde yaşamaktadır. Babası ise bir validir. Ve sürekli seçim kampanyaları ile uğraşmaktadır. Yaşadıkları evde kendisi, büyük annesi ve kardeşinden başka kimse yoktur.

Ancak artık bu vadide yaşamaktan sıkılmış olan Mitsuha, Tokyo’da yaşamak istemektedir. Kendisi ile aynı yaşta olan Taki de, Tokyo’da yaşamakta olan bir gençtir. Taki, günlerini çalışarak ve arkadaşları ile geçirmektedir. Bir gün rüyasında dağların etrafından olan bir kız görecek. Mitsuha da Tokyo’da yaşayan bir erkeği rüyasında görecektir. Ve bu iki arkadaş bir süre sonra birbirlerine bağlanacaklardır.

6.Terminatör 2: Mahşer Günü

Yönetmenliğini James Cameron’un üstlenmiş olduğu film Amerikan yapımıdır. Ve bir gerilim türünde filmdir. Terminatör serisini bilmeyen yoktur zaten. Synet robotları, Connor’ı öldüremeyerek görevlerinde başarısız olmuşlardır.

Bundan sonraki süreçte de T-1000 adında bir robot üreteceklerdir. Adı Terminatör olan bu robot, Connor’ı öldürmek için programlanmıştır. Diğer bir robot olan T-800 ise John’u korumak için programlanmıştır. Ve geçmişe gönderilecektir. Ancak soru çok basittir. Acaba bu iki robottan hangisi daha önce John’u bulacaktır?

Bu Hafta Vizyona Girecek Filmler – 1 Eylül

Yaz ayının bitip o muhteşem sonbaharın geldiği bu hafta tam olarak 7 adet film vizyona giriyor. Bu vesile ile de herkesin kurban bayramını kutlar, sevdiklerinizle güzel bayramlar geçirmenizi dileriz. Bayramın ilk günü pek mümkün olmasa da ikinci ya da üçüncü günler için sinemaya gidilebilir diye düşünüyoruz. Bu hafta yerli yapımlar da göze çarpıyor. Özellikle serinin devam filmlerinde Siccin 4 sevenleri ile buluşuyor. Dilerseniz, filmlere ve konularına hemen geçiş yapalım.

1.Annem Hakkında Her Şey

Film, İspanyol yapımı ve yönetmenliğini Pedro Almodovar üstlenmiştir. Film, dram türünde bir yapıttır. Filmin konusuna hemen geçelim;

Manuela adındaki bayan Madrid’te tek başına yaşamaktadır. Ancak oğlu 17 yaşında iken onun ölmesine şahit olur. O çocuğun en büyük hayali ise bir gün yazar olabilmek ve babasının kim olduğunu bulabilmekti. Bunları oğlunun günlüğünden okuyan Manuela, hemen babasını aramak için yola koyulur. Barcelona’ya yaptığı bu seyahat aşk ve keder dolu bir yolculuk olacaktır.

2.Bekar Bekir

Film haftanın ilk Türk yapımıdır. Yönetmenlik koltuğunda ise, Serdar Işık oturmaktadır. Komedi türünde olan bu filmin konusu şöyle; Bekir 32 yaşındadır. Ancak hala bekar ve annesi ile birlikte yaşamaktadır. İşin komik kısmı da elindeki Kız Tavlama Sanatı isimli kitaptır. Aradığı aşkı bulacağına inanmaktadır.

Ancak kendisinin saflığı, sakarlığı ve şanssızlığından dolayı o aşka hiç yaklaşamamıştır. Bekir’in zor durumuna mahalleli yetişmiş. Ve kendi aralarında bir çözüm üretmişlerdir. Bekir’in kendini iyi hissetmesi için aralarında para toplayarak onu lüks bir otele gönderirler. Otel içerisinde hayatının aşkını ararken, kendini başka maceraların içerisinde bulacaktır.

3.Deli Dumrul

Bu haftanın ikinci Türk yapımı olan filmin yönetmenlik koltuğunda Burak Aksak oturmaktadır. Komedi türündeki film, Deli Dumrul’un hikayesini anlatmaktadır. Konusu ise şöyle;

Dumrul, aşk ile yanıp kavrulan bir adamdır. Aşkından daha değerli bir şey yoktur. Onun uğruna da korsanlara kafa tutmaktadır. Peki sevdiği kız için bu kadar derde giren Dumrul, sevdiğine kavuşabilecek midir? Ya da deniz korsanlarına yenilecek mi?

4.İçerdeki Şeytan

Film, gerilim türünde ve bir Amerikan yapımıdır. Yönetmenlik koltuğunda ise Miguel Angel Vivas oturmaktadır. Konusu ise şöyle; Hamileliğinin üçüncü aşamasında olan bir kadının doğmamış çocuğu, takıntılı biri tarafından takip edilmektedir. Kadının bu saplantısı onu zor günler ile baş başa bırakacaktır.

5.İlk Kurşun

Bir Amerikan yapımı olan film, gerilim ve aksiyon türündedir. Yönetmenlik koltuğunda Steven C. Miller oturmaktadır. Filmin başrolünde ise Bruce Willis yer almaktadır.

Çok başarılı bir broker olan Will, oğlu ile bağlarını sıkılaştırmak için ailesini kendi büyüdüğü yere tatile götürür. Oğlu ile birlikte avlanmaya çıktığı sırada, bir banka soygunundan kaçan hırsızlara ve bir polisin ölümüne tanık olurlar. Oğlu da suçlular tarafından rehin alınacaktır. Bunun üzerine Will, hem soruşturma dosyasını engellemek zorunda kalacak hem de suçluların çaldığı parayı geri koymak zorunda kalacaktır.

 6.Siccin 4

Alper Mestçi’nin yönetmenlik koltuğunda oturduğu film, devam filmidir. Aynı zamanda bu haftanın üçüncü Türk yapımıdır. Korku türünde olan Siccin 4 filminin konusu ise şu şekilde;

Geçmişte çok zengin olan Yılmaz ailesi, şimdi aynı durumda değildir. Yaşadıkları maddi zorluklar sebebi ile babaannelerinin yanına taşınmaya karar verir. Ancak babaanne olan Saadet, bu evde yalnız değildir. Bahçesinde kocasının mezarı da bulunan eski ev; başka alemden olan sakinler tarafından sahiplenilmiştir. Ailenin bu eve gelişi de onlar tarafından hiç te hoş karşılanmayacaktır. Çünkü evde Saadet’ten başkasını istememektedirler.

7.Yedinci Hayat

Bir Amerikan yapımı olan bilim kurgu türündeki filmin yönetmenlik koltuğunda, Tommy Wirkola oturmaktadır. Bu aynı zamanda gerilim türündeki filmin konusu ise şöyle;

Dünya üzerindeki nüfus artışından dolayı yeni bir yasa getirilmiştir. Yasaya göre aileler sadece 1 tane çocuk sahibi olabileceklerdir. Ancak birbirine tıpa tıp benzeyen 7 kız kardeş, kendilerine kötülük yapmak isteyen Çocuk Tahsisi Bürosu ile adeta saklambaç oynamaktadırlar.

Her biri sanki aynı kişiymiş gibi davranmaktadırlar. Karen adındaki bir kadın olarak her gün farklı biri dışarı çıkmaktadır. Ancak bir gün kardeşlerden biri eve dönmeyecek ve bunun üzerine düzen yıkılacaktır.

Bu Hafta Vizyona Girecek Filmler – 8 Eylül 2017

Sizlere her hafta sunmuş olduğumuz bu hafta vizyona girecek filmler köşemizden merhabalar. Her hafta olduğu gibi bu hafta da birbirinden güzel filmler sinema salonlarında sizleri beklemektedir. Artık sıcak havaların, sonbahar devredildiği bu günlerde sinema keyfi yaşamak isterseniz, bu hafta sizin için tam 6 adet film vizyona giriyor. Dilerseniz lafı fazla uzatmadan filmler ve konularına girelim.

1.Barry Seal: Kaçakçı

Yönetmenlik koltuğunda Doug Liman’ın oturduğu filmin başrol oyuncusu Tom Cruise’dir. Amerikan yapımı olan film gerilim türündedir. Filmin konusu ise şöyle; Barry Seal 1980 yıllarında Pablo Excobar için uyuşturucu kaçakçılığına pilotluk yaparak yardım eden ve aynı zamanda CIA için çalışan biridir.

Barry Seal, Amerika tarihindeki en ciddi operasyonlardan birini yönetmektedir. Bunun yanında CIA için de silah kaçakçılığı görevini üstlenmiştir. Pilot olan Barry Seal’in hayatının uyarlanmış olduğu film sevenlerini beklemektedir.

2.Cenaze İşleri

Yönetmenliğini Korhan Uğur’un yapmış olduğu film Türk yapımı bir komedi filmidir. Konusuna gelecek olursak; Orhan belediyede çalışan ve cenaze işleri ile uğraşan, kimsesizler mezarlığından sorumlu olan biridir. Bunun yanında da Serpil adında bir sevgilisi vardır.

Sevgilisi Serpil ile evlenmek istemektedir. Ancak her zaman olduğu gibi maddi şartlardan dolayı evlenemez. Bir arkadaşı olan Rıfat ise, bir cesedi ortadan kaldırmak isteyecek ve para karşılığında Orhan’dan bu işi yapmasını isteyecektir. Orhan alacağı para ile kız arkadaşı ile evlenebilecektir. Bunu düşündükten sonra zor da olsa teklifini kabul edecektir. Ancak tam cesedi ortadan kaldırıp gömerken, kişinin ölmediği fark edilecek ve ortalık karışacaktır.

