DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Nusret Gökçe Kimdir? Nusret Gökçe’nin Mesleğe Giriş Hikayesi

A+
A-
Nusret Gökçe Kimdir? Nusret Gökçe’nin Mesleğe Giriş Hikayesi

Nusret Gökçe Kimdir? Hayatı ve Nusret Gökçe’nin Mesleğe Giriş Hikayesi

Nusret Gökçe Kimdir?

Nusret Gökçe, 1983 yılında Erzurum’da doğmuştur. Babası bir maden işçisi, kendisi de 5 çocuğundan birisidir. ‘ yaşında ailece Erzurum’da Darıca’ya taşınmıştır. Babasını işi dolayısıyla 4 -5 haftada bir görebiliyordu. Yalnızca en küçük kardeşi lise mezunudur. Diğerleri ve kendisi maddi sebeplerden dolayı okuyamamıştır. Ortaokulu 6. sınıfta iken terk etmek zorunda kalmıştır.


Nusret Gökçe Mesleğe Giriş Hikayesi

Nusret Gökçe, ilk meslek hayatına Bostancı kasaplar çarşısında, kasap çırağı olarak başlamış. 10 usta ile birlikte durmadan çalışmıştır. İzin dahi yapmayarak günde 18 saat mesai harcamıştır.

Nusret Gökçe, 2007 yılında İstinye Park’ta başlayan kasap-restoran konsepti ile heyecanlanmaya başlamış. Bu adeta Nusret için bir kırılma noktası olmuş.Bundan sonra fikirlerini daha da geliştirmek için ve bu işin dünyada nasıl olduğunu görebilmek adına yurt dışına gitmeliydi. Arjantin, Amerika ve Japonya’ya. Oralara gitmeyi koymuştu kafasına.

Nusret |Amerika’dan Almış Olduğu Ödül|

2009 yılında cesaret ederek, bir Fransız müşterisinin de aracı oluşu ile Arjantin’e gitmiş. Yaklaşık 3 ay boyunca da kasapları ve restoranları gezmiş. Sonrasında tekrar Türkiye’ye dönerek maaşlı işine devam etmiş. Dışarıda öğrendiklerini çalıştığı kurum içerisinde sergilemeye başlamış. Örnek verilecek olursa, Lokum, Ceviz ve Kafesi ilk Nusret’in elinden yemiş insanlar. Yurt dışı ziyaretlerinden sonra etin kimyasının değiştiğini söyleyen Nusret Gökçe, 2010 yılında Amerika için vize başvurusunda bulunmuş, ancak üzerine herhangi bir mülk ve parası olmadığı için 4 kez reddedilmiş.


Nusret’in Hayali İçin Yaptıkları ( Meslek Başarıları)

Nusret Gökçe, Arjantin seyahatinden döndükten sonra birkaç gazete ve dergiye çıkmış. Görevli personele bu dergileri okutmuş ve 3 aylık vize almış. Amerika’da yaptığı menüler New York Times gazetesinde yayınlanmış. Ülkedeki en iyi restoranlarda hem para almadan, hem de kaçak olarak çalışmış.

Nusret |Kafes Pirzola Sunumu|


Nusret’in Hayalleri Gerçek Oldu

Nusret Gökçe, kendi yerini açmak için harekete geçmek istiyordu. Bu konuda birçok teklif almış. Sonunda Mithat Erdem böyle bir teklif yapmış, zaten eski bir dostuymuş. Mithat Bey parayı Nusret Gökçe de fikrini ortaya koymuş. Ardından dükkanın ismini kağıda Nusr’ET olarak yazmış ve parayı ver, 5 – 6 aya kadar sana bir para sayma makinesi alacağım demiş. Nihayet 5 – 6 ay sonra yatırım ortaya çıkmış ve payını ödemiş. İlk zamanlar her akşam isminin yazılı olduğu tabelaya bakıp, dua edip şükredermiş. 2009 yılında da Doğuş Grubu ile bir ortaklık yapmış.

Nusret Gökçe, hayatının nasıl değiştiğini şöyle özetlemiş. “Eskiden 1800 lira maaş ile bir çalışandım. Bugünse 400 tane çalışanımız var. Güzel bir noktadayım ve hala yükselmek için çabalıyorum. Yurt dışından jetleri ile bizde yemek yiyebilmek için gelen müşterilerim var, bu da büyük bir mutluluk” diyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.