DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

AVM’lere giriş yapan araçlar anında polis merkezine bildirilecek!

AVM’lere giriş yapan araçlar anında polis merkezine bildirilecek!

AVM’lere giriş yapan araçlar anında polis merkezine bildirilecek!

Aslında geç gelen bir güvenlik önlemi olsa da artık Alışveriş merkezlerinin otoparklarına giriş yapan araçların plakaları polis merkezlerine online bildirilecek.

Yeni kanun Resmi Gazete’de yayımlandı. “Alışveriş Merkezleri (AVM) Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” adında bir başlıkla yayımlanan yasa, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının kontrolünde uyumluluğu takip edilecek.

Alışveriş Merkezleri (AVM) otoparkları giriş kontrollerinde plaka okuma sistemleri koymak zorunda olacak. Giriş yapan otomobillerin plakası anında polis yada jandarmanın sistemi ile entegre olup, hemen anında izlenecek. Şüpheli araçlar bu yolla artık daha kolay bir yolla takip edilecek.

İçişleri Bakanlığı eğer isterse, Alışveriş Merkezlerine (AVM) giriş yapan araçların, araç altı izleme içinde ayrı bir sistem isteyebilir. Bunla ilgili cihaz ve programlama standartları İçişleri denetiminde olacak. Yazılım ve Teknik şartnamelere uygunluk kontrol edilecek.

AVM’lere giriş yapan araçlar anında polis merkezine bildirilecek! | 2017 yılında resmen başlıyor

Türkiye’deki AVM’lerin sayısı | Hangi ilde kaç tane AVM var?

Ülkemizde Alışveriş Merkezleri (AVM) gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği’nin (AYD) açıklamasına göre yıllık ziyaretçi sayıları 2 milyarı geçmekte. Derneğin açıklamasına göre Türkiye’deki AVM sayısı 360’ları bulmakta. Türkiye’nin AVM sayısı rekoru ise İstanbul’da. 100 AVM sayısı ile birinci İstanbul, 35 AVM sayısı ile Ankara 2., İzmir 19 AVM ile 3. sırayı paylaşıyor.

Türkiye’de faaliyet gösteren diğer illere göre AVM sayıları ise şöyle:

  • 16 AVM sayısı olan iller: Antalya,
  • 11 AVM sayısı olan iller: Bursa,
  • 9 AVM sayısı olan iller: Kocaeli, Muğla,
  • 7 AVM sayısı olan iller: Aydın, Konya
  • 6 AVM sayısı olan iller: Balıkesir, Gaziantep, Kayseri, Mersin, Samsun, Tekirdağ,
  • 5 AVM sayısı olan iller: Denizli, Diyarbakır,
  • 4 AVM sayısı olan iller: Eskişehir, Manisa, Sakarya,
  • 3 AVM sayısı olan iller: Çanakkale, Edirne, Hatay, Karabük, Kırıkkale, Kütahya, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak,
  • 2 AVM sayısı olan iller: Afyon,Aksaray, Bolu, Elazığ, Erzurum, Giresun, Kahramanmaraş, Malatya,  Siirt, Zonguldak,
  • 1 AVM sayısı olan iller: Artvin, Batman,Bilecik, Bitlis, Çankırı, Düzce, Isparta, Karaman, Kastamonu, Kırklareli, Mardin, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Tokat, Van, Yalova.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.