3.Ejder’in Doğuşu

Yönetmenliğini George Nolfi’nin yapmış olduğu film, Çin ve Amerikan ortak yapımı olan aksiyon türüdür. Film biraz daha eski tarihi anlatmaktadır. Konusu ise şöyledir:

Bruce Lee, rol almış olduğu filmler ve yetiştirdiği öğrenciler ile Amerika’da yayılmaya başlamıştır. Turnuvaların neredeyse tümünü kazanan ve kendini dünyanın en iyisi olarak kabul eden Bruce Lee; karşısında Amerika’ya henüz gelmiş olan dövüş sanatları ustası Wong Jack Man’den meydan okuma daveti alır. Öğrencilerinden birisi de iki dövüş ustası arasında ara bulucu olur ve her iki dövüşçü ile dost olur.

Ancak tam bu sırada ara bulucunun kız arkadaşını mafya ele geçirir. Bunun üzerine iki dövüş ustası, arkadaşını kurtarmak adına güçlerini birleştirirler.

4.Emoji Filmi

Amerikan yapımı olan bu animasyon türündeki filmin yönetmenlik koltuğunda Tony Leondis oturmaktadır. Ama şunu söylemek gerekir ki; gençler bu filme bayılacaklar. Filmin konusu şöyle; bilinen tüm emojiler Textopolis isimli uygulama içerisinde yer almaktadır. Emojiler, telefon sahipleri tarafından kullanılacağı günü beklerler. Ayrıca hepsinin bir tane yüz ifadesi vardır. Ve bunu değiştiremezler.

Gene adındaki emoji filtresiz olarak doğmuştur. Ve diğerlerinden farklı olarak birden çok yüz ifadesi kullanabilir. Bu sebeple başka emojiler gibi normal olmak ister. Farklı emojilerden yardım alacaktır. Düzelebilmek için de uygulamadan uygulamaya keyifli bir macera başlayacaktır.

5.Tutku Oyunu

Yönetmenliğini François Ozon’un yapmış olduğu film bir Fransız yapımıdır. Gerilim türünde olan filmin konusu ise; Chloe hem kırılgan bir yapıya sahiptir. Hem de depresyondadır. Bir süre sonra psikanaliste gitmeye başlar. Kendini iyi hisseder ve psikanalist olan Paul’a da aşık olur.

İkili bir süre sonra birlikte yaşamaya başlar. İlişkilerinin iyi gittiğini zannetseler de bazı ters durumlar bulunmaktadır. Paul’un gerçek kimliğini kendisinden sakladığını düşünen Chloe arasında bir süre sonra kovalamacalar başlayacaktır.

6.Yarım Kalan

Yönetmenliğini Emre Yılmaz’ın yapmış olduğu film, Türk yapımı ve bir dram türüdür. Filmin konusuna gelecek olursak şöyle; Iskui ermeni bir genç kızdır ve eğitimi için İstanbul’a gelmiştir. İstanbul’a geldiğinde Mert diye biri ile tanışır ve aralarında aşk başlar. Ancak bu durum hem kızın abisi tarafından hem de Mert’in ailesi tarafından kabul görmez.

İki milletin yıllarca süren sorunlarının yanında aşkın asla ve asla yeri bulunmamaktadır. Ancak Iskui ve Mert aşkları için ellerinden gelen her şeyi yapacaktır. Peki bu aşk, yıllarca süren bu millet kavgasının üstünden de gelebilecek midir?

Bu Hafta Vizyona Girecek Filmler – 15 Eylül

Eylül ayının ortasına geldiğimiz bugünlerde yeni bir haftanın filmleri de bizlere merhaba demektedir. Bu hafta dikkatimizi Türk yapımların fazla oluşu çekiyor. 15 Eylül’de vizyona girecek olan tam 8 adet film bulunmaktadır. Lafı fazla uzatmadan filmlere ve konularına bir göz atalım.

1.Aşk Notları

Filmin yönetmenlik koltuğunda Radu Mihaileanu oturmaktadır. Film, Fransız ve Kanada ortak yapımıdır. Türü ise dram ve fantastiktir. Konusu ise şöyle; Leo, Polonyalı bir göçmendir. Hayatını Nazi Almanya’sından kurtarmıştır. Ve New York’ta yaşayan birisidir. Alma adındaki genç kız ise; annesinin yalnızlığına bir çözüm bulmak için onun yeniden evlenmesini istemektedir.

Nihayet Alma ile Leo’nun yolları Brooklyn’de birleşir. Annesi için bir eş arayan Alma, kendisini de sınıf arkadaşına aşık olarak bulacaktır. Çok uzun zamandır kayıp olan bir kitap, ilginç bir şekilde ortaya çıkacaktır. Geçmişteki bir aşk hikayesi olan bu kitap, herkesin hayatını etkileyecektir.

2.Benzersiz

Bir Türk yapımı olan Benzersiz, gerilim türündedir. Yönetmenliğini ise İlker Sarı üstlenmiştir. Konusu ise; Eczacı olan bir adamın başına bir gece nöbetinde talihsiz bir olay gelecektir. Yaşadığı olaydan dolayı bir ameliyat geçirecek. Ve uyandığında farklı birisi olacaktır. Sonrasında ise gerçek kimliğini sorgulamaya çalışacak ve gerçeğin peşinde koşmaya başlayacaktır. Ama bu olaylar hem kendi hem de çevresi için hiç te kolay olmayacaktır.

3.Kocaayak ve Oğlu

Yönetmenliğini Ben Stassen’in yaptığı film, Belçika ve Fransız ortak yapımıdır. Türü ise animasyondur. Konusu ise şöyle; Adam, 13 yaşında biridir. Ve babası kayıptır. Adam da kayıp babasını aramak için yola koyulacaktır. Ancak sonradan bunun bir Kocaayak efsanesi olduğunu anlayacaktır.

Kocaayak, ailesi ve kendini korumak adına DNA’sının peşinde olan bir şirketten koruyabilmek için ormanda saklanmaktadır. Adam, sonunda babasını bulur ancak hasret giderirlerken, kendisi üzerinde de bazı gizli güçlerin olduğunu fark edecektir. Ancak babasını ararken, şirketin onu takip ettiğini farkında değildir.

4.Korkacak Bi’şey Yok

Haftanın ikinci Türk yapımı olan filmin yönetmenliğini Burak Donay üstlenmiştir. Film, komedi türündedir. Konusu ise şöyle; İstanbul’un Hasanpaşa semtinde sürekli voleyi vurmaya çalışan, aynı zamanda bıçkın bir semt delikanlısı olan Seko, arkadaşlarını da toplayarak bir tatil planı gerçekleştirir. Arkadaşlarının maddi durumu iyidir. Bu sebeple gerekli işlemleri yapması için Serkan’a para verirler.

Serkan tatil parasını ödemek yerin barbut oynar ve parayı kaybeder. Rahmetli dedesi de ona en kıymetli hazinem demiş ve Serkan da bunun ne olduğunu anlamaya çalışmaktadır. Serkan bu sebeple yeni bir plan yapar ve arkadaşları ile Edirne Uzunköprü’ye gider. İstanbul’un fırlama gençleri ile Trakya’nın neşeli insanları arasında ççok güzel ve komik diyaloglar geçecektir.

5.O

Yönetmenliğini Andy Muschietti üstlenmiştir. Film, korku ve gerilim türündedir. Amerikan yapımı olan filmin konusu; Maine üzerinde yaşayan 7 çocuğu anlatmaktadır. 7 arkadaş ta okullarında hep dışlanmaktadır. Bu, onlar için çok sorun değildir.

Çünkü zaten hayatın getirdiği sorunlar gayet sıkıcıdır. Ergenlik ile de uğraşmaktadırlar. Bu sefer de başlarına hiç ama hiç beklemedikleri bir şey daha gelecektir. Pennywise; kurbanlarının korkuları ile istediği şekle girebilmektedir. Değişik ve korkunç bir palyaço kılığında, 7 çocuğa da korku saçmaya başlayacaktır. Bundan sonraki süreçte, okuldaki sorunlarından çok hayatta kalma mücadeleleri önem kazanacaktır.

6.Örümcek

Filmin yönetmenlik koltuğunda Sedat Ergen oturmaktadır. Türk yapımı olan film, macera ve dram türündedir. Konusu ise şöyle; Gizem ve Serhat uzun yıllardır sevgililerdir. Neredeyse tüm zamanlarını beraber geçirirler. Ancak Serhat’ın işleri yolunda gitmez ve uzak bir yere gitmek zorunda kalır.

Serhat gittikten sonra, Gizem de Kemal adında ve aynı zamanda hastalık derecesinde kıskanç biri ile tanışır. Her şey yolunda gitmeye başlar. Ta ki Gizem, Kemal’e gelen mesajı görene kadar. Bu arada Gizem ve Serhat’ın ortak bir arkadaşları ortadan kaybolmuştur. Uzun zaman sonunda bir araya gelen sevgililer, arkadaşlarını bulmak için atağa geçeceklerdir. Ancak bunun için bir çok itiraf gerekecektir.

7.Suikastçi

Michael Cuesta’nın yönetmenliğini yapmış olduğu film, Amerikan yapımdır. Film, gerilim ve aksiyon türündedir. Konusu ise şöyle; Mitch, 14 yaşında iken ailesini trafik kazasında kaybetmiştir. Ancak peşini trajedik hikayeler bırakmaz. 23 yaşına geldiğinde, kız arkadaşı olan Katrina’ya evlenme teklifi eder. Ancak bir grup terörist bulundukları yere gelerek silahlı saldırı gerçekleştirir. Ve olayda Katrina ölür.

Mitch, bu kötü olay sonrasında intikam için yemin eder. CIA Genel Müdür Yardımcısı tarafından işe alınacaktır. Eğitilmesi için de Soğuk Savaş Gazisi olan Hurley’i görevlendirir. Hep birlikte askeri ve sivil hedeflere yapılan saldırıları araştırmaya başlarlar. Araştırmalar sonrasında bir ajanın 3. Dünya Savaşını başlatmak istediğini öğrenirler. Ve tehlikeli bir mücadelenin içine girerler.

