DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Windows 10 S İşletim Sisteminin Olumlu Farkları Nelerdir?

Windows 10 S İşletim Sisteminin Olumlu Farkları Nelerdir?

Windows 10 S İşletim Sisteminin Olumlu Farkları Nelerdir?

Microsoft‘un adeta devi olan Windows 10 işletim sisteminin kardeşi olan Windows 10 S ile karşımıza çıkmakta. Aslında kişisel kullanım amaçlı Windows deneyimi için geçiş yapmak çok mantıklı değil.

Yeni Windows kendine has bir donanım ile Windows 10 S ismi ile, Windows 10 işletim sistemini geride bırakabilmek, iş dünyası ve özellikle eğitim sektöründe popülerleşen ChromeOS ile rekabet edebilmek için getirildi. Ancak Windows 10 işletim sistemine de çok benzemektedir. Arayüz olarak ta görünüm benzerliklerine sahiptir.

Windows 10 S İşletim Sisteminin Olumlu Yanları

Öncelikle S takısı kişisel bilgisayarlarda sıkça kullanılıyor. Microsoft ise Windows 10 S‘in ne anlamda kullanıldığını açıklamadı. Ancak buna hız diyebiliriz. Çünkü Windows 10 S, sadece 15 saniye içerisinde ön yükleme yapabilmektedir. Aynı çekirdek üzerine kurulmasına rağmen Windows 10 S bariz bir hızla çalışmaktadır.

Ayrıca Microsoft, Windows 10 S‘in Windows 10‘dan daha iyi bir pil ömrü sunacağı sözünü verdi. Daha da iyisi Windows 10 S bir Surface’i tek bir şarj ile 14.5 saat kullanılabileceğinden bahsediyor. Bu cihazın 13.5 inç ve 1080p bir ekrana sahip olduğunu düşündüğünüzde, sonuç gayet iyi. Günümüzde birçok Windows 10 ile çalışmakta olan dizüstü bilgisayar var. Ve 10 – 20 saat aralığında pil ömrü sergileyebiliyor. ChromeOS ve MacOS ise uzun ömürlü pillere sahip olarak yer edinmekteler. Üçüncü parti yazılımlar konusunda da Windows 10‘un çalıştırdığı ve entegre olunabilen tüm yazılımlar ile çalışabilmektedir.

Microsoft, Windows 10 Pro çekirdek yapısından Windows 10 S‘i kurdu. Şu bir gerçek ki, bunun temel sebebi iş dünyasında yüksek performans ve işlem kabiliyetidir. Şu an için Pro işlevselliğinin tüm listesini sağlamıyor. Ancak Azure Active Directory, Mobil Aygıt Yönetimi, Windows Update ve Windows Store sürümlerini, Bitlocker benzeri Windows 10 Pro işletim sistemi özelliklerini Windows 10 S üzerinde de zaman içerisinde kullanmaya başlayacağız.

Son olarak Microsoft, yeni ürününü çıkarmış oldu. Ama yine de kullanıcılarının Windows 10‘u kullanmasını istiyor. Bu sebeple de 2017 yılı bitmeden Windows 10 Pro‘ya bir yükseltme sunacak. Bir süre sonra yükseltmeler 170 TL gibi uygun bir maliyet ile satılacak. Ayrıca şu an için Windows 10 Pro kullanan bilgisayarlar için tüm okullarda Windows 10 S‘i ücretsiz alabilecek. Bir de üstüne Office 365 eğitimine de ekstra bir ücret ödenmeyecek. Düşük donanım kullanıldığını düşünecek olursak, Windows 10 S bilgisayarları 189 dolardan başlayan fiyatlar ile alabilmek mümkündür.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.