DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yağ lekesini çıkarmanın kolay ve basit çözümleri nelerdir?

Yağ lekesini çıkarmanın kolay ve basit çözümleri nelerdir?

Yağ lekesini çıkarmanın kolay ve basit çözümleri nelerdir?

Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?, Giysideki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?, Döşemelerde ve Halıda Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?, Nasıl Yaparız? Size bunun püf noktalarını anlatacağız.

Yağ Lekesi Nasıl Çıkar ?

Yağ Lekesi Nedir? Nasıl Oluşur?

Yağ lekeleri günlük hayatta herkesin başına gelebilecek en klasik sorunlardandır.  Yemek yaparken,yerken,cildimize sürdüğümüz kremler, vücut yağları, teknik bakım yaparken makine bakım yağları giysilere, koltuklara, halılara, yorganlara, örtülere bulaşarak leke yapabilir.

Yağ lekesinin bulaştığı yerdeki etkilenen yerin hangi maddeden yapıldığı önemli. Bazıları yağ çeker bazıları onu iter. Emilen yağ ise suyla deterjanla çıkmayabilir.

Buradaki uygulanması kolay ve etkin yöntemleri yalnızca emin olduğunuz ve yıkanabilir kumaşlara uygulamanız gerekir. Eğer doğal elyaflı, yün, ipek, keten, süet gibi hassas kumaşlar veya astarlı giysiler söz konusu ise, yapılacak işlemler kumaş dokusuna zarar verebileceği gibi rengini de açabilir.

Peki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Yağ lekeleri ile ilgili faydalanabileceğiniz bazı püf noktalarını sizlerle paylaşacağız.

Giysideki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Giysinin kumaşının türü çok önemlidir. Yün, ipek, keten, süet, doğal elyaflı gibi hassas kumaşlar veya astarlı giysilerde leke varsa, yapacağınız leke çıkartma işleri kumaş dokusuna zarar verebilir rengini de soldurabilir. Hassas kumaşlarda bu yüzden dikkat edilmesi gerekir.

Giysilere bulaşan yemek yağları, bebek yağı, motor yağı,saç yağı gibi yağlardan gelen lekeler için özellikle limon özlü bulaşık deterjanınından birkaç damla ile üzerine yedirerek direk çamaşır makinenizde yıkamanız yeterlidir. Doğal yollarla kurutmanız gerekir. Bu işlemi yaptınız çıkmadıysa Leke Çıkartıcı deterjan ile tekrar lekeli bölgeye elle yedirdikten sonra 15 dk bekletip, yıkama talimatına göre yıkayıp, doğal yollarla kurutmayı seçmelisiniz.

Sıvı olarak hala yüzeyde ıslak duran yağları, fazlalığını pudra serpiştirerek kurutabilirsiniz. Sonrasında temiz bir bez üzerine koyup ütüleyin. Pudra kuruduğunda yumuşak uçlu bir fırça ile fırçalayın.

Sentetik kumaşlarda yağ lekesi Nasıl Çıkar?

Eteri bir beze batırın ve lekeli bölgeyi silin. Eter uçucu ve yanıcı bu madde olduğundan dikkat edin. Dışarıda bir süre havalandırın.

İpekli Kumaşlarda Yağ lekesi Nasıl Çıkar?

Yarım su bardağı amonyağı 1 su bardağı ile karıştırınız. Temiz bir bezi batırıp bölgeyi siliniz. Temiz ince bir bez yada A4 kağıdı koyup orta sıcaklıkta ütüleyin.

Kadife Kumaşlarda Yağ Lekesi Nasıl Çıkar ?

Kadife kumaşlardaki yağ lekesini soğan ile ovun. Kurumasını beklendikten sonra üzerine kâğıt havlu veya tül koyup kumaşı tersinden ütüleyin.

Makine Yağı Lekeleri Nasıl Çıkar?

Bunlar katı yağlardır. Önce plastik kredi kartı, küt kör bıçak ile yüzeyi kazıyarak hafifçe sıyırın. Lekenin üzerine vazelin sürerek yumuşatın. Çamaşır makinesinde yıkayınız.

Halıdaki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Yağ dökülen yüzeyin yağı emdirip, devamlı kağıt havlu yada temiz bezle değiştirin. Bastırmayın sadece üzerinden yada kenarın yağa geçerek, yağın çekmesini bekleyin. Yüzeyde yağ kalmayıncaya kadar bez yada kağıt havluyu devamlı değiştirin. Sonra 1 bardak ılık suya 1 kaşık sıvı deterjanı (çamaşır suyu ve çamaşır suyu katkılı olmayacak) koyup karıştırıp üzerine temiz bez ile ovmadan sadece emdirerek yedirin. Bardaktaki sıvı deterjanlı suyunuz bittiğinde, doğal yollarla kurumaya bırakın.

Eğer elinizde pudra varsa yüzeydeki yağı çekmek için kullanabilirsiniz. Bölgeyi pudralayıp iyici emdiğini gördükten sonra elektrik süpürgesi ile çekin. Yüzeyde bir şey kalmayan dek plastik kart yardımı ile sıyırın. Leke duruyorsa, 1 bardak ılık suya 1 kaşık sıvı deterjanı (çamaşır suyu ve çamaşır suyu katkılı olmayacak) koyup karıştırıp üzerine temiz bez ile ovmadan sadece emdirin. Bardaktaki sıvı deterjanlı suyunuz bittiğinde, doğal yollarla kurumaya bırakın.

Koltuktaki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar ?

Halıda nasıl bir yol izlediysek aynısını kullanabilirsiniz. Yalnız eldeki leke çıkartıcı deterjan var ise işiniz daha kolaydır. Gres yağları gibi durumlarda önce yüzeyde yağ bırakmamak için, plastik kart yada küt tırtıksız bıçak yardımı ile kazıyın. Sonra yukarıdaki yağ çıkarma işlemlerini yapabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.