8.Ver Kaç

Haftanın 3. Türk yapımı olan filmin yönetmeni Orçun Benli’dir. Film, komedi türündedir. Konusu ise şöyle; Sedat ve Fikret çocukluk arkadaşıdır. Tek sevdaları ise Kadırga Spor Kulübü’dür. Yoksul olan kulüp, kendilerini kurtarması için Hakan isimli bir futbolcuyu transfer etmek isteyecektir. Kulübün eski yöneticilerinden olan Tevfik amca da transfer için arabasını bağışlayacaktır.

Ancak arabanın satışının yapılması için zamana ihtiyaç vardır. Ama transfer tarihi de yaklaşmaktadır. Dolayısıyla satış beklenmeyecektir. Sedat ta eski sevgilisinin abisinden parayı isteyecektir. Ve senet karşılığında parayı alacaktır. Bu esnada, başına hiç beklemediği bir iş gelecektir. Ve bir çok kişi ile mücadele etmek isteyecektir.

Bu Hafta Vizyona Girecek Filmler – 22 Eylül 2017

Her hafta olduğu gibi bu hafta da vizyona girecek filmler köşemizden hepinize merhaba. Bu hafta da vizyona girecek şahane filmler sizleri bekliyor. Yine Türk yapımların olduğu aynı zamanda Kingsman isimli devam filmi ile bu hafta toplamda 7 adet film vizyona girmektedir. Lafı fazla uzatmadan bu hafta vizyona girecek filmlerin yönetmenleri, konuları ve oyuncularına göz atalım.

1.Atçalı Kel Mehmet

Yönetmenliğini Hakan Şahin’in yapmış olduğu film bir Türk yapımıdır. Türü ise tarihi ve aksiyondur. Konusu ise şöyle; Atçalı Kel Mehmet, 2.Mahmut zamanında yaşamış olan Ege’nin ilk efelerinden birisidir. Kendi bölgesindeki insanlar arasında, zenginden al fakire ver metodu ile adaleti sağlarlar.

Ancak diğer efeler tarafından da hain olarak ilan edilir. Olayların üzerine de Atçalı Kel Mehmet’in ölüm fermanı verilir. Kendisine de iki tane seçenek kalır. Ya kaçacak ya da ölecektir. Atçalı Kel Mehmet’i de Gökhan Keser canlandırmaktadır.

2.Ay Lav Yu Tuu

Filmin yönetmenliğini Sermiyan Midyat üstlenmiştir. Türk yapım olan film, komedi türündedir. Film; Amerika’ya giderek eğitim alan ve sonra geri dönen İbrahim’in yaşadıklarını anlatmaktadır. Film oyuncuları arasında; Bora Akkaş, Tuna Orhan, Veysi Aslan yer almaktadır.

3.Elly Hakkında

Yönetmenliğini Asghar Farhadi’nin yaptığı film, dram türündedir. İran ve Fransız ortak yapımıdır. Konusu ise şöyle; Ahmat, Almanya’da yaşamaktadır. Belli zaman sonunda da İran’a ziyarete gider. Kendisi eski arkadaşları ile görüşecektir. Ve beraberce bir tatil planı yapacaklardır. Tatil yeri olarak Hazar Gölü’nün kıyısında bir yer seçecekler.

Tatili düzenleyen arkadaşı Elly’i de çağırır. Ahmat ile aralarını yapmak istemektedir. Tatil çok güzel geçmektedir. Ancak Elly ortadan kaybolmuştur. Ertesi gün de Tahran’a dönmesi gerekmektedir. Ama Elly nereye gitmiştir? Bazı yalanların da ortaya çıkması ile olaylar değişmeye başlayacaktır.

4.İz

Filmin yönetmenliğini Agnieszka Holland üstlenmiştir. Film; polisiye ve gerilim türündedir. Polonya ve Alman ortak yapımıdır. Konusu ise astroloji tutkunu olan Janina’nın hayatıdır. Bir dağ evinde tek başına yaşayan Janina hayvanları çok sever ve köpek beslemektedir.

Ancak bir gün çok sevdiği köpeği ortadan kaybolur. Üzerine bir de komşusu öldürülür. Üstünden fazla zaman geçmeden, kasabada bir çok esrarengiz olay meydana gelecektir. Cinayetlerin ardı arkası kesilmemektedir. Halk ve polis çaresiz kalınca, devreye Janina girer. Ve bu sır perdesini çözmeye çalışır.

5.Kaçış Odası

Yönetmenliğini Peter Dukes’in yapmış olduğu film, korku türündedir. Amerikan yapımı olan filmin konusu, korku filmi tutkunu olan Jeff ve Ben; iki arkadaşı ile birlikte Kaçış Odası oyununa dahil olur. Odanın birinde kilitli kalan arkadaşlar zekalarını kullanarak, odadan kurtulmaya çalışacak ve güzel zaman geçireceklerdir.

Ancak hiç te düşündükleri gibi olmaz. Bu sırada duvarda zincirle bağlı ve maskeli birinin de odada olduğunu fark ederler. Odada bir katil vardır. Ve 55 dakika içerisinde çıkış yolunu bulmak zorundadırlar. Katil onları yok etmeden canlı olarak kurtulmalıdırlar.

6.Kingsman: Altın Çember

Yönetmenliğini Matthew Vaughn’un yapmış olduğu serinin devam filmi aksiyon türündedir. Ve Amerikan yapımıdır. Konusu ise şöyle; Kingsman ajanlarının merkezleri yok edilmiş ve rehin alınmışlardı. Ancak yeniden harekete geçmek zorundadırlar.

Yaptıkları araştırma sonrasında Amerika’da varlık gösteren bir casus teşkilatını öğrenirler. Bu teşkilat ta Statesman adı verilen ve kendi teşkilatları ile aynı anda kurulmuştur. Bu iki teşkilat, ortak bir düşmana karşı ortak hareket edecektir.

7.Tarla

Yönetmenliğini Cemil Ağacıkoğlu’nun yaptığı film, dram türündedir. Türk bir yapım olan filmin konusu ise; hırslı ve hayalperest biri olan Tarık’ın hayat hikayesini anlatmaktadır. Tarık öyle bir borca girmiştir ki, evine ve iş yerine haciz gelmiştir. Dolayısıyla bu durum evliliğine de etki etmektedir.

Borçlarından kurtulabilmesi için yapacak tek şeyin memleketindeki arsanın satılması olduğuna inanan Tarık; ailesinin onayını mutlaka almalıdır. Ailesi ile konuşmak için gittiğinde babası istemez. Ancak annesi onu da satması konusunda ikna eder. Sonunda tarlayı Tarık’a vermeyi kabul ederler. Kardeşi olan Emre de ağabeyine yardımcı olabilmek adına İstanbul’a gelecektir. Tarık, kardeşi ile birlikte İstanbul’a gelir. Yolculukları sırasında ikisine de yeni kapılar açılmış olacaktır.

Bu Hafta Vizyona Girecek Filmler – 29 Eylül 2017 | Vizyondakiler

Sizlere her hafta sunmuş olduğumuz, bu hafta vizyona girecek olan filmler köşemizden merhaba. Öncelikle bu hafta da vizyona güzel filmlerin girdiğini söyleyelim. Kurtlar Vadisi’nin çok beklenen sinema filmi Vatan bu hafta vizyona giriyor. Bunun yanında birkaç Türk yapımın daha bulunduğu haftada, tam 8 adet film bulunmaktadır. Dilerseniz hemen filmleri ve konularına geçelim.

1. Anne!

Yönetmenliğini Darren Aronofsky üstlenmiştir. Film, gerilim türünde ve Amerikan yapımıdır. Filmin konusu ise şöyle; bir çift sakin ve sessiz bir hayat yaşamaktadır. Ancak bu çiftin evlerine istenmeyen bir misafir gelecektir. Bundan sonra da çiftin hayatı adeta alt üst olur. İstenmeyen misafir, çiftin tüm huzurunu bozacaktır. Son olarak bu misafirin eşi de aralarına katılır. Ve amacın ne olduğu sorgulanır.

2. Ay’ın Sırrı

Filmin yönetmenliğini Antoine Bardou-Jacquet üstlenmiştir. Aksiyon türünde olan film bir Fransız yapımıdır. Konusu ise Apollo 11 ile ilgili. Acaba gerçekten üretildi mi? Görüntüler Amerikan hükümeti için mi tasarlandı? Film, adeta 1960’lı yıllardaki teorilere dönüşecektir. Bir ajan ise bu olayı çözmek ister ve dönemin en kötü rock grubunun lideri ile çözümleme geliştirecektir.

3. Benim Varoş Hikayem

Filmin yönetmenliğini Yunus Ozan Korkut üstlenmiştir. Film, belgesel türünde ve Türk bir yapımdır. Konusu ise şöyle; Adana’nın Ceyhan ilçesindeki sokaklarda yaşayan kişileri işlemektedir. Yoksulluğun, karanlığın ve zorlukların en gerçek halini anlatan filmde Çulluk Yusuf, Naime, Devran ve Cihangir’in hayatları konu alınmaktadır.

4. Damat Koğuşu

Filmin yönetmenliğini İlker Savaşkurt üstlenmiştir. Dram türünde olan film bir Türk yapımdır. Bilindiği gibi tecavüz suçlarından hapse girenlerin bulunduğu koğuşa Damat Koğuşu adı verilmektedir. Bu koğuşlarda yaşanan olaylara yer veren filmde, bu suçtan içeri atılan bir genç tarafından olayların anlatıldığına tanık olacağız. Mahkumların ilişkilerinin de konu edildiği filmde, adeta bir varoluş savaşı bulunuyor. Açıkçası Damat Koğuşlarında yaşanan tüm şiddet, filmde anlatılıyor.

5. Firardayız

Haftanın 3. Türk yapımı olan filmin yönetmenliğini Tolga Baş üstlenmiştir. Komedi türünde olan filmin konusu ise şöyle; 3 arkadaşın hapisten çıkmalarına az bir süre kalmıştır. Hapiste iken kendileri için değerli olan Piri Baba’nın zorda olduğunu düşünmektedirler. Bu sebeple hapishaneden daha çabuk çıkabilmek için kaçmaya karar verirler. 3 Arkadaş planlar ile beraber kendilerini daha zor olayların içerisinde bulurlar. Hem sorunlar peşlerini bırakmayacak hem de kadın bir mafya olan Burcu peşlerini bırakmayacaktır.

