DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bunama hastası olan kişileri takip etmenin yeni yolu: Parmak barkod

Bunama hastası olan kişileri takip etmenin yeni yolu: Parmak barkod

Bunama hastası olan kişileri takip etmenin yeni yolu: Parmak barkod

Japonlar yeni bir uygulama ile bunama hastalarını kolaylıkla takip edecek. Tırnaklarına yapıştıracakları barkod ile, kaybolan hastaların izi kolaylıkla bulunabilecek.

Tokya’ya bağlı Irumu kasabasında geliştirilen ve ücretsiz kullanımı başlayan barkodlar, yaşlı hastaların el parmak tırnaklarına yapıştırılmaya başlandı. Bu barkodların içinde adres, ilgili cep telefonu, vatandaşlık numarası da yazmakta.

Eğer hasta yolda bulunursa, belediye barkodu okuyup tüm bilgilere rahatlıkla ulaşabilecek. Tırnak barkodu suya ve ısıya dayanıklı. Bu uygulama Japonya’da çok önemli. Çünkü her 4 kişiden biri 65 yaş üstü.

Japonya nüfusunun yeni nesiller adına çoğalmanın oranı düşük olduğundan, 39 sene sonraki tahmine göre  127 milyondan 90 milyona düşeceğini ve 10 kişiden 4’ünün 65 yaş üstü olacağı söyleniyor.

Bunama hastası olan kişileri takip etmenin yeni yolu: Parmak barkod | Bunama Hastalarına yeni bir takip sistemi

Bunama hastası olan kişileri takip etmenin yeni yolu: Parmak barkod | Bunama Hastalarına yeni bir takip sistemi

Bunama Nedir? Bunamanın Belirtileri? Bunamanın Tedavisi

Bunama yabancı dilde Demans olarak bilinmekte. Beyin hasarından kaynaklı ve ilerleyen bir bozukluk olup kişide yaşıtlarına göre beyin kabiliyetini gösterememesidir. Hafıza, dikkat, dil ve problem çözme,  etkilenen alanlardır. Tedavi ve kontrol edilmesse, kişi bulunduğu yer,mekan ve zamanı hatırlamada hafıza kayıpları yaşar.

Bunamanın yaygın olan bir şekli Alzheimer hastalığıdır.

Bunamanın belirtilerinin en başında unutkanlık gelir. Yakın geçmişi unutmaya başlar.

Uygunsuz cinsel davranışlar mesela cinsel ağırlıklı konuşmalar başlar, cinsel organına elleme, toplum içinde soyunma gibi belirtiler başlar.

İlgili link: Erken Bunamayı tespit edebilen mobil oyun: Sea Hero Quest

Öfke ve Sinirlenme ile eğer görülmesse, etrafa zarar verebilir. Uykusuzluk, sık sık ağlama nöbetleri veya aşırı uyku gibi belirtilerde görülür. Takıntı, ısrar etme, şüphecilik diğer belirtilerindendir.

Bunama Tedavisi için, zorlu bir süreç ve uzman bir hekim tarafından yapılması gereken bir hastalıktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.