DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bulut Santral nedir? Bulut Santralin avantajları nelerdir?

Bulut Santral nedir? Bulut Santralin avantajları nelerdir?

Artık teknoloji bulut sistemi üzerine şekilleniyor. Güvenlik sistemleri, zayıf akım sistemleri, IT sistemleri ve Telekominikasyon da artık bulut sistemini kullanıyor. Şirketlerin haberleşme ünitelerinden biri olan Santrallerde artık Bulut Santral olarak hem ucuz hemde kolay bakım ile çoktan hayatımıza girdi.


Bulut Santral nedir? Bulut Santralin avantajları nelerdir?

Ülkemizde KOBI olarak faaliyet gösteren çok sayıda işletme bulunur. 2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde işletmelerin çağa ayak uydurması şarttır. Küçük, orta veya büyük işletme olmasından bağımsız olarak her işletmenin teknolojiyle iç içe olması gerekir. Bu noktada, geleneksel teknolojik çözümler dışında farklı bir alternatif arayanlara bulut santral çözümü sunulur. Bulut santralin işletmelere bilhassa rekabet konusunda büyük bir avantaj sağladığını ifade etmeliyiz.

Bulut santral; kurumsal VOIP teknolojisine dayanmaktadır. İnternet altyapısının gelişmesine paralel olarak bulut santral da önemini arttırmaktadır. Bu çözümün işletmeler için çok sayıda avantajının olduğunu söyleyebiliriz. Şirketlerin sahip oldukları bilgi işlem altyapı donanım ve teknolojilerinin eskimesi ihtimaline karşın yatırımın korunması noktasında bulut santral faydalı olmaktadır.

Bulut santral çözümleri; diğer yöntemlere kıyasla çok daha uygun maliyetlidir. Faturalama işlemleri aylık dönemlerde yapılmaktadır. Bunun yanı sıra, şirketlerin bilhassa telekomünikasyon giderlerini bütçelemesi noktasında işe yaradığını ifade etmeliyiz. Birçok KOBI’nin korkulu rüyası olan sürpriz faturalar ve zaman içerisinde karşılaşılması muhtemel bakım ve güncelleme giderleri bulut santral içerisinde yer bulamaz.


İşletmeler Neden Bulut Santral Kullanmalıdır?

Dünya cloud teknoloji konusunda gittikçe daha da tecrübe ediyor ve sevmeye başladı.

İşletmelerin bulut santral kullanmasını gerekli kılan çok sayıda etmen bulunur. Her şeyden önce, bulut santral çözümü; kolayca uzaktan yedeklenme avantajına sahiptir. Bu sayede, bulut santrali kullanan işletmeler, iletişim altyapısında meydana gelmesi muhtemel kesinti veya teknik sorunlar karşısında verileri anında geri yükleyebilirler.

Bir başka deyişle, kesintisiz iletişim altyapısı sağlarlar. Çoğu işletmenin iletişim altyapısı sıkıntısı çektiği hesap edildiğinde bulut santralin kullanımının çok büyük bir avantaj olduğu anlaşılabilir.

Veri yedeklemek; işlerini dijital ortama taşıyan işletmeler için hayati öneme sahiptir. Yedeklenmiş veriler sayesinde üretkenlik söz konusu olur. İşletmelerin çalışma süresi kısalır. Ayrıca, gelirler artar. Bunun yanı sıra, bulut santral başlangıç yatırım maliyeti bulunmaz. Aylık olarak kiralanması; maliyeti düşüren etmenler arasında bulunur.

Hızlı kurulum ve anında kullanım; bulut santralin bir diğer avantajı olarak dikkat çeker. Bulut santralin fiziksel kurulum gerektirmemesi sayesinde yalnızca birkaç dakika içerisinde kullanıma hazır olması ciddi bir avantajdır.

Bulut santral; işletmelere taşınma noktasında da büyük avantajlar sağlar. İşletmelerin yer değişikliği halinde cihazlarını yanlarında taşıdıkları her yerin ofisleri olacağını ifade etmeliyiz. Bulut santralin güvenilir olup olmadığına dair endişeler bulunur. Yazılım ve donanım elemanlarının TLS veya SRTP gibi standartlar taşıması önemlidir.

Bunun yanı sıra, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgesinin oluşu da ciddi bir avantaj olabilir. Bir başka deyişle, çağımızın en büyük sorunlarından birisi olan siber saldırılara karşı etkin bir koruması bulunur.


Bulut Santrali Ayrıcalıklı Kılan Detaylar

Bir işletmenin sorun yaşamaması adına kesintisiz iletişim ve erişim son derece önemlidir. Bu noktada, bulut santralin elektrik veya internet kesintisinden etkilenmesi söz konusu olamaz. Bulut santralin maliyet açısından avantajlı oluşuna ayrı bir parantez açmalıyız.

Bulut santral kiralama modeli; bu sistemin en büyük avantajları arasında yer alır. Kiralama sayesinde en uygun maliyetlerle bulut santralden faydalanmak mümkün olacaktır.

Bulut santralin güncelleme, bakım ve destek konusunda da avantajlı olduğunu ifade etmeliyiz. Bir başka deyişle, aylık veya yıllık olarak destek ücreti ödemek mümkün olmayacaktır. Bulut santral kullanmanın farklı avantajları da bulunur.

  • Santral kapasitesinin ihtiyaca uygun olarak güncellenmesi,
  • Genişlemenin kolay olması,
  • Entegrasyon olanaklarının bulunması,
  • Akıllı yönlendirme özelliği sayesinde aramaların yönlendirilmesi,
  • Müşteri memnuniyeti ve çalışan performansının ses kayıtları ile kontrol altında tutulması,
  • Çok fazla cihazdan arama yapılması.

Sonuç olarak, bulut santral; büyüklüğünden bağımsız olarak her işletme için en avantajlı çözümdür. Bulut Santralin İşletmeler İçin Sunduğu Avantajlar Nelerdir? sorusuna daha geniş cevap arıyorsanız, işyerlerinizi buluta geçirebiliriz. İletişim için aşağıdaki formu doldurun, size Cloud Mühendisleri bilgi versin.



Ayrıca bakınız

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.