6. Kurtlar Vadisi Vatan

Hepinizin bildiği Kurtlar Vadisi birkaç proje zaten hazırlamıştı. Şimdi de Vatan ile vizyona giriyor. Yönetmenliğini Serdar Akar’ın yapmış olduğu film, aksiyon ve Türk yapımıdır. Konusu ise şöyle; Polat Alemdar ekibi ile birlikte Kuzey Irak’ta operasyondadır. Ancak onları büyük bir sürpriz beklemektedir. Türkiye haritası ele geçirilmiş ve bazı bölgeler işaretlenmiştir. Bunların içerisinde Yalavuz da bulunmaktadır.

Düşman, uzun zamandır Türk toprağını işgal etmek için beklemektedir. Ve büyük bir ordu ile sınırlara dayanmıştır. Yapılmış olan darbeden gelecek haberi beklemektedir. Polat Alemdar, ekibi ve Türk milleti ile beraber iyi bir mücadele verecektir.

7. Lego Ninjago Filmi

Filmin yönetmenliğini Charlie Bean üstlenmiştir. Amerikan yapımı olan film, animasyon türündedir. Konusu ise; gizli birer savaşçı olan LEGO ustaları arkadaşları ve Kung Fu ustası ile birlikte en büyük savaş efendisine karşı savaşacaklardır. Bu büyük mücadele ile kendi sinirlerini test edeceklerdir. Ninjalar da birlikte hareket etmenin ne demek olduğunu öğrenmek zorundadırlar.

8. Suspiria

Filmin yönetmenliğini Dario Argento üstlenmiştir. İtalyan bir yapım olan film, korku türündedir. Konusu ise şöyle; Amerikalı bir kadın, dünyadaki en iyi bale okullarından birisine gidebilmek için Almanya’ya gidecektir. Akşam saatinde okulun kapısını çalacaktır. Ve bu sırada ilginç bir duruma tanıklık edecektir. Bu sırada okuldan çıkan bir öğrencinin ormana doğru koşmaya gittiğine tanık olur.

Bu olaya bir anlam veremeyen Suzy, kendisine kapıyı açan kimse olmayınca da şüphelenecektir. Ancak ertesi gün okula yeniden gider. Bu sefer kapı açılır, işlemleri yapılır. Ve uyum sağlayacaktır. Ancak zaman içerisinde tanık olduğu esrarengiz olaylar, korkunç bir gerçeği bilmesine sebep olacaktır.

Bu Hafta Vizyona Girecek Olan Filmler | 6 Ekim 2017 Vizyondakiler

Bu hafta yine her hafta olduğu gibi vizyona girecek olan filmler köşemizde sizlerle birlikteyiz. Bu hafta da birbirinden güzel tam 7 adet film vizyona giriyor. Aralarında ne zamandır beklediğimiz denilecek tarzda filmler de mevcuttur. Dilerseniz konuyu fazla uzatmadan, bu hafta vizyona girecek olan sinema filmleri, yönetmenleri ve konularına geçelim.

1. Babam

Bu haftanın ilk filmi, bir Türk yapım olan Babam filmidir. Yönetmenliğini Nihat Durak’ın yapmış olduğu film, dram türündedir. Konusu ise şöyle; Yusuf ismindeki adam bir konserve fabrikasının sahibidir. Yusuf batmakta olan bu sardalye konserve fabrikası ile uğraşmaktadır. Ancak karısı da vefat edince engelli oğlu olan Arif ile yalnız başına kalacaktır.

Yusuf, zaten engeli sebebiyle oğlunu kabullenememişken, bu ona bir sınav olacak adeta. Feride ismindeki genç öğretmen de atanamaması dolayısıyla Yusuf’un fabrikasında işe başlayacaktır. Arif, Feride’nin vermiş olduğu yoğun ilgi sayesinde kabuğunu kıracaktır. Ve Yusuf’un da oğluna bakış açısı değişecektir. Feride ile de birbirlerine oldukça yakınlaşacaktır. Yusuf, sonunda sürpriz kararlar almaya başlayacaktır.

2. Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı

Filmin yönetmenliğini Denis Villeneuve üstlenmiştir. Bilimkurgu ve gerilim türünde olan film, bir Amerikan yapımıdır. Konusuna gelecek olursak; öncelikle bu bir devam filmidir. İlk filmin 30 yıl zaman geçmiş versiyonu çekilmiş.

Filmde; Los Angeles Polis Departmanı içerisinde görev yapıyor olan memur K, toplumu adeta bir kaosa sürükleyecek olan ve saklı kalmış bir sırrı ortaya çıkaracaktır. Memur K; bir felaketi önlemek için çalışmalarına başlayacaktır. Ancak bunun için eski bir ödül avcısı olan Rick’i bulması ve ondan sorularına yanıt alması gerekmektedir.

3. Çavdar Tarlasındaki Asi

Filmin yönetmenliğini Danny Strong üstlenmiştir. Bu bir biyografi filmidir. Ve Amerikan yapımıdır. Konusuna gelecek olursak; “Çavdar Tarlasındaki Çocuklar” edebiyatının roman yazarı olan J.D.Salinger’in hayatı anlatılmaktadır. Yazarın gençlik yılları anlatılan filmde, kariyeri de ele alınmıştır. Yazarın İkinci Dünya Savaşı sırasında cephedeki mücadelesi anlatılmaktadır.

4. Dört Köşe

Film, bir Türk yapımıdır. Yönetmenliğini de Ömer Faruk Yardımcı yapmıştır. Yapım, komedi türündedir. Konusu ise şöyle; İstanbul’da her zamanki önemsiz günlerden biridir. Aşkın, Emel, Muzo ve İrfan aynı gece aynı nezarethanede buluşacaktır. Ancak bir sorun vardı. Çünkü haksız olarak gözaltına alınmışlardır.

Üstelik daha da önemlisi, bu onların başına gelen bir ilk değildi. Daha önce de çok haksızlığa uğrayacaktı. Onlar da biz de bu düzene karşıyız demek için bir hırsızlık planı gerçekleştirdiler. İnsanların hakkını yiyerek zengin olanlardan çalarak, tüm haksızlıklardan kendilerini arındırmaktı planları. Hedeflerinde ise İstanbul’un en karanlık adamı vardı. Timsah Hamza…

5. Kervan 1915

Bu haftaki Türk yapımlardan birisi. Filmin yönetmenliğini İsmail Güneş yapmıştır. Tarihi türden bir film olan Kervan 1915’in konusu ise şöyle; 1915 yılı içerisinde ve Haziran ayında Giresun üzerinde 200 kişilik bir kafile göç ettirilmek için ihale düzenlenmiştir. Katırcı Salim, bu işi üstlenecektir.

Kervan eşliğindeki kafile Halep’e doğru yola çıkar. Hayganus ismindeki kadın da eşini geride bırakmıştır. Ve Karadeniz’in suyunu yanında getirerek kızına emanet eder. Savaş, dolayısıyla da göç yolu tekinleşmiştir. Yol ilerledikçe, kadınlar, çocuklar ve hamilelerin işleri de zorlaşmaktadır.

6. Korku Kayıtları

Filmin yönetmenliğini Xavier Gens üstlenmiştir. Korku türündeki film, bir Amerikan yapımıdır. Konusu ise şöyle; gerçek olaylara dayanmaktadır. Rahipin birisi şeytan çıkarma gerçekleştirirken, bir rahibeyi öldürdüğü için cezaya mahkum edilecektir.

Tam da bu konuların üzerinde araştırma yapan gazetecinin birisi; bu kişinin zihinsel olarak engeli bulunan birisini öldürüp öldürmediğini ortaya çıkarmaya çalışır. Öte yandan şeytani bir varlık ile bir savaşı kaybedip kaybetmediğini ortaya çıkaracaktır.

7. My Little Pony Filmi

Filmin yönetmenliğini Jayson Thiessen üstlenmiştir. Amerikan yapımı olan bu film, animasyon türündedir. Konusu ise şöyle; Ponyville ve arkadaşlarını karanlık bir güç tehdit etmektedir. Bu güç, Equestria değil de farklı arkadaş edinecekleri ve zorluklar ile karşılaşacakları ve en önemlisi de arkadaşlığın vermiş olduğu sihri kullanarak evlerini kurtaracakları büyük bir maceraya sokacaktır.

Bu Hafta Vizyona Girecek Olan Filmler – 20 Ekim

Her hafta olduğu gibi bu hafta da sizlere vizyona giren filmler ile merhaba diyoruz. Soğukların yeni yeni başladığı bu haftada yine çok güzel filmler vizyona giriyor. Bu hafta Türk yapımların bol olduğu bir haftaya girmiş bulunuyoruz. Sizler için tam 8 adet filmin yönetmenlerine, oyuncularına ve konularını aktarıyor olacağız.

1. Aşka Geldik

Muharrem Özabat’ın yönetmenlik yaptığı Türk yapım, komedi türündedir. Konusu ise şöyle; teknolojiden mahrum bir köy vardır. Ancak bu köyün muhtarına bir gün bakanlıktan bir telefon gelir. Ve her şey değişmeye başlar. Telefonda verilen haber ise; insanlar için yapılacak olan araştırmalar için üniversiteden köye bir heyet geleceği bilgisi verilir. Bütün köy birleşir ve ilk defa profesör görecekleri için heyecan içerisinde beklemeye başlarlar. Şükrü ile Habib hariç. Kayınbaba ve damat olan bu ikili köyde, eğlenceli bir maceraya atılacaklardır.

2. Bak Şu Leyleğe

Yönetmenliğini Toby Genkel’in yapmış olduğu Belçika, Alman ve Norveç yapımı olan film, tür olarak animasyondur. Filmin konusu Richard ismindeki kuştan yola çıkıyor. Herkes onun bir serçe olduğunu biliyor. Ancak kendisi bunu kabul etmemektedir. O bir leylek olduğuna inanır. Richard, aslında leylekler tarafından büyütülmüştür. Ailesi Richard’ı geride bırakmıştır. O da baykuş arkadaşı ile leylek olduğunu kanıtlamak adına bir yolculuğa çıkacaktır.

