DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bebeklerin acıktığını nasıl anlarız?

Bebeklerin acıktığını nasıl anlarız?
A+
A-

Bebeklerin acıktığını nasıl anlarız? | Bebekte açlık belirtileri nelerdir?

Karnı acıkan bebeğin zamanında ve doğru beslenmesi çok önemli. Doğum sonrası ilk 6 ay için anne sütü şartı tüm dünya sağlık otoriterlerince uygulanması tavsiye edilmektedir.6 ay ile 24 ay arasında anne sütüyle beraber ek besinlerle desteklenmeli. Bebeğin açlık sinyallerini bir Anne’nin iyi bilmesi gerekmektedir.24 aya kadar Annenin en son yemesinden sonra kaç saat geçtiğini not almalı.

Eğer Anneliği ilk defa yaşıyorsanız ilk 24 saatte süt gelmemesi normaldir. Gerekli bilgiye zaten size doğum sonrası doktorunuz verecektir. Süt gelmiyor diye kendinizi sıkmayın, yılmadan gene de emzirin. İlk günlerde gelen süt çok koyu olmasına rağmen miktarıda azdır. Ama çocuğu korumak için eşi olmayan bir maddedir.

Bebeklerin mideleri küçük olduğundan doğum sonrası 2 ay içinde sürekli karnı acıkır.Bu sürede 3 saatte bir emzirilmesi gerekir. Anne sütünün kolay sindirilmesinden dolayı bu süre size fazla gelmesin.Süreyi dikkate alarak bebeğin uyku halinde olsa bile uyandırılmalı, emzirme işlemi yapılmalı. Bebek için en ideal kilo doktoru tarafından size bildirilecektir. İdeal kiloya ulaşan bebeği uyandırmaya gerek kalmadan, uyanması beklenip beslenme işlemini yapabilirsiniz. Zaten bebek acıkınca ağlayarak size aç olduğunu haber verir. Fakat her ağlama acıkma belirtisi değildir. Gaz çıkarmada sorun çıkan bebeklerde ağlar , altını kirleten bebeklerde. Bunu anlamak için tecrübe gerekir.

Hangi hallerde bebeğin aç olduğunu anlarız?

Aç bebeğin ağız şapırtmalar, ağzını açıp kapamalar, parmak ve dudaklarını emmesi, dilini çıkarması gibi hareketler, kucağınıza aldığınızda ağzını meme bölgesine getirmesi acıktığının belirtilerindendir. Unutmamak gerekir her bebek özeldir bir Anne olarak sizde onun acıkma hareketlerini anlayacaksınız.

Bebeklerin acıktığını nasıl anlarız? | Parmak emme en belirgin açlık belirtisi

Bebeklerin acıktığını nasıl anlarız? | Parmak emme en belirgin açlık belirtisi

Bebeklerin acıktığını gösteren başka işaretler de vardır. Örneğin bebeğin ağzını şapırdatması, ağzını açıp kapatması, dudaklarını emmesi, parmaklarını emmesi, dilini dışarı çıkarması da acıktığını gösteren işaretlerdir.
Bebeğinizi kucağınıza alarak göğüslerinize yakın tuttuğunuzda ağzını göğüslerinize doğru götürerek beslenme hareketini yapması da acıktığının bir göstergesidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.