DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

2026 yılında Aya gitmenin bedeli 10.000 Dolar!

2026 yılında Aya gitmenin bedeli 10.000 Dolar!

2026 yılında Aya gitmenin bedeli 10.000 Dolar

2010 yılında Hintli yatırımcı ve milyarder Naveen Jain’in kurduğu uzay turizmi şirketi Moon Express, 2026 yılında Ay’a ilk turistik gezi başlıyacak. Fakat bunun bedeli 10 bin dolar. NASA sırf ay’a basmak için zamanında milyarlarca dolar harcandığı düşünülürse, imkanı olan için pek te büyük bir rakam gibi değil.

2017’de Moon Express, gidiş ve dönüşle ilgili testleri yapacak. Bu denemeleri pilotsuz yapmayı düşünüyor. Sadece gidip gelmesi maaliyeti 5 milyon doları buluyor.

2026 yılına kadar Arge çalışmaları ile maliyet 2 milyon dolara çekilmeyi düşünülüyor.O zaman fiyat 10 bin dolar olabilecek. Dünya’dan Ay’a kadar fotoğraf çekecek olan turist, aynı zamanda ayda gezi turuna katılacak. Akıllara gelen ise NASA’nın yıllar önce Ay’a inip ayak basmalarının yalan olduğu söylentileri de böylece açığa kavuşacak.

Apollo projesinin, Ay’a ilk ayak basan astronotları Neil Armstrong ve Edwin Aldrin‘in, Ay’a inişlerin yalan olduğunu iddia ediliyor. Ay yürüyüşlerinin stüdyolarda çekildiği, sırf Rusya ile soğuk savaş döneminde üstün geldikleri için bir yalan olduğu düşünülmekte.

2026 yılında Aya gitmenin bedeli 10.000 Dolar! | NASA gerçekten ay’a gitti mi?

Yüzeyindeki fotoğrafların buna benzer stüdyolarda çekildiğini savunmaktadır. Ay’a gidecek olan  Turistler, silinmeyen ayak izlerini ihtimalle gözleriyle gördüğünde tüm gerçeklik ortaya çıkar diye düşünüyoruz.

Moon Express’in sahiplerinden Hintli milyarder Naveen Jain şu anda 57 yaşında ve bu işi sadece turistik amaçlı düşünmüyor. Asıl amaç kolonileşmek ve maden aramak. Yapılan bu yolculukların maliyetini bu yoldan çıkarıp kar etmenin peşinde.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.