3. Bölük

Yönetmenliğini Aytaç Ağırlar’ın yapmış olduğu film, bir Türk yapımdır. Film, dram türündedir. Filmin konusu ise; bir bölük askerin kışlada kesişen hayatlarını konu alıyor. Aralarındaki Erdal, sevgilisini aldatmış olduğu bir gecede asker kaçağı olduğunu öğrenmiştir. Ve kendisi gibi farklı geçmişleri olan bir sürü genç arkadaşı ile asker ocağına alışmaya çalışmaktadırlar.

Hepsinin ayrı ayrı birtakım hayalleri ve hedefleri olan bu genç askerler, zorlu şartlarda kendilerini geliştirmeyi başaracak. Askerlik ile ne kattıklarını öğrenecekler. Ve içlerindeki şeytan ile savaşacaklardır.

4. Damat Takımı

Filmin yönetmenliğini Doğa Can Anafarta üstlenmiştir. Türk yapımı olan film, romantik komedi türündedir. Konusu ise şöyle; lise yıllarından beri hiç ayrılmamış 5 arkadaşın hayatlarını konu alıyor. Bu 5 arkadaş, hala kendilerini çocuk görmektedir. Ancak aralarından Yiğit’in evlenme kararını duydukları zaman, çocukluklarının bittiğini anlarlar. 5 arkadaş hem eski anılarını yaşamak, hem de Yiğit’e bir veda partisi düzenlemek için beş gün içerisinde lise anılarını yapmaya karar verirler.

Bu maceraları yaşamaya başlayınca da aşk hayatları berbat olan grup, lisede baş belaları olan Besim’e de düğüne sevgilileri ile geleceklerine söz vermişlerdir. Kalan 5 gün içerisinde kendilerine hem kız arkadaş bulmaya çalışacaklar, hem de beraber geçirdikleri son günlerin tadını çıkaracaklar.

5. İlk Öpücük

Yönetmenliğini Murat Onbul’un yapmış olduğu film, bir Türk yapımıdır. Romantik komedi türünde olan filmin konusu ise; kadınlar ile uzun süre duramayan ve çok çapkın olan Hakan’ı anlatmaktadır. Hakan, bir turist beldesinde yaşamaktadır. Ve hep gelen turistler ile kısa süreli ilişkiler yaşar. Hayatında ise eniştesi ve 5 yeğeninden başka kimse yoktur. Tabi ki, Hakan bir gün ansızın gördüğü Bahar’a aşık olacaktır.

Hakan, Bahar’a yaklaşmaya çalışırken, onun nadir bir hastalığa sahip olduğunu anlar. Bahar, geçirdiği kaza sonrası ertesi gün hiçbir şey hatırlamamaktadır. Yani her gün bir diğer günün aynısına uyanmaktadır. Babası ve abisi de onu kötü hissettirmemek adına, her gün kaza geçirdiği günkü gibi davranırlar. Hakan da olaylara dahil olur. Ve üçü birlikte Bahar’ı mutlu etmeye devam ederler. Her sabah yeniden önceki günü unutan Bahar’a, yeniden kendini aşık ettirmeye çalışan Hakan’ın maceralarını izleyeceğiz.

6. Soygun

Yönetmenliğini Ben Safidie’nin üstlendiği film, Amerikan yapımıdır. Türü ise, gerilim ve polisiyedir. 2 arkadaş acemice bir soygun işine girerler. Bir banka soyarlar ve iki arkadaştan Nick olanı yakalanır. Ve çok zorlu bir hapishaneye düşer. Connie, kardeşini hapisten kurtarmak için tüm yolları deneyecektir.

Hatta bunun için bir arkadaşına haber verir. Kefaret parasını ödemek için gitmiş oldukları tefecide işler daha da karışacaktır. Connie, en sonunda kardeşi Nick’i hapishaneden kaçırmak için plan yapar. Böylece zamana karşı büyük bir kovalamacanın içerisine girmiş olur.

7. Süperstar

Advait Chandan’ın yönetmenliğini yapmış olduğu film, Hindistan yapımıdır. Macera ve komedi türünde olan bu filmin konusu ise şöyle; Insu genç bir kızdır. Ve hayali şarkıcı olmaktır. Babası ise çok katı bir adamdır. Bir gün babası kızının gitarını görür. Ve gitarı kırarak, Insu’nun şarkı söylemesini yasaklar. O gün Insu’nun hayalleri suya düşecektir. Ancak Insu, Kamar ismindeki ünlü bir şarkıcı ile tanışır. Sonrasında da o güzel sesini insanlara ve tüm dünyaya duyurmak için keyifli yolculuklara çıkar.

8. Uzaydan Gelen Fırtına

Yönetmenliğini Dean Devlin’in yapmış olduğu filmde, bilimkurgu ve animasyon türleri ön plana çıkmıştır. Amerikan yapımı olan filmin konusu ise şöyle; bir dizi doğal afet dünyayı tehdit etmektedir. Küresel iklimi kontrol ve insanların hayatlarını güvende tutmak ise; dünya liderlerine kalmıştır. Bu sebeple karmaşık bir uydu ağı oluşturacaklardır.

Ancak yapılan bir şeyler ters gidecek ve yapılan sistem saldırmaya başlayacaktır. Dünyaya bir jeostrome yaklaşmakta ve eğer engel olunmaz ise her şey yok olacaktır.

Bu Hafta Vizyona Girecek Olan Filmler – 27 Ekim 2017

Sizlerle çok beklenen bir filmin olduğu bir haftaya girmiş bulunmaktayız. Bu hafta da her hafta olduğu gibi, vizyona giren son filmleri sizlere tanıtacağız. Efsane Marvel karakteri olan Thor’un yeni filmi bu hafta sevenleri ile buluşuyor. Film açısından kısır bir hafta olduğunu söylemek mümkün olacak. Ancak beklenen filmin girişi de hayranlarını bir hayli sevindirecek.

1. Ayla

Haftanın ilk Türk yapımı olan filmin yönetmeni Can Ulkay’dır. Başrollerinde Çetin Tekindor’un rol aldığı film, dram ve bir savaş filmi türündedir. Konusu ise şöyle; Kore Savaşı’nda yaşanmış olan gerçek olayları anlatmaktadır. Süleyman Astsubay; 1950 yılındaki savaşta yer alır. Ve o sıralarda küçük bir kız bulacaktır. Bu küçük kız Koreli ve yetimdir.

Süleyman Astsubay; bu kızı yanına alacaktır. Sonra da Ayla ismini vermiş. Öyle ilgi göstermiş ki ona, tıpkı baba ve kız gibi olmuşlar. Astsubay, Ayla’yı bırakmak istemese de Kore kanunlarına karşı gelemez ve bırakmak zorunda kalır. Birbirlerine veda ederlerken, bir daha birlikte olmaya söz vereceklerdir. Acaba ikili tekrar bulaşacak mıdır?

2. İşe Yarar Bir Şey

Haftanın ikinci Türk filmi olan İşe Yarar Bir Şey’in yönetmenlik koltuğunda Pelin Esmer oturmaktadır. Film, dram türündedir. Konusu ise şöyle; Leyla, gece tren yolculuğuna çıkacaktır. Bu yolculuk sırasında insanları ve manzarayı izlerken, hemşirelik okuyan Canan adındaki kızı fark edecektir.

Canan adındaki genç kızı, son durakta ve aynı zamanda Yavuz’un evinin içinde büyük bir sorumluluk beklemektedir. Leyla da Canan’ın anlattıklarını dinler. Ancak kapılmak ve kapılmamak arasında kalmıştır. Akabinde de ona eşlik etmeye karar verecektir. Bu hikaye sonunda ne olacağını bilemiyordur.

3. Thor: Ragnarok

Taika Waititi’nin yönetmenlik koltuğunda oturduğu devam filmi, fantastik ve aksiyon türündedir. Film, Amerikan yapımıdır. Bu devam filminin konusu ise şöyle; yaklaşmakta olan Norse kıyametini izleyeceğiz. Bu serinin üçüncü filmi olma özelliğini taşıyan filmde; evrenin diğer ucundaki Thor; çıkış yolu aramaktadır.

Aynı zamanda çekici yanında yoktur. Üstüne bir de Ragnarok zamanı gelmiş ve Asgardlıları yok edecek olan Hela da çalışmalarına acımasızca devam etmektedir. Gezegenini kurtarabilmek için eski arkadaşı olan Hulk’tan yardım isteyecektir. Ancak bunun için büyük ve ölümcül bir yarışmadan galip gelmelidir.

4. Yol Arkadaşım

Film, bu haftanın üçüncü Türk yapımıdır. Yönetmenliğini Bedran Güzel’in yapmış olduğu film, komedi türündedir. Oğuzhan Koç, Emre Kınay, İbrahim Büyükak gibi isimlerin başrol oynadığı filmin konusu ise şöyle; başarısız bir ilaç mümessili olan Onur’un bayramdan önce üç tane hedefi vardır.

Öncelikle Ayvalık’ta yaşayan kız arkadaşının ailesi ile tanışacak, sonra çıkartıldığı işine geri dönecek ve en önemlisi de beraber yola çıktığı Şeref’e rağmen bunları gerçekleştirebilmektir. Onur, bu yolculuk için telefon uygulaması üzerinden tanışmış olduğu Şeref ile bir maceraya doğru gidecektir.27

Bu Hafta Vizyona Girecek Olan Filmler Nelerdir? 13 Ekim 2017

Her hafta sizlere yeni bir Cuma günü eşliğinde vizyona giren sinemaları anlatıyoruz. Bu hafta da vizyona girecek olan filmler köşemizden herkese merhaba. Yine Türk yapımların fazla olduğu bir haftaya giriyoruz. Bu hafta vizyona tam 7 adet film girmektedir. Dilerseniz hemen filmlere ve konularına geçelim.

