DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Fincan yada kupalardaki lekeleri nasıl çıkartabiliriz?

Fincan yada kupalardaki lekeleri nasıl çıkartabiliriz?

Fincan yada kupalardaki lekeleri nasıl çıkartabiliriz?

Fincan yada Kupalardaki Lekeler Nasıl Temizlenir?, Fincan yada Kupalardaki Oluşan Çay ve Kahve Lekelerini Temizlemek için pratik yöntemler nelerdir?, Sararan Fincanlar ve Kupalar Nasıl Temizlenir?Sizlere bu yazımızda bu soruların cevabını kolay ve basit çözümler sunacağız.

Fincandaki Lekeler Nasıl Temizlenir?

Fincan yada Kupalardaki Lekeler Nasıl Temizlenir sorusuna bir kaç önerimiz olacak. Sizin hangisi kolayınıza geliyorsa onu deneyebilirsiniz.

Derin Kaba su doldurun ve içine Bulaşık Deterjanı atın. Parmaklarınız suyun içinde kayması gerekecek şekilde deterjan ayarını yapın. Temiz bir havluyu bu kabın içine sokun ve iyice nemlendirin.Daha sonra porselen bardak olan fincanın  lekeli yerini ovuşturarak silip, bol su ile fincanı durulayarak lekelerden kurtulabilirsiniz.

2. önerimiz Diş macununu porselen bardağın yani fincanın  içinde oluşan lekelerin üzerine sıkarak bardağınızı çay ve kahve lekelerinden arındırabilirsiniz.

3. önerimiz Gliserinli Bez alın (eczaneden). Hafif ıslatarak porselen fincanın içinde çıkmayan inatçı kahve lekelerini ovduğunuzda lekelerin çıktığını göreceksiniz.

4. önerimiz ise fincan yada kupanızın içine bir kaşık karbonat koyun. Arkasından 1 çorba kaşığı su üstüne ilave edin ve bir kaşıkla iyice karıştırın. Sonrasında  bir kaç tane üst üste havlu kağıdını koyun ve bardağın içini durularmış gibi silin. Lekelerin çıktığını göreceksiniz.

Fincanlarda ve Kupalarda Oluşan Zorlu Çay ve Kahve Lekelerini Nasıl Temizlenir ?

Fincanları özellikle ya kahve yada çay içerken kullanırız. Genelde porselen olan fincanlarda lekeler her zaman görülmektedir.Lekeli fincanların bulaşık makinesinde yıkanması pek bir şeyi değiştirmez.

Zorlu ve inatçı lekeler için lekeler için,artık kullanmadığınız işi bitmiş bir diş fırçanız varsa bu konuda yardımcı olacaktır.Eşit miktarda sirke ve tuz ile porselen bardağın içini eski diş fırçanız ile ovalayabilirsiniz. Lekeler çıktığında durulayarak kullanabilirsiniz.

Bir başka yöntem ise Diş temizleme tozunuz varsa porselen fincan içindeki lekeleri ovabilirsiniz. Daha sonra bardağı ağzına kadar ılık su ekleyin ve 30 dakika bekleyin. Artık temiz su ile durulayabilirsiniz.

Fincan ve kupa lekelerinde deneyeceğiniz bir başka yol ise karbonat kullanmaktır. Temiz bir beze karbonat dökün ve fincandaki lekeleri susuz bir şekilde kuru haldeyken ovun.İçine sıcak su koyun ve 5 dakika bekletin. Artık lekelerin olmadığını görebilirsiniz.

Bu metodlar porselen bardaklarınızın ilk hali gibi görünmesine faydalı olacaktır.

Fincan yada kupalardaki lekeleri nasıl çıkartabiliriz? | Kolay ve Hızlı Çözümler


Sararan Fincanlar Nasıl Temizlenir?

Türk kahvesi yada normal kahvelerin içinde leke içindeki yağdan kaynaklıdır. Bu yağlardan dolayı sararmalar olur.

Sararan Fincanları temizlemenin en sert yolu Çamaşır suyudur. Fincanları çamaşır suyunda beklettiğinizde sararmalar gidecektir.

Çamaşır suyunu istemeyenler karbonatı kullanabilirler. Bulaşık süngerine karbonat koyarak, hafif ıslatıp sararan fincanı ovun.

Bir başka hızlı ve kolay çözüm sirkedir. Derin bir kaba ılık su doldurup, içine sirke koyun. Fincanlarınızı bu suda 2 saat beklettikten sonra lekelerden kurtulduğunu göreceksiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.