DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Çalıntı Picasso tablolarında yeni iddia: Picasso’nun eşi eserleri saklamış!

Çalıntı Picasso tablolarında yeni iddia: Picasso’nun eşi eserleri saklamış!
A+
A-

Çalıntı Picasso tablolarında yeni iddia: Picasso’nun eşi eserleri saklamış!

2015 yılında, Pablo Picasso’ya ait 271 adet eser bir evin garajında bulunmuştu. Orjinalmi diye araştırılıyorken evin sahibinin Pablo Picasso’nun yardımcılığını yapmış Pierre Le Guennec olduğu belirlendi ve varislerince mahkemeye verildi. Mahkemece ceza aldı.Pierre Le Guennec, çalma davasını temyiz mahkemesinde götürdü. Mahkemede suçsuz olduğunu, bu tabloların Picasso’nun dul eşi Jacqueline Picasso tarafından kendisine verildiğini iddia etti.

Picasso’nun dul eşi Jacqueline Picasso, üvey oğulları Claude (Ruiz) Picasso ile sorunları olduğunu iddia eden Pierre Le Guennec, Pablo Picasso’nun 1973 Nisanında öldüğünde 17 poşete yakın tablonun eşi tarafından götürmesini söyledi. Sonrasında torbaları geri aldı ve içinden bir poşeti Pierre Le Guennec’e verip bunu sakla bu senin hakkın demiş.

Çalıntı Picasso tablolarında yeni iddia: Picasso'nun eşi eserleri saklamış! | Pierre Le Guennec, eşi ve avukatı

Çalıntı Picasso tablolarında yeni iddia: Picasso’nun eşi eserleri saklamış! | Pierre Le Guennec, eşi ve avukatı

Le Guennec, picasso’nun ölümüyle varislerin bu eserlerin hakkına sahip olmaması için yapmış olacağını ve bir önceki hırsızlık davasında Madam Jacqueline Picasso’yu ele vermediğini açıkladı. Fakat Le Guennec daha önce mahkemede, Picasso sağ iken 1972 yıllarında bu tabloları verdiğini söylemişti. İddiasına göre Madam Jacqueline Picasso 180 tek parça, 91 adette çizim defterinde olmak üzere 271 eseri yıllardır yaptığı hizmetlerinden ötürü verdiğini söylüyor. Eserleri yıllardır garajda kaldığını ama varlığını unuttuğunu söylüyor.

Pierre Le Guennec 2010 yılında eserleri Picasso’nun ailesine gösteriyor!

İşin ilginç tarafı ise 2010 yılında Pierre Le Guennec, elindeki eserlerinin varlığı için  Picasso’nun resmi varislerine gidiyor ve onlardan onay istiyor. Şaşıran aile hemen mahkemeye verip eserleri Pierre Le Guennec‘den alıyor. Almakla yetmiyor birde dava açıyor. Dava Mart 2015’te sonuçlanıyor. Çalıntı eserleri saklama suçlamasıyla iki yıllık hapis cezası veriliyor ve ceza tecil ediliyor. Temyize gide davada, birde eserlere zarar verdiler diye 5 sene daha ceza almasını istediler. 2016 yılına sarkan dava ortaya atılan yeni iddia ile uzayacağı zannediliyor.

Çalıntı Picasso tablolarında yeni iddia: Picasso'nun eşi eserleri saklamış! | Picasso'nun oğlu Claude (Ruiz) Picasso

Çalıntı Picasso tablolarında yeni iddia: Picasso’nun eşi eserleri saklamış! | Picasso’nun oğlu Claude (Ruiz) Picasso

Bazı eserlerin hala değeri biçilemedi

Garajda bulunan eserlerin 1900 ile 1932 yılları arasında yapıldığı zannediliyor.Eserlerin içinde Picasso’nun kadın ve at çizimlerinin, başka bir ressam olan Georges Braque ile birlikte yaptığı dokuz nadir kübist kolajın  ve mavi-yeşil renklerle yaptığı eserlerin hala değeri biçilemedi. Bulunan eserlerin içinde Picasso’nun ilk eşi Olga ve sevgilisi Fernande’nin portreleride var.

77 yaşına giren Pablo Picasso’nun 6 varisi adına oğlu Claude Ruiz Picasso temsil ediyor. Avukatı Jean-Jacques Neuer ise böyle bir ifadeyi kendisi ile daha önce paylaşılmadığını, yeni öğrendiğini açıkladı. Bu ifadenin yalan bir ifade olduğunu söylüyor. Sanığın kendini aklamak için böyle bir iftira attığını söylüyor.

Pierre Le Guennec ve eşi

Pierre Le Guennec ve eşi

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.