1. Bir Nefes Yeter

Filmin yönetmenliğini Yasemin Erkul Türkmenli üstlenmiştir. Film, tür olarak dram ve Türk bir yapımdır. Konusu ise şöyle; hem yakışıklı hem de mutsuz bir delikanlı olan Yaman ve hem iyimser hem de güzeller güzeli Nefes; bir gölün kıyısında yollarının kesişmiş olduğunu fark ederler. Bu küçük kasabada çoğu zaman karanlık gecelerde bir araya gelmek zorunda kalırlar. Nefes ve Yaman’ın hayatları, bir araya gelmelerinden sonra çok başka bir hal alacaktır.

2. Büyülü Kanatlar

Yönetmenliğini Deng Weifeng’in yapmış olduğu film, animasyon türünde ve Çin yapımıdır. Filmin konusu; bir ateşböceği olan Dindin, arkadaşları ile birlikte ormanda yaşamaktadır. O arkadaşlarının yollarını, geceleri aydınlattığı için herkes ona çok güvenmektedir.

Bir gün ormana dünya üzerinde araştırma yapan küçük bir uzay gemisi gelir. Ve sahip oldukları teknoloji sayesinde, çıkarabildikleri ışıklar ile herkesi şoka uğratır. Aydınlattığı yerler Dindin’den bile fazladır. Bu robotlar sebebiyle, Dindin arkadaşlarının gözünden düşecektir. Ve ormanı terk edecektir. Fakat köyü bir tehlike beklemektedir. Kurt Kral köylerine saldırınca, robot ile Dindin, güçlerini birleştirecektir.

3. Cingöz Recai

Haftanın ikinci Türk yapımı olan filmin yönetmeni Onur Ünlü’dür. Filmin türü ise, aksiyon ve polisiyedir. Konusu ise şöyle; Cingöz Recai; iyiliksever hırsız olarak bilinmektedir. Yıllar geçtikten sonra soygun yapmak için bir ekip toplar. Ancak bu onun kendi ekibi değildir. Karanlık işler yapan bir çetenin içerisine girecektir.

Hep birlikte bir teknoloji dehasının evini soymaya çalışacaklardır. Bunun için kılıktan kılığa gireceklerdir. Aslında Cingöz Recai; kimsenin bilmediği hedefine yaklaşmak için çalışmaktadır. Yıllardır peşinde olduğu Hayalet’e artık çok yaklaşmıştır. Eski başının belası olan Başkomiser Mehmet Rıza’yı da yeniden peşine takacaktır.

4. Kayseri Aslanı: Çin İşi

Haftanın Türk yapımlarına devam ediyoruz. Filmin yönetmenliğini Ali Demirel üstlenmiştir. Film, tür itibariyle komedidir. Konusu ise şöyle; Kayseri’de bulunan ünlü bir pastırmacının oğlu olan Ersin, altılı oynayarak bir miktar para kazanır. Ve eniştesini de razı ederek, kazandığı para ile kumar oynarlar. Ancak işler istenildiği gibi gitmez ve borçlanarak giden gecenin sonunda Ersin, babasının pastırmacı dükkanı üstüne senet imzalar.

Artık önündeki bir ay içinde borcunu ödemek zorundadır. O da hemen bir plan yapar. Bu plan kapsamında esnafa daha uyguna mal getirmek vaadiyle Çin’e gider. Bu arada çocukluk aşkı olan Zehra da nişanlısından ayrılmıştır. Bulunmuş olduğu otel içinde de yeraltı dünyasının büyük isimlerinden olan Chong, kızını evlendirmektedir. Evliliği istemeyen kız Ersin’i de ikna eder. Ve ikisi birlikte Kayseri’ye gelirler. Bu sırada mafya babası Chong da Kayseri’ye gelmiştir.

5. Mutlu Son

Filmin yönetmenliğini Michael Haneke üstlenmiştir. Film, dram türünde Fransız, Avusturya ve Alman ortak yapımıdır. Konusu ise şöyle; Calais şehrinde yaşayan Laurent ailesi, rahat ve zengin bir şekilde yaşamaktadır. Ancak Eve hayatlarına girene dek. Beklenmeyen bir dizi olay sonrası hayatları adeta alt üst olur. Yıllardır saklamış olduğu sırlar, artık baş edilemez bir hale gelmiştir.

6. Ölüm Günün Kutlu Olsun

Filmin yönetmenliğini Christopher Landon üstlenmiştir. Film; korku ve gerilim türündedir. Aynı zamanda da Amerikan bir yapımdır. Konusu ise şöyle; bir üniversite öğrencisi olan Tree, maske takan bir katil tarafından bambaşka bir şekilde hayatı değişecektir.

Bu maskeli katil tarafından dehşet verici bir şekilde öldürülen Tree, hiçbir şey olmamış gibi ertesi günün sabahında uyanmıştır. Öldürülmüş olduğu günü, detaylı bir şekilde ve sürekli olarak yaşamaya başlar. Bu da onu maskeli katilin kim olduğuna kadar götürecektir.

7. Taş

Filmin yönetmenliğini Orhan Eskiköy üstlenmiştir. Dram türünde olan film, bir Türk yapımıdır. Konusu ise şöyle; Selim, onu devlet yurduna göndermek isteyen Memur’dan kaçmaya başlar. Ve yaralı hali ile bir eve sığınır. Sığınmış olduğu evdeki ailenin çocukları da 20 yıldır kayıptır. Aile de evlerine yaralı olarak sığınmış olan Selim’in çocukları olduğuna inanır. Kadının eşi ve kızı, buna inanmak istemezler. Tüm bu olaylarla birlikte Selim de geçmişini hatırlayamamaktadır. Bu da işleri daha da karmaşık bir hale sokacaktır.

Bu Hafta Vizyona Girecek Olan Filmler Nelerdir? | 3 Kasım 2017

Soğuk günlerin başladığı ve artık hakim olduğu bu günlerde, vizyona giren filmlerde de büyük artış görülmektedir. Bu hafta yine çok beklenen bir film seyircisi ile buluşacak. Testere: Jigsaw Efsanesi. Film, testere serisinin devamı olarak aylar öncesinden fragmanı ile yayınlanmıştı. Büyük te ilgi görmüştü. Nihayet bu hafta da vizyona giriyor. Bu hafta vizyona girecek olan tam 6 adet film bulunuyor. Dilerseniz; hemen sinemaların konularına, türlerine ve yönetmenlerine geçelim.03

1.Dünyanın En Güzel Kokusu 2

İlk filmimiz Türk bir yapım ve yönetmenlik koltuğunda da Mustafa Uğur Yağcıoğlu oturmaktadır. Film, dram ve romantik türdedir. Konusu ise şöyle; Derya, öldükten sonra bir daha toplayamayan Hakan’ın hikayesini anlatmaktadır. Ancak arkadaşları ve çocuğu için ayakta kalmaya çalışacaktır. Bunun üzerine bir gün Canan ile tanışacaktır. Peki Hakan’ın hayatına giren Canan, onu eski haline çevirip iyi edebilecek midir?

2.Kare

Bir İsveç, Alman, Fransız ve Danimarka yapımı olan filmin yönetmenliğini Ruben Östlund üstlenmiştir. Film, dramatik komedi türündedir. Konusu ise şöyle; bir modern sanat galerisinde çalışan Christian, projeler geliştirmiştir. Bu projelerden biri de The Square ismi verilen alanda yer almaktadır. Bu alan, farklı kültür ve isimden oluşan insanların ortak bir alanı olacaktır. Christian ise; davetlilere iki seçenek sunarak davet edecektir. İnsanlara güvenmeli mi yoksa güvenmemeli mi?

3.Ketenpere

Film, bir Türk yapımdır. Yönetmenliğini ise Kamil Çetin üstlenmiştir. Komedi türünde olan bu filmin konusu ise şöyle; Kalender ismindeki kişi, bir akrabasının cast ajansında çalışır. Bazen de küçük dizi ve filmlerde ufak rollerde oynar. Aslında bir figürandır. Ayrıca uzun zamandır sevgilisi olan İmge ile de evlenmek ister.

Ancak cast şirketinin sahibi olan akrabasının bir mali sorunu yüzünden Kalender de hapse girecektir. Burada Vefa ismindeki biri ile tanışır. Vefa abisi onu çok sevecek ve korumaya alacaktır. Bir süre ceza evinde kalan Kalender, dışarı çıkar ve Vefa abisinin adamları onu karşılar. Bir süre sonra Vefa da içeriden çıkar. Kalender de onun yanına gider ve bir ajans kurmak ve film çekmek istediğinden bahseder. Vefa da Kalender’i kırmayarak onun bu teklifini geri çevirmeyecektir.

4.Macera Günlükleri: Sihirli Adaya Yolculuk

Kamal Bansal’ın yönetmenliğini yaptığı film Hint yapımıdır. Animasyon türündedir. Konusu ise şöyle; Mo ve Melody’nin babası olan Willard, hazine avcısıdır ve aynı zamanda bir kaşiftir. Willard, bir gün ortadan kaybolacaktır. Ancak arkasında ipuçları bırakmıştır. Kızlar bu ipuçlarını bularak bir Profesörden yardım isteyecekler. Beraber acayip güzel ve macera dolu bir yolculuğa çıkacaklar.

Willard’ın eski bir düşmanı da vardır. O da hazinenin peşindedir. Ve babalarını bulmaya gittiklerini öğrenerek onları takip etmeye başlar. Kız kardeşler, profesörün mükemmel icatları sayesinde Sihirli Ada denilen bir yere gidecektir. Peki bu ekip, babalarını bu macera dolu yerde bulabilecek mi?

5.Oha Diyorum

Türk yapım olan komedi türündeki Oha Diyorum’un konusu şöyledir; Fırat, arabasını hırsızlar tarafından çaldırmıştır. Arabada da Fırat’ın kızının doğumdan bugüne kadarki tüm resimleri bulunmaktadır. Resimlerin ve videoların olduğu bu hard disk Fırat için çok önemlidir. Arkadaşları olan Melih ve Alper ile birlikte diski alabilmek için yola düşerler. Bundan sonra macera ve aksiyon dolu bir maceranın içine düşerler.

