DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ayakkabı vurmasına neler yapılabilir? Ayakta su toplamasına ne yapmalı?

Ayakkabı vurmasına neler yapılabilir? Ayakta su toplamasına ne yapmalı?

Ayakkabı vurmasına neler yapılabilir? Ayakta su toplamasına ne yapmalı?

Ayakkabı satın aldıktan sonra, ilk birkaç gün içinde ayağa oturan ayakkabı bazı noktalardan uyumsuzluk nedeni ile sıkmaya ve sıkılan bölgelerinde şişmesine ardından su toplamasına neden olur. Aslında ayakkabı vurması ilk gün kendini belli eder. Eğer ilk giyilen ayakkabı gün boyunca kullanılmaya devam edildiğinde, su toplaması görülür.

Genelde su toplanmış şişikler, tıpkı bir yerimiz yandığında oluşan toplanmış su gibi değdiğinde canımızı çok yakar. Yeni ayakkabılarda özellikle bu tip sorunlar görülebilir.

Buna karşılık bir Anneanne çözümü tavsiye ediliyor. Eğer ayakkabıyı 3 gün buzlukta dondursanız ayaklara vurmazmış. Bir çok kişi böyle söyler. İşin aslında bilimsel açıklaması da mantıklı. Dondurulan madde tekrar çözülüp genişlemesi normal.

Ayakkabı ilk gün eğer acı veriyorsa, uç taraf yada arka taraftan hemen bir temiz poşete sarıp buzluğa konulabilir. Böylece vuran ayakkabı nasıl yumuşatılır? sorusununda cevabı görülüyor.

Ayakkabının vuran kısımlarına bolca sirkeye batırılmış bir bez koyarak bölgenin yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Özellikle açık ayakkabılarda olur ama kapalı tür ayakkabılarda kötü kokusundan dolayı pek tercih edilmez.

Ayakkabı vurmasına karşı en güzel yollarından biri ise, ayakkabının vuran bölgelerini zeytinyağı sürerek yumuşatılabilir.

Bir ayakkabı tamircisine götürerek genişletilebilir yada özellikle arkadan vuran ayakkabıların dövülerek yumuşatılması da seçenekler arasında.

Vuran ayakkabılar için çözümler

Vuran ayakkabıların içine nemli gazeteleri doldurarak sıkıştırıldıktan sonrada 1 gün bekletildiğinde, ya da içine su buharı tutulduğunda yumuşayıp genişletmeside yapılabilir.

Ayakkabı vurmasına vazelin çözüm olabilir. Özellikle ilk gün hassa topuk yada arka kısımlarına vazelin sürerek, yapılacak baskıyı azaltabiliriniz.

Ayakkabılar eğer arkadan vuruyor ise yeni gelişen ürünlerde var. Örneğin özel silikon pedler var . Ayakkabının arka kısmına yapıştırılarak ta kullanılabiliyor. Özel üretilen bu pedler ayakkabının arka kısmında tampon yapmakta ve sıkmalardan kaynaklanan tahrişi engeller.

Ayakkabı arkadan vuruyorsa, çoraptan önce ayak arkasına yara bandı koyarakta çözüm bulabilirsiniz. Ayakkabı ayağınızda genişleyene kadar bu sorun devam edebilir.

Eğer ayakkabı küçük geliyorsa, bir ayakkabıcıya götürüp genişletmesi yapmanız katiyyen gerekmektedir.

Ayakkabı neden vurur? Ayakkabı vurmasından dolayı neden su toplar? Çözümü

Genelde ilk satın alımda hissedilmez ama bir gün boyunca ayağınızda kaldığınız an fark edilir. Ayakkabı alırken biraz dar alıp sonrada açılır düşüncesi de yanlış seçim nedenlerinden biridir.

Ayakkabının baskı yaptığı bölge, pişik etkisini sürtünmeli baskıdan dolayı yapmaktadır. Sürtünme yanma etkisi yaparken, baskı ise bölgedeki dolaşımı zorlar ve tıpkı yanıklarda ki gibi su toplar.

Eğer ayakkabı ilk günden zorluyorsa, giyme zorunluğu yoksa o gün, varsa ertesi gün giymemeli. İlk gün ayaktaki acıyı almak ve su toplanması ve su toplanmaması için aşağıdaki çözümler size yardımcı olacaktır.

  • Satın aldığınız ayakkabının içine deodorant sıkarsanız, ayakların içeride hareketi rahatlar ve su toplanmasını engelleyebilirsiniz.
  • Eğer ayakkabı yaralarını kurutmak, yumuşamış dokuyu iyileştirme ve su toplanmasını indirmek için çinko oksitli kremler işinizi görecektir.
  • Ayakkabının verdiği şişikler için demlenmiş poşet çay torbalarını üzerine koyarak kullanabilirsiniz.
  • Ayakkabının verdiği şişlik için, ılık su dolu bir leğene, 1 kaşık tuz atarak yarım saat bekletebilirsiniz.
  • Ayakkabıların vurduğu kırmızılı bölgelere, yumurta sarısını sürerek 1 saat tutmanız yeterli.
  • Ayakta su toplayan yerlere, sirkeli pamukla üzerine sürülerek, hem yumuşatır, hemde patlaması sonra mikrop kapmasını önler. Canınızı yakabileceği için hafif hafif sürünüz. Özellikle şişliğin çevresine sürmenizi tavsiye ederiz.
  • Ayakkabıdan dolayı oluşan yara ve kızarıklığa bir diğer doğal çözüm aloe vera özlü kremlerdir. Eğer Aleo Vera bitkisi var ise çevrenizde, yaprakların içindeki jelde bu görevi görecektir.


Ayrıca Bakınız

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.