DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

iPhone 8 Modelindeki Yenilik: Yüzünüzü Hemen Tanıyacak!

iPhone 8 Modelindeki Yenilik: Yüzünüzü Hemen Tanıyacak!

iPhone 8 Modelindeki Yenilik: Yüzünüzü Hemen Tanıyacak!

Eylül ayı içerisinde tanıtılması beklenen yeni iPhone 8 modeli üzerindeki yüz tanıma teknolojisinin üzerinde durulmaktadır. Şöyle ki; üzerinde şu anda kullanmakta olduğumuz Touch ID teknolojisini bile geri planda bırakacak gibi görünmektedir. Bu anlamda yeni yüz tanıma teknolojisinin oldukça verimli şekilde çalışması beklenmektedir.

Apple tarafından verilmiş bilgiye göre; iPhone 8 modeli üzerindeki yüz tanımlama teknolojisinin oldukça hızlı çalışacağı bilgisi verilmektedir. Bildiğiniz üzere Apple şirketi OLED ekranlarını Samsung’tan tedarik etmektedir. Üretilen bu ekranlar için de oldukça değişik ifadeler kullanılmıştır. Hatta Samsung’un dediğine göre; yüz tanımlamadaki hız oldukça fazla. Neredeyse saniyenin milyonda biri gibi bir sürede, cihazınız yüzünüzü tanımış olacaktır.

iPhone 8 Modelindeki Yenilik: Yüzünüzü Hemen Tanıyacak! | Yüz Tanıma Özelliği Örnek

iPhone 8 Modelindeki Yenilik: Yüzünüzü Hemen Tanıyacak! | Yüz Tanıma Özelliği Örnek


Peki iPhone 8 Üzerindeki Yüz Tanımlama Özelliği Nasıl Çalışacak?

Hepinizin bildiği gibi, Apple‘ın son amiral gemisi olacak olan iPhone 8 modeli ile ilgili birçok söylenti bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi ise; Apple‘ın amiral gemisi üzerinde Touch ID parmak izi tanımlama teknolojisinden vazgeçileceği de merak konusu. Çünkü söylentilere göre; Touch ID parmak izi tanımlama yerine Apple Pay ve kilit açmak için yapılan yetkilendirme için yüz tanıma teknolojisini kullanacağından bahsedilmektedir. Dolayısıyla dünya devi Apple; çıkaracağı amiral gemisi için yüz tanımlama teknolojisini kusursuz olarak kullanmak isteyecektir.

Diğer çıkan haberlere göre de durum pek değişmemektedir. Yeni amiral gemisi iPhone 8  üzerinde bulunan yüz tanıma teknolojisi, üç boyutlu sensörlere sahip olacak. Bu sebeple de kullanıcının yüzünü derinlemesine kadar tarayacak. Sonrasında da tanımlama işlemini saniyenin milyonda biri kadar zamanda gerçekleştirmiş olacaktır. Şunu da belirtmeliyiz ki; bu bilgiye nereden ulaşıldığı ile ilgili bir bilgi henüz bulunmamaktadır.

Bu iddiaların yanında yüz tanımlama teknolojisinin Samsung tarafından üretilmediği de bilgilerin arasında bulunmaktadır. Ama yine de ekranlar Samsung tarafından verildiği için, ekran montajı konusundaki bilgilere de sahip olduğu düşünülmektedir.

Apple‘ın yüz tanıma teknolojisi için bir diğer varsayım ise; kızılötesi ile çalışma ihtimalidir. Bunun da mantıklı bir yanı bulunmaktadır. Çünkü kızılötesi ile yapıldığını düşünürseniz; karanlıkta ve düşük ışıklı yerlerde de yüz tanıma sistemi çalışacaktır. Teoriye göre bu teknoloji ile bir yere ya da kullanıcının yüzüne binlerce kızılötesi noktası gönderiliyor. Bu nokta alanındaki veriler okunuyor. Ve kamera, en tutarlı derinlik bilgisine ulaşmış oluyor.

Ayrıca söylediğimiz bu kızılötesi noktaları; insanların göremeyeceği de belirtiliyor. Sadece akıllı telefonların algılayabileceği kızılötesi noktalarıdır. Bundan dolayı da karanlıkta dahi telefonunuzun kilidinin açılmasına yardımcı olabilecektir.

Son olarak tüm bunların yanına bir de Qualcomm eklenmektedir. Qualcomm ise kendi yüz tanıma teknolojilerinin bundan sonraki Android cihazlarda yer alacağını söylemektedir. Ayrıca kendi teknolojilerinin; iPhone 8 üzerinde yer alacak olan yüz tanımlama teknolojisi ile aynı özellikleri barındıracağı, hatta daha iyi olacağını söylediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.