DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Grip insanı öldürür mü? Grip nasıl anlaşılır? Nasıl korunmalı?

Grip insanı öldürür mü? Grip nasıl anlaşılır? Nasıl korunmalı?
A+
A-

Grip, birçok kişi tarafından yanlış bilinen üst solunum enfeksiyonlarından biridir. Nezle yada soğuk algınlığını griple karıştıranlar o kadar çok ki? Hapşıran bir arkadaşınıza ne oldu? Grip mi oldun desen yanıtı kesinlikle evettir. Biz gribin ne kadar zararlı hatta ölüme kadar giden bir süreç hastalığının ciddiyetini anlatmak için bir yazı hazırladık. Solunum yolu hastalıkları listesinde ölümcül gruptaki grip hakkında bilinmeyenleri okuyacaksınız.


Grip insanı öldürür mü? Gribi nasıl anlarız?

Grip yazdan kışa girerken yada kıştan yaza girerken süreçte yaşanan bulaşıcı ve ölümcül bir hastalıktır. Grip hakkında geniş bilgi Türk İç Hastalıkları Derneğinin organize ettiği 18. Ulusal İç Hastalıkları Kongresinde verildi.

Türk İç Hastalıkları Derneği başkanı aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Ünal grip virüsü ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Serhat Ünal, özellikle 2 tehlikeli virüs olan Zika ve Grip‘ten bahsederken ölümcül olarak tanımladı.Gribin toplum tarafından nezle ile soğuk algınlığıyla karıştırıldığını belirten Ünal, 100.000 ile 300.000 kişi arasında 1 kişiyi öldürebilen viral bir üst solunum hastalığı olduğunu belirtti. Gribin özellikle tehdit ettiği en riskli grubun 65 yaş üzeri akciğer hastaları, astım hastaları, şeker hastaları, kalp hastalığı olan, karaciğer yetmezliği ve kanserle savaşan kişilerde durum daha da ciddi olduğunun altını çizdi. Aynı zamanda huzurevlerinde bulunan yaşlılarımızda bu tehlikeyle bire bir karşılaşabilir. Bu hastaların özellikle doktorlarına danışıp, grip aşılarıyla bağışıklık kazanmaları gerektiğini bildirdi.

grip-insani-oldurur-mu-influenza-virusu-gelgez

Grip insanı öldürür mü? | İşte ölümcül virüs H1N1


Gribe yol açan influenza virüsü!| Grip insanı öldürür mü?

Grip tamamen metabolizmayı devre dışı bırakabilen ve kurtulsanız bile imzasını bırakan farklı ölüm riski olan bir hastalıktır. İnfluenza virüsü gribi meydana getiriyor. Çok hızlı olan bu virüs, tamamen bağışıklık sistemine saldırıya geçiyor. Grib nezle gibi değil ateşi çıkartıp 39 derecelere fırlatıyor.İmmün sistemimiz onla baş etmek için o kadar çalışıyor ki? Bu arada organlar kendilerini korumaya alıyor.Çünkü savaş halinde olan Vücut gerekli desteği onlara sağlayamayabilir. Kuru öksürük, kas ve eklem ağrıları, baş dönme, kusma, üşüme hatta bazı durumlarda ishal.

Grip, nezle yada soğuk algınlığı gibi tanımlanmamalı

Grip, nezle yada soğuk algınlığı gibi tanımlanmamalı

Gribi nezleden de ayıran bu özellikler zaten. Hapşırma,burun akıntısı gibi dinlenme ile geçebilen nezleyi griple karıştırmamalıyız.

Gribi meydana getiren influenza virüsü kişiden kişiye saldıran ve hızlı bulaşma özelliği olan ölümcül bir virüstür.Eğer yukarıdaki belirtiler varsa hemen sağlık kuruluşuna gitmeli ve gerekli talimatların hepsi yapılmalı.


Grip olmamak için ne yapmalı? Gripten nasıl korunmalı?

Gribi hafife almayın. Mevsimde çıkan meyvelerin ve sebzelerin  tazelerini tüketin. Eğer geçmişte grip olduysanız Grip A ve B aşıları var.Bunların taze olanlarını doktorlara danışarak yılda bir kez olun.Yüzde yüz korur mu? kimse garantisini veremez ama en azından en düşük zarar ile bu hastalığı atlatmanıza yardımcı olur.

Gripten korunmak için taze meyve şart

Gripten korunmak için taze meyve şart


Grip aşısını dünyada ve Türkiye’de otoriterler yukarıda bahsettiğimiz riskli grubun olmasına kesin gözüyle bakar. Hatta o kişilerle yakın temasta olan kişilerinde olmasına öncelik vermektedir.

Metabolizmanız ne kadar sağlamlaşırsa influenza virüsü geldiği gibi gidecektir. Bol bol bitki çayları tüketin. Zencefil, zerdeçal, tarçın, nane gibi bitkileri hakiki bal yada pekmezlerle karıştırıp günde 1 kaşık tüketin.

Özellikle çocuklarınızın beslenmelerine dikkat edin ve onları junk food yani abur cubur denen kalitesiz gıdalardan uzak tutarak meyve ve sebze yemeyi alıştırın. Çünkü bu hastalıklar çocuklar arasında hızlı gelişir ve yayılır.

 

Grip insanı öldürür mü? | 65 yaş üstü çok riskli

Grip insanı öldürür mü? | Gribe yakalanmada 65 yaş üstü çok riskli



Ayrıca bakınız

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.