DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

1907 Fenerbahçe Derneği E-Spor’da!

1907 Fenerbahçe Derneği E-Spor’da!

1907 Fenerbahçe Derneği E-Spor’da!

Yapılan açıklama ile birlikte 1907 Fenerbahçe Derneği E-Spor’da olduğunu resmen ilan etti. Daha önce Fenerium markasını kurarak geliştirip, büyümesine olanak sağlayan 1907 Fenerbahçe Derneği bundan böyle Elektronik spor oyunlarında yer almaya başladı. Elektronik Spor oyunlarına League of Legends ile giriş yapan 1907 Fenerbahçe Derneği ezeli rekabeti de dijital spor oyunlarına taşımış oldu. Bildiğiniz gibi Beşiktaş’ında bu platformda yer alan bir E-Spor takımı bulunmakta.

1907 Fenerbahçe Derneği yaptığı açıklamada;

Şampiyonluk Liginde yer alan Super Massive TNG takımının tüm hakları devir alınmış, “1907 Fenerbahçe” olarak değiştirilmiş ve bu değişiklik Riot Games tarafından onaylanarak lisanslaştırılmıştır. Bu vesileyle Super Massive ekibine gösterdikleri işbirliğinden dolayı teşekkür ettiklerini belirtti. 1907 Fenerbahçe E-Spor takımının gelecek nesillere Fenerbahçe sevgisini aşılayacaklarını inandıklarını belirten 1907 Fenerbahçe Derneği takımın Dernek Yönetim Kurulu üyesi Sina Afra tarafından yönetildiğini, takım menajeri olarak ise Emre Aksoy’un atandığını belirtmiştir. Koç ve oyuncu transferine yönelik çalışmaların ise devam ettiğini, gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacaklarını belirttiler.

1907-fenerbahce-dernegi-e-sporda-aciklama-gelgez

1907 Fenerbahçe Derneği E-Spor’da! | GelGez.Net

Riot Games Türkiye Genel Müdürü Hasan Çolakoğlu yaptığı açıklamada;

Fenerbahçe’nin eSpora katılmasının, Türkiye’de daha profesyonel esporcuların yetişmesi, esporun daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağını belirtti. Ayrıca uluslararası arenada daha büyük başarılara ulaşabilmemiz için önemli bir atılım olarak nitelendirdi.

Riot Games Türkiye Direktörü Bora Koçyiğit yaptığı açıklamada;

Bu denli büyük bir taraftar kitlesini arkasına almış, Türk spor tarihinin en özel markalarından 1907 Fenerbahçe’nin e-spor dünyasında yer alması son derece sevindirici. Bu ülkemizde olduğu kadar yurt dışında da konuşulacak büyüklükte bir gelişme. Dünyada da örneklerini gördüğümüz gelişim, E-Sporun ilerleyen dönemlerde çok daha iyi yerlere gelmesini sağlayacağını belirtti.

1907 Fenerbahçe Derneğine takım haklarını devreden SuperMassive TNG ise yaptığı açıklamada;

Şampiyonluk Ligi’ne yükselme başarısını gösteren akademi takımımız, yeni yönetim ekibi ve oyuncu kadrosuyla birlikte mücadele edecek olan Fenerbahçe E-Spor Kulübü’ne bırakmıştır. Fenerbahçe Spor Kulübü’ne E-Spor arenasına hoş geldin dileklerimizi sunarız. Bu vesileyle, önümüzdeki sezon yeni akademi takımımızla Yükselme Ligi’nde yine mücadele edeceğimizi duyurmaktan mutluluk duyarız.


Bizde bu gelişmelerin ardından 1907 Fenerbahçe E-Spor takımına başarı dileklerimi iletiyoruz. İlerleyen günlerde de tıpkı Fenerium gibi bir başarı elde ettikten sonra haklarının Fenerbahçe Spor Kulübüne devredilip, devredilmeyeceğini görüyor olacağız.


 

Kaynak ve Dış Bağlantılar

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.