6.Testere: Jigsaw Efsanesi

Testere filminin devam filmindeki yönetmen Michael Spierg’tir. Film, bildiğiniz gibi korku ve gerilim türündedir. Film, Amerikan ve Kanada yapımıdır. Konusu ise şöyle; şehirde sürekli ve vahşi bir şekilde cinayetler işlenmektedir. Bulunan bütün kanıtlar da tek bir kişiyi gösteriyordu. İşaretlerin hepsi John Kramer’ı göstermekteydi. Ancak bu mümkün değildi. Çünkü John Kramer yıllar öncesinde ölmüştü.

Bu Hafta Vizyona Girecek Olan Filmler Nelerdir? | 10 Kasım

Bu hafta Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü olan 10 Kasım tarihi ile birlikte güzel bir hafta sonuna giriyoruz. Atamızın bu gününü kutlarken aynı zamanda yeni filmler de vizyona girmektedir. Vizyona girecek film sayısı tam 7 adettir. Türk yapımların yine fazla olduğunu gözlemlemekteyiz. Dilerseniz direkt olarak filmlere, konularına ve oyuncularına geçelim.

1.Ağır Kelepçe

Filmin yönetmenliğini Cüneyt Faruk Arkın yapmıştır. Dram ve macera türünde olan film, bir Türk yapımdır. Konusu ise şöyle; Arkın ve Cüneyt ayrı hapishanelerde yatmaktadırlar. Cüneyt’in hapse girme sebebi hafif yaralama suçudur. Ancak hapishanede iken haksızlıklara karşı gelmeye çalışır. Bundan dolayı da sık sık hücre cezası almaktadır. Arkın ise yapmadığı bir suç yüzünden idama mahkum edilir. O da sürekli sorun çıkarmakta ve hücre cezası almaktadır.

Günler geçmiştir. Ve Cüneyt, iki gün sonra tahliye olacaktır. Günler geçer ve Arkın’ın idam edileceği zaman için iki gün kalmıştır. Hapishanenin müdürü de bütün riskleri göze almış ve mahkumları birbirlerine kelepçeleyerek nakillerini gerçekleştirmiştir. Arkın aslında Cabbar’ın suçunu üstlenmiştir. Bu sebeple gardiyanlar ile taşınan mahkumlara pusu attıracaktır.

2.Doğu Ekspresinde Cinayet

Filmin yönetmenliğini Kenneth Branagh üstlenmiştir. Polisiye ve gerilim türünde olan film, Amerikan yapımıdır. Konusu ise şöyle; film, 1930 yıllarındaki Şark Ekspresi’ni konu almaktadır. Bu tren İstanbul ve Paris arasında sefer yapmaktadır. Sefer sırasında bir cinayet işlenmiştir. Ölen kişi de Amerikalı bir milyonerdir. Trendeki yolcular arasında Belçikalı ve aynı zamanda ünlü bir dedektif te vardır. Tren bu sırada kara saplanacak ve ünlü dedektifin cinayeti çözmek için sadece birkaç saati vardır.

3.Mutluluk Zamanı

Filmin yönetmenliğini Şenol Sönmez üstlenmiştir. Film, romantik komedi türünde ve Türk bir yapımdır. Konusu ise şöyle; Mert, mutlunet.com.tr isimli şirketin sahibidir. Burada amaç insanların ayakları üstünde dimdik durabilmesidir. Mert kendi hayatını yaratmıştır. Bunun yanında hayatının tümünü geçmişte yaşadıkları ile birlikte kuran Ada ile tanışırlar.

Mert; Ada’yı daha yakından tanıdıkça hayatı değişmeye başlayacaktır. Ada, kendine hakim olmaya çalışır ancak bunu başaramaz. Ve Mert’e aşık olur. Ada’nın abisi olan Tarık’ın hayatı ise; Mert’i tanıdıktan sonra bambaşka bir hal alacaktır. Aslında hem kardeşine aşıktır. Hem de ona çapkınlık dersleri vermektedir.

4.Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali

Filmin yönetmenliğini Metin Avdaç üstlenmiştir. Film, belgesel türündedir. Türk yapım olan belgeselin konusu ise; Sabahattin Ali’yi anlatmaktadır. Edebiyat ustası olan Sabahattin Ali; yaşadığı dönemde hakkı çokça yenmiş isimlerdendir. Film, büyük ustaya vefa borcu ödemek adına da güzel şeyleri ortaya çıkarmıştır.

5.Umudun Öteki Yüzü

Filmin yönetmenliğini Aki Karuismaki üstlenmiştir. Film, dram ve komedi türündedir. Alman ve Finlandiya ortak yapımıdır. Konusu ise şöyle; Helsinki’de yaşayan bir restoran sahibi ve Halep’te bombalardan kaçarak yola düşen Suriyeli bir adam. Suriyeli arkadaşın uzun kaçış macerasında kız kardeşi de kayıp olacaktır. Kendi de kaçarak bir geminin kazan dairesine saklanarak Helsinki’ye kadar gider.

Finlandiya’da göçmenlik başvurusu yapar ancak bürokratik meseleler yüzünden istediği şey olmaz. Kendisine gelen cevap ise şu şekildedir; Halep’te bir sorun yoktur, ülkenize dönebilirsiniz. Bunun yanında bir de kaybolan kız kardeşini bulması gerekecektir. Denk gelir ki; restoranı olan arkadaşın yerinde kalmaya başlayacaktır. Bu iki farklı insan, hem çok iyi dost, hem de çok iyi iş arkadaşı olacaktır.

6.Yanlış Anlama

Filmin yönetmenliğini Ulaş Cihan Şimşek üstlenmiştir. Film, hem komedi türünde, hem de Türk bir yapımdır. Türkiye’de yaşayan ve zor durumda olan bir aileye Azerbaycan’dan miras kalır. Bunun için de Bakü’ye gideceklerdir. Ancak mirası almaları için onlara sunulan maddelerin hepsini bir bir gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Ancak bu aile birbirleri ile hiç anlaşamaz. Bu macera içerisinde bizleri aksiyon, dram ve aşk takip etmektedir.

7.Yol Ayrımı

Filmin yönetmenliğini Yavuz Turgul üstlenmiştir. Şener Şen’in başrol oynadığı film, dram türündedir. Türk bir yapım olan filmin konusu ise şöyle; Mazhar karakteri, babasından devir almış olduğu tekstil devini büyütmeye adamış bir arkadaştır. Dolayısıyla da gayet agresif yöntemler uygulamaktadır. Ancak bir gün Mazhar trafik kazası geçirir. O günden sonra her şey çok daha başka olacaktır. Mazhar, yeniden hayata tutunacaktır. Ancak bu değişim nasıl olduğunu da hep birlikte göreceğiz. Yol ayrımında maalesef ailesi de onun önünde bir engel teşkil edecektir.

Bu Hafta Vizyona Girecek Olan Filmler Nelerdir? 17 Kasım 2017

Sizler için her hafta hazırladığımız vizyona girecek filmler köşemizden merhaba. Bu hafta da birbirinden güzel vizyon filmleri ile karşınızdayız. Şunu söylemeliyiz ki; bu hafta Türk yapımların fazla olduğu açıkça görülmekte. Lafı fazla uzatmadan haftanın vizyona girecek olan filmlerine göz atalım. Bu hafta vizyona girecek olan tam 10 adet film bulunmaktadır. Dilerseniz, hemen konularına ve yönetmenlerine geçelim.

1. Ayaz

Filmin yönetmenliğini Dersu Yavuz Altun üstlenmiştir. Gerilim ve dram türünde olan film, Türk yapımıdır. Filmin konusu ise şöyle; Hasan, bir adam ile birlikte kaçan yengesini, gördüğü baskıdan dolayı öldürür. Hasan cezaevine düştükten sonra adeta aklını yitirme noktalarına gelir. Artık tek bir amacı vardır. O da cezaevinden çıktıktan sonra annesini öldürmüş olduğu Ayaz’ı mutlu etmek.

Hasan, bir kamyon şoförüdür. Cezaevinden çıktıktan sonra aklındakini yapar. Ayaz ile birlikte uzun yollara çıkmaya başlarlar. Karşılarına çıkacak olan Helün ve kızı Hazal da yolculuklarına büyük macera katacaktır.

2. Beginner

Filmin yönetmenliğini Burçak Açık Özen üstlenmiştir. Film, dram türünde ve Türk bir yapımdır. Konusu ise şöyle; Faruk, 60 yaşlarına gelmiş olan bir emeklidir. Ancak hala taksicilik yaparak çalışmaya devam etmektedir. 10 yıl önce de eşini kaybetmiştir. Dolayısıyla Faruk’un hayatı, sürekli aynı geçen günlerden ibarettir.

Ancak o, yine de tek bir şey için uğraşmaktadır. O da ingilizce öğrenmektir. Hatta ingilizceye öyle meraklıdır ki; çoğu zaman etrafı tarafından eleştirilir ve takdir edilir. Ancak Faruk, dışarıdan gelen tüm tepkilere kendini kapatmıştır. İngilizce öğrenme arzusu ile başladığı yolda hayatı değişecektir.

3. Bizim Küçük Günahlarımız

Yönetmenliğini Mehmet Kütük’ün yapmış olduğu film, dram türünde ve bir Türk yapımdır. Filmin konusu ise şöyle; uzakmış gibi görünen, aynı zamanda iç içe geçmiş olan hayatları ve rastlantıları, dolayısıyla gelişen maceraları konu almıştır. Filmin kadrosu arasında; Savaş Özkul, Bahar Dokur, Oğuzcan Ulu ve Sungur Topuz yer almaktadır.

4. İçimdeki Güneş

Yönetmenliğini Claire Denis üstlenmiştir. Romantik komedi türündeki film, Fransız yapımıdır. Konusu ise şöyle; Paris üzerinde yaşayan bir ressam olan Isabelle, aynı zamanda eşinden boşanmış olan bir annedir. Ancak mutsuz ve aynı zamanda kararsız biridir.

Öyle ki; aşk şehri olan Paris’te bile aradığını bulamamıştır. Aşkları arasındaki kişiler hep değişir, ancak sonuç hep aynıdır. Yine yalnızlık ve hayal kırıklığıdır. En sonunda Isabelle, yanlış yerlere baktığını fark eder. Ve yeniden aşkını bulmaya koyulur.

5. Justice League: Adalet Birliği

Yönetmenliğini Zack Snyder’in üstlenmiş olduğu film, aksiyon ve bilimkurgu türünde ve Amerikan yapımıdır. Konusu; bildiğiniz gibi DC evrenini kapsamlı bir şekilde perdeye yansıtmak istenmektedir. Bunun en önemli ön ayaklarından birisi de Justice League’dir. Filmde, çizgi dizide bulunan en önemli kahramanlar yer almaktadır.

Batman, insanlara olan güvenini kazanmış. Wonder Woman ile birlikte dünya için savaşmaktadırlar. Ancak karşılarına yeni bir tehdit çıkacak ve bir anda bir ekip toplamak için bir arada olduklarını fark edeceklerdir. Çok az süreleri kalmıştır. Peki bu ekip ile birlikte dünya kurtulabilecek midir?

6. Kardan Adam

Filmin yönetmenliğini Tomas Alfredson üstlenmiştir. Gerilim ve polisiye türünde olan bu film, İngiliz yapımıdır. Konusu ise; kasım ayının gelmesi ile birlikte Oslo’ya ilk kar yağmıştır. Becker isimli kadın da eşi ile oğlunun yaptığı kardan adamı görmek için biran önce mesaisinin bitmesini bekliyordur. Ancak gittiğinde kardan adamın olmadığını görecektir.

Bir süre sonra pencereden baktıklarında ise tuhaf bir manzara ile karşılaşacaklar. Dışarıda onlara bakan bir kardan adam. Bunun ardından birçok cinayet işlenecektir. Ve kardan adam imzalı mektuplar ortaya çıkacaktır. Bu da kendilerini, değişik olayların içerisinde bulmamıza sebep olacaktır.

7. Küçük Vampir 3D

Yönetmenliğini Richard Claus’un üstlendiği film, animasyon türündedir. Alman yapımı olan filmin konusu ise şöyle; Angela Sommer’ın çok satmış olan roman serisinden uyarlanmıştır. 13 yaşında olan bir vampirin hikayesini anlatmaktadır. Rudolph, vampir birliğine bağlıdır. Ancak avcılar tarafından tehdit edilmektedirler.

Rudolph, bu durumdan dolayı oldukça endişelidir. Bir gün kendisi ile yaşıt olan Tony ile tanışır. Tony, vampirler, şatolar ve eski mezarlıklara hayran olan bir çocuktur. Tony’nin yardım etmesi ile birlikte Rudolph, avcılardan korunur. Ve birlikte iyi arkadaş olurlar.

8. Kutsal Geyiğin Ölümü

Yönetmenliğini Yorgos Lanthimos’un üstlendiği film, dram ve fantastik türündedir. İrlanda yapımı olan filmin konusu şöyledir; Dr. Steven Murphy, tanınmış bir kalp cerrahıdır. Eşi ve iki çocuğu ile birlikte çok güzel bir hayat yaşamaktadır. Doktorun bakmak istediği yetim bir çocuk olan Martin ise bu dengeleri bozacaktır.

Martin, kendini ailenin içerisine sokmak isterken, fazlaca çaba sarf eder. Ve bu da ailenin huzurunu kaçırmaya başlar. Martin’in asıl amacı ortaya çıkacaktır. Dr. Steven da uzun süredir unutulmuş olan bir suç ile karşı karşıya kalacaktır. Böylece ailenin bütün mutluluğu parçalanacaktır.

9.Sen Kiminle Dans Ediyorsun?

Yönetmenliğini Burak Aksak’ın üstlendiği film, komedi türünde ve Türk bir yapımdır. Konusu ise şöyle; Aysel’in annesi ile babasının ölümünden sonra kendini toplayamamasıdır. Ancak artık bunalımlı günlerden kurtulmak zorundadır. Ve kendini dans ile oyalamaya başlar. Dans ile adeta tüm sıkıntılarını geride bırakır. Ve Şengül Dans Okulu’na dahil edilir. Filmin oyuncuları arasında Binnur Kaya, Demet Özdemir ve Uraz Kaygılaroğlu yer almaktadır.

10. Seni Gidi Seni

Yönetmenliğini Sibel Tunç’un yapmış olduğu film, komedi türünde ve Türk bir yapımdır. Filmin konusu ise şöyle; Bülent ve Sedat çocukluk arkadaşı ve Bayrampaşalıdır. Bülent taksicilik, Sedat ise döşemecilik yapmaktadır. Çocukluklarında onlara çok yardımcı olmuş ve mahallenin abisi olan Tarık bir gün dolandırılır. Sedat ve Bülent bunu öğrenince, Tarık abilerini bu dertten kurtarmak için yollara koyulacaktır.

Bu Hafta Vizyona Girecek Olan Filmler Nelerdir? 24 Kasım 2017

Bu hafta da her hafta olduğu gibi sizlere vizyona girecek olan filmlerin konularını, türlerini ve yönetmenlerini aktaracağız. Filmlere geçmeden önce, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz. Hepimizi bugünlere getiren öğretmenlerimizi anıyoruz. Bu hafta vizyona girecek olan tam 5 adet film bulunmaktadır. Dilerseniz hemen konularına geçiş yapalım.

1. Ayı Paddington 2

Filmin yönetmenliğini Paul King üstlenmiştir. Film, animasyon ve komedi türündedir. İngiliz ve Fransız ortak yapımıdır. Konusu ise şöyle; Paddinghton, Brown ailesi ile yaşamaktadır. Aynı zamanda tüm halkın da sevgisini kazanmıştır. Teyzesi olan Lucy’nin de 100. doğum günü yaklaşmaktadır. Ona harika bir hediye vermek için birçok işte çalışmıştır. Sonunda hediyesini alır ancak hediye çalınır. Paddighton, hediyeyi çalanların peşine düşecektir.

2. Buğday

Semih Kaplanoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı film, Türk ve Alman ortak yapımıdır. Bilim kurgu türünde olan bu filmin konusu ise; parlak bir kariyeri bırakıp, şehir hayatını terk eden Cemil, bir bilim adamıdır. Bir yolculuk yaparak Ölü Topraklar bölgesine gider. Ve burada bir tohum genetik uzmanı olan Erol Erin ile tanışır. Birlikte yola çıkarak, tohum yeşertmek için ellerinden geleni yapacaklar. Ancak bu yolculuk bambaşka bir hale gelecektir. Profesör olan Erol Erin’in bugüne kadar bildiği her şey değişecektir.

3. Kardeşim Benim 2

Bir devam filmi olan Kardeşim Benim 2’nin başrol oyuncuları Murat Boz ve Burak Özçivit’tir. Yönetmenliğini ise Mert Baykal üstlenmiştir. Romantik komedi türündeki film, bir Türk yapımdır. Konusu ise şöyle;

Hakan ve Ozan iki ünlü kardeştir. Arkadaşları olan Tato ise ölmüştür. Hakan’ın da bundan iki gün sonra düğünü olacaktır. Ancak arkadaşının son görevini yapmak üzere köye gitmişlerdir. Hakan’ın evleneceği kız da Rize’nin en ünlü çay tüccarlarından biri olan Muzaffer Bey’in kızıdır. Muzaffer Bey, Hakan’ın çok ünlü bir şarkıcı olmasından dolayı evliliğe sıcak bakmamaktadır.

Muzaffer Bey; bir yandan kızı Didem’i sıkıştırmakta öte yandan da Hakan’ın ensesinden ayrılmamaktadır. Cenazede bile ortalık karışır. Bu sefer kendilerini İç Anadolu bölgesine hatta sınır ötesine ve heyecan dolu bir yolculuğun içerisine atacaklardır. Sonunda Karadeniz’e gelirler. Yanlarında ise abisi ve nişanlısından kaçan Leyla, öldü zannettikleri Tato ve kesinlikle gitmeleri gerekmekte olan bir düğün vardır.

4. Morg

Yönetmenliğini Tuncer Gürbüz’ün yapmış olduğu film, gerilim ve korku türündedir. Türk bir yapım olan filmin konusu ise şöyle; Zuhal, bir ilişkisinden dolayı hamile kalmıştır. Ancak bu durumu yalnızca annesi biliyor ve babası olan Emin’den durumu saklamaktadırlar.

Emin, bir gün işten döndüğü sırada, annesi ve kızının konuşmalarını dinler. Ve kızı Zuhal’in hamile olduğunu öğrenir. Emin, duydukları şeylerde öyle etkilenir ki, cinnet geçirir. Karısı ve kızını olay yerinde bıçaklayarak öldürür. Cesetlerden kurtulmak için de onları bir ormana gömer. Ancak Zehra’nın ruhu evin içerisinde yaşayacaktır. Ve bütün bu olanların, intikamını almaya çalışacaktır. Bunun yanında morgta ve hastanede çalışan, Banu, Cengiz ve Emin’e korku dolu anlar yaşatacaktır.

5. Mucize

Filmin yönetmenliğini Stephen Chbosky üstlenmiştir. Dram türündeki film, Amerikan bir yapımdır. Konusu ise şöyle; Pullman, yaşıtı olan kız çocuklarından çok farklı bir kızdır. Bu da yüzündeki defarmasyondan dolayıdır.

Pullman, yine de diğer çocuklar gibi sıradan bir okula gider. Ve kendisinin bir çocuk olduğunu kanıtlamaya çalışır. Sebebi ise; esas güzelliğin derinin altında ve içeride saklı olmasıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.