DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dünyanın en çok ağlayan ve en az ağlayan bebekleri hangi ülkeden?

Dünyanın en çok ağlayan ve en az ağlayan bebekleri hangi ülkeden?

Dünyanın en çok ağlayan ve en az ağlayan bebekleri hangi ülkeden?

İlginç bir araştırma bebeklerin ağlaması üzerine yapıldı. Uzmanlara göre bebek ağlaması, sanayileşen ülkede bir değer kazanıp, ilk 3 ayda ağlama süreleri ile gelişmesine bakılabileceği söyleniyor.

Bebek ağlaması bir çok kişinin bildiği gibi zor bir konudur. Özellikle annesi de yanında değilse ne yapacağınız konusunda pekte bilginiz olmaz. Bebek ağlamasının genelde acıkma, altını kirletme, uykusunun gelmesi, kucak istemesi, midesinin ağrıması, ter basması yada üşümesi, gazını çıkartamama, diş çıkarma, daha çok ilgi istemesi, fazla ilgiden bıkması gibi birçok nedenden dolayı oluşabilir.

İngiltere’deki Warwick Üniversitesi bu ağlamaların sebebini değilde hangi ülkedeki bebekler ne kadar ağlıyor diye farklı ülkelerden, yeni doğan ve 1 yaş arası 8 bin 700 bebek üzerinden çarpıcı bir sonuç çıkarttı. Uzmanlara göre bir bebek 1,5 aylık iken ortalama 1,5 saat ile 2 saat arasında bir süre gün içinde toplamda ağlıyor.

Dünyanın en çok ağlayan ve en az ağlayan bebekleri hangi ülkeden? | 2 saat 15 dakika günlük en uzun ağlama rekoru

Fakat araştırmaya konu olan İngiltere, Kanada, İtalya ve Hollanda ülkelerinde doğan bebekler 1,5 aylık iken günde toplamda 2 saat 15 dakika ağladıkları belirlendi. Diğer taraftan Danimarka, Almanya ve Japonya’da doğan bebeklerin ise günde toplamda 1 saat 10 dakika kadar ağladıkları belirlendi.

Araştırma bir başka boyuta gitmeye şimdiden başladı. Ekibin lideri Prof. Dieter Wolke, bunun normal bir fark olmadığını söylüyor. Çünkü en çok ağlayanlar ile en az ağlayanların aynı ülkelere sahip olması, o ülkelerde birşeylerin hamilelik döneminde  neler yaşadıklarıyla ilgili olup olmadığını araştırmaya başlayacağını açıkladı. En az ağlayanların grubundaki ülkeler ile en çok ağlayan ülke grubundaki ağlama farkı günlük 1 saat 5 dakika.

Dünyanın en çok ağlayan ve en az ağlayan bebekleri hangi ülkeden? | Bebekler en çok ilgiden dolayı ağlar

Prof. Dieter Wolke, ülkelere göre ağlama sürelerinin belirlenmesi, bebeğin normal yada normal dışı durumu göstermesinin işareti olabileceğini bildiriyor. Anne ve Baba bebeği yaşadığı ülkeye göre, normal ağlama sürelerini çocuklarında kıyas yapabilirler.

Diğer taraftan Bebeğin ağlaması ciğerlerine iyi gelir denilerek yanlış bilgilerin aksine sağlıklı ve huzurlu bebeklerin daha az ağladığı uzmanlarca söylenmektedir.

Dünyanın en çok ağlayan ve en az ağlayan bebekleri hangi ülkeden? | bebeklerin ağlamaması gerekmekte


Bebeklerin ağlaması iyi mi? kötü mü?

ABD’de çocukların sağlığı için yazdığı 20’den fazla kitabı olan ve en çok okunan çocuk hastalıkları uzmanı, Dr. Harvey Karp bize bu konuda baz ipuçları veriyor. İşte size bebeklerin ağlamasının hiçbir yerde duyulmayan ilginç bilgiler.

  • Bebeklerin ağlamasının onların enerjilerini düşürdüğünü ve onu yorduğunu söylüyor. Eğer bebek çok ağlıyorsa zayıf kalır ve güçsüz olur. Bebeklerin ağlaması onların ciğerlerini açar söyleminin hiçbir tıbbi kanıtı yoktur. Çok ağlayan bebek zayıf kalır ve ciğerleri de pek sağlam olacağı düşünülemez.

Dünyanın en çok ağlayan ve en az ağlayan bebekleri hangi ülkeden? | Anne karnında iken gürültülü ortama alışık bebeği sessiz odaya mahkum etmeyin!

  • Bebekler sessizliği sevmez. Çünkü anne karnında yaşarken devamlı gürültü içinde yaşamıştır. Siz doğduktan sonra direk sessiz bir odaya aldığınızda yalnızlığa kapılır. İlgiyi seven bebekler bu durumda ağlaması normaldir. Sessiz odada bir çıt çıktığında uyanır ve gürültüyü koparır. Bu yüzden yeni doğan bebekler için sessiz bir ortam oluşturmaya çalışmamalı. Son zamanlar saç kurutması ile uyutma taktikleri buna iyi bir örnek sayılabilir.

Dünyanın en çok ağlayan ve en az ağlayan bebekleri hangi ülkeden? | Onla ilgilenin

  • Bebek ağlıyorsa gazı vardır algısı tüm dünyada aynıdır. Gazdan dolayı değil, ilgi istedikleri için ağlarlar.
  • Bebekler çok ağlıyor yada aksilik çıkartıyorsa, yumuşak bir pamuksu beze ayakları boşta kalacak şekilde, sıkmadan kundaklayıp, başını yana çevirip, başını avucunuzun içinde jöle varmış gibi hafifçe sallayıp, yüksek sesle şşşt demeniz yeterlidir.

Dünyanın en çok ağlayan ve en az ağlayan bebekleri hangi ülkeden? | Bağırmak ve çağırmak çocukta iyi bir etki yapmaz

Pediatri Uzmanı Doç. Dr. Harvey Carp diğer taraftan 5 yaşına kadar çocuk büyümesinde onlara bağırmanın çok zarar verdiğini. Bağırma yada çağırmak yerine trafik ışıkları gibi, renkli ışıklarla duygularımızı onlara anlatmamız gerektiğini söylüyor. Sizin istediğiniz gibi olumlu hareketler yapıyorsa yeşil ışık, aksilik yapmaları halinde sarı ışık, yapılmaması gereken bir kötü davranış için kırmızı ışık göstermeliyiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.