DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Türkiye WhatsApp Erişim Engeli

Türkiye WhatsApp Erişim Engeli

Türkiye WhatsApp‘a erişim engeli uyguluyor. Oysa ki sunucular sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Ancak Türkiye’den VPN kullanılmadan giriş sağlanamıyor. Peki ama WhatsApp neden çalışmıyor?

WhatsApp erişim engeli bu sabah saatlerinde ortaya çıktı. WhatsApp‘ı kullanmak isteyen kullanıcılar bağlantı kuramadılar. İlk etapta sorunun WhatsApp sunucularından kaynaklandığı düşünüldü. Ama durum çok zaman geçmeden açıklığa kavuştu.

WhatsApp Erişim Engeli

Sabah saatlerinde yaşanmış olan siyasi olaylardan dolayı başta WhatsApp olmak üzere birçok sosyal medya sitesine ulaşım engellendi. Sebebi de ülkede yaşanan olaylar adına bilgi kirliliği yaşanmaması adına yapılmış olan bir idari tedbir uygulamasıydı. WhatsApp uygulaması erişiminin engeli ne zaman kaldırılacak, bunu ilerleyen saatlerde göreceğiz.

Yaklaşık 1 saat kadar önce Başbakan Binali Yıldırım’ın yaptığı açıklamada erişim engelleri sebebini duyurdu. Binali Yıldırım; “Güvenlik açısından bazen bu tür tedbirlere başvurulabilir. Tehlike geçtikten sonra her şey normale döner” dedi. Açıklama yapılması bizlere engellemenin kısa süreli olacağını göstermiş oldu.

Son olarak erişim engelinin ne zaman kalkacağını birlikte göreceğiz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.