DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İltihaplı diş çekilir mi? Apseli diş çekilirse ne olur?

İltihaplı diş çekilir mi? Apseli diş çekilirse ne olur?

İltihaplı diş çekilir mi? Apseli diş çekilirse ne olur?

Diş doktorları dahil bir çok kişi iltihaplı yada apseli dişin çekilmeyeceğini söylüyor. Çünkü iltihaplı diş çekilirse, iltihabın kana karışacağı ve kan zehirlenmesine giden bu olay, insanı ölüme bile götürebilir. Apseli dişe uyuşturucu vurulduğunda dişin uyuşmayacağı da biliniyor.

Bu yüzden devlet yada özel diş doktorlarına gittiğinizde eğer iltihap varsa yada apseli diş varsa herhangi bir müdahale yapılmıyor. Antibiyotik tedavisi veriliyor. Apseli dişin iltihabı kuruduğunda diş doktoru, dolgu yada kanal tedavisine başlıyor yada kurtarılamayacak diş ise çekiliyordu.

Bugün bir ziyaretçimiz bizle bir bilgi paylaştı. 22 Kasım 2016 tarihinde diş kontrolü için Göztepe Devlet Hastanesi’nin Diş Bölümüne giderek muayene oldu. Dişinde iltihap olduğu için Antibiyotik verildi ve  diş doktoru cerrahi müdahale için Marmara Üniversitesi’nin Diş Hekimliği Fakültesi Araştırma Hastanesinden randevu almasını söyledi. 29 Kasım 2016 tarihine bir randevu aldı ve bugün Araştırma hastanesine gitti.

İlk kontroller sonrası hemen cerrahi müdahaleye alındı. Genelde Diş Doktorluğu öğrencilerinin olduğu Hastanede dişinin iltihabının tam kurumadığını söyleyen hastamız, isterseniz daha sonra gelebileceğini söyledi. Fakat aldığı cevap, çok şaşırtıcıydı. Apseli yada iltihaplı diş çekilebilir bir sorun çıkartmaz denildi. Hatta Antibiyotiklerin çenedeki kemik dokusuna zarar verdiğini, eski nesil doktorların bunda hata yaptıklarını söylediler.

Gerçektende yüzü şiş bir bayanın dişini çektiklerine şahit olan site ziyaretçimiz, bu bilgiyle bizide çok şaşırttı.

İltihaplı diş çekilir mi? Apseli diş çekilirse ne olur? | Üniversite Hastaneleri çekilebilir diyor

İltihaplı diş çekilir mi? Apseli diş çekilirse ne olur? | Üniversite Hastaneleri apseli dişin çekilebileceğini söylüyor

Diş Ağrıyor ise ne yapmalı?

Eğer dişininiz ağrı yapıyorsa ve zonkluyorsa, dişinizi kurcalamayın. Kolonya,alkol damlatma gibi yollara başvurursanız Apseli hale getirirsiniz. Aslında iltihap yada apseli hale gelmeden, bir ağrı kesici kullanın sonrasında hemen Diş Doktoruna gidin.Devlet Hastanelerinden randevu alıcaksanız bir yada iki gün sürebilir. Bu yüzden özel hastanelere gidip işlem yaptırabilirsiniz.

Diş apseli yada iltihaplanmış ise bu sefer size Üniversitelerin Hastanelerine gitmenizi öneriyoruz. Çünkü iltihabın kurumasını bekleyip, 1 hafta geçmesini bekleyeceksiniz. Ayrıca Antibiyotik alıp kendinize ayrı bir zarar da vermiş olacaksınız.

Beyne en yakın olan Kulak Ağrısı, Diş Ağrısı için çok geç kalmayın.

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Araştırma Hastanesi Nerede? Nasıl Gidilir?

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Araştırma Hastanesi, İstanbul ilinin Maltepe ilçesinin Başıbüyük semtinde bulunmaktadır. Akşam 8’den sonra randevu vermektedir.Eğer Randevu almak isterseniz aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Araştırma Hastanesi Randevu

Başıbüyük semtine İETT ile yada Maltepe Köprüsünden geçen minübüslerle gidebilirsiniz.

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Araştırma Hastanesi